«روشهای نوین فرآوری روغنهای اسانسی» کتاب شد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گیاهان به عنوان یکی از اجزای اصلی و لاینفک محیط زیست، تأثیر وافر و بسزایی در زندگی موجودات زنده و انسانها دارند. تعداد زیادی از گیاهان به علت دارا بودن روغن اسانسی مورد استفاده قرار میگیرند که از جمله این گیاهان، میتوان به گیاه آروماتیک اشاره کرد. گیاهان آروماتیک به دستهای از گیاهان اطلاق میشود که حاوی ترکیبات معطر و یا به عبارت دیگر اسانس هستند. امروزه استفاده از روغنهای اسانسی در صنایع بهداشتی – آرایشی، غذایی و دارویی به قدری وسیع است که در بسیاری از کشورها مقادیر زیادی از این اسانسها به صورت سنتزی تهیه میشوند.
با توجه به اینکه ایران کشوری وسیع و با شرایط اقلیمی متنوعی است که باعث شده تنوع فراوان گونههای گیاهی را داشته باشد؛ اسانسهای استخراج شده از این گیاهان نهتنها میتواند نیاز داخلی را رفع کند بلکه میتواند جایگاه مهمی در صادرات کشور داشته باشد.
روند رو به رشد استفاده از روغنهای اسانسی یا اسانسها در گستره وسیعی از صنایع بهداشتی، آرایشی، غذایی و دارویی و ... شناخت جامع ترکیبات طبیعی تشکیلدهنده ساختارهای آنها و تعیین خواص آنها را اجتنابناپذیر ساخته است. در این اثر به تفصیل به تاریخچه، ترکیبات موجود، روشهای سنتی و نوین جداسازی و استحصال اسانسها و در برخی موارد عصارهها پرداخته شده و در ادامه یک مقایسه اساسی نیز بین این دیدگاهها انجام شده است. روشهای متنوع دستگاهی جداسازی و شناسایی پروفایلهای مختلف روغنهای اسانسی مورد بحث قرار گرفته است. از جدیدترین مقالات و کتب روز دنیا و منابع علمی در طول دو دهه اخیر استفاده شده است. این کتاب میتواند مورد استفاده محققین و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شیمی تجزیه، شیمی و فنآوری اسانس، فیتوشیمی و شیمی آلی قرار گیرد.
نویسنده کتاب دارای درجه علمی دانشیاری است. از این محقق بیش از 200 عنوان مقاله در همایشهای معتبر علمی و بینالمللی و بیش از 60 عنوان مقاله نمایه شده در مؤسسه اطلاعات علمی و بیش از 30 مقاله علمی پژوهشی و خارجی معتبر غیر ISI به چاپ رسیده است.
کتاب «مروری جامع بر روشهای نوین فرآوری جداسازی و شناسایی روغنهای اسانسی» در 6 فصل تدوین شده است. فصل اول درباره پیشینه تاریخی روغنهای اسانسی است. فصل دوم به روشهای سنتی فرآوری و جداسازی روغنهای اسانسی و عصارهها اختصاص دارد. فصل سوم درباره روشهای نوین فرآوری و جداسازی روغنهای اسانسی است. فصل چهارم درباره مقایسه روشهای مختلف فرآوری و جداسازی روغنهای اسانسی و عصارههاست و دست آخر در فصل ششم، روشهای شناسایی اجزای تشکیلدهنده روغنهای انسانی آشنا میشویم.
کتاب «مروری جامع بر روشهای نوین فرآوری جداسازی و شناسایی روغنهای اسانسی» در 296 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و با قیمت 38 هزار تومان توسط مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری واحد شاهرود راهی بازار نشر شده است.
انتهای پیام/4072/ن
انتهای پیام/