فرهنگ مصرف و حمایت از کالای ایرانی برای تحقق شعار سال ضروری است
محمدحسین صبوری در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به نامگذاری سال ۹۸ بهعنوان «رونق تولید» گفت: مقام معظم رهبری برای دومین سال به استفاده از ظرفیتهای داخلی کشوراشاره داشتند. سال گذشته سال حمایت از کالای داخلی و ملی بود و امسال نیز که بحث «رونق تولید ملی» است.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: بهنظر میآید شعار سال 98 تقریباً درباره تقویت و رونق تولید داخل با عملیاتی کردن شعار سال گذشته توأمان شده است؛ یعنی نکتهای که خود رهبر معظم انقلاب هم اشاره کردند مبنی بر اینکه شعار سال پیش کامل عملیاتی نشد اما توجه خوبی شد و بالاخره پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شده است. شعارهای سال پیش و امسال تاحدودی به موازات یکدیگر بوده، با این تفاوت که رونق بخشیدن به صنعت و تولیدات داخل بهطور خاص متوجه مسئولان اقتصادی و دولت است ولی بحث حمایت و استفاده از کالاهای داخلی باید مورد توجه تمام جامعه قرار بگیرد.
صبوری با اشاره به لزوم توجه دستگاههای حاکمیتی، دولتی و عموم مردم به بحث حمایت از کالای داخلی و مصرف داخلی بیان کرد: حمایت از تولید داخلی و حمایت از کارخانجات داخلی را باید در یک راستا دید و میشود گفت باید بهعنوان دو بال اثرگذار برای حل مشکلات اقتصادی به آنها نگاه کرد.
وی افزود: باید به کالاهای داخلی در فرهنگ مصرف و در خریدهای خرد و کلان توجه داشته باشیم. نکته حائز اهمیت اینجا است که دو سال پیاپی رهبری به این مسئله اشاره میکنند و وجه اشتراک آن استفاده از ظرفیت داخلی در کشور است.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی درباره نقش جریان دانشجویی در گرهگشایی اقتصاد کشور، اظهار کرد: در درجه نخست جریان دانشجویی باید نسبت به آن عوامل و مسائلی که منجر میشود اقتصاد ما دچار آسیب شود و اقتصاد داخلی را متضرر کند آسیبشناسی دقیق داشته باشد و ریشهیابی دقیق، هدفمند و کارشناسی انجام دهد و محدود به مرحله آسیبشناسی نشود.
صبوری با بیان اینکه این اشتباه است اگر بخواهیم جریان دانشجویی را به مرحله آسیبشناسی محدود کنیم، گفت: جریان دانشجویی باید در برابر عواملی که معیشت و اقتصاد را مستقیماً تحت تأثیر قرار میدهد و تأثیر مستقیم روی اقتصاد، معیشت و اشتغال در کشور دارد، باید ورود جدی و میدانی داشته باشد. بهطور مثال تعطیلی کارخانهها و اخراج کارگران که در نقاط مختلف کشور مشاهده شده و تا حدودی هم اوج گرفته و موجب پدید آمدن نگرانی شده است را جریانهای دانشجویی باید اولویت اصلی خودشان بدانند.
وی ادامه داد: جریانات انقلابی باید ورود جدی به موضوعات معیشتی را جزء اولویتهای خودشان قرار دهند و در برابر خصوصیسازیهای بدون مرزی که از سوی دولت انجام شده و باعث ورشکستگی تولیدات داخلی شده ورود کنند. همچنین جریان دانشجویی و جریانات انقلابی در رابطه با سیاستهای غلط مالی و بانکی که منجر به کاهش ارزش پول ملی شده، نباید منفعل و ساکت باشند.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در تکمیل سخنان خود ادامه داد: بنابراین بخشی از کار آسیبشناسی است و بخش دیگرش ورود جدی و مانع شدن از پیشبرد سیاستهای نادرست و اتفاقاتی است که معیشت، اشتغال، ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم را بهخطر میاندازد. جریان دانشجویی اگر میخواهد شعار سال و مطالبات رهبری را پیگیری کند باید روی این موضوعات تأکید داشته باشد.
صبوری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ابتکارات علمی، فنی و شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: برای چندمین بار بهطور خاص ایشان روی ظرفیتها و تولیدات داخلی در کنار تفکر داخلی، ایده و ابتکارات علمی و فنی نیروهای داخلی اشاره دارند که بهنظر میرسد لازمه شرایط جنگی و آن چیزی که میتواند ما را به موفقیت برساند و پیروز این میدان جنگی کند، ابتکار علمی و فنی است.
وی عنوان کرد: همانطور که روزی در جنگ نظامی علیرغم کمبود و عقبماندگیهای لجستیکی و ابزار و آلاتی که نسبت به کشور مهاجم داشتیم، آنجا با ابتکار و مدیریت مجاهدانه توانستیم جنگ را پشت سر بگذاریم، جنگ اقتصادی هم نیاز به مجاهدت تمام مسئولان جامعه، تمام تصمیمگیران و تمام مردم دارد و در این راستا ضرورت میدان دادن به نیروهای جوان و خوشفکر که ابتکارات جدید و علمی ارائه دهند، احساس میشود.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره تجربیات فراوان کشور در رویارویی با جنگ، گفت: در جنگها معمولاً همین مجاهدتها است که طرف موفق و پیروز را تعیین میکند. ما یک بار در جنگ نظامی این تجربه را داشتیم و علیرغم تمام کاستیها و کمبود امکاناتی که وجود داشت، فقط بهخاطر ایدهها و مجاهدتها، فکر، خلاقیت، ابتکار عمل و نیز مجاهدت مردم، به موفقیت نائل شدیم.
صبوری ادامه داد: در نبردهای دیگر و در صنعت و حوزههایی نیز که پیشرفتی حاصل شده باز هم با ابتکار عمل و با ورود نیروی جوان و متخصص بهدست آمده است. نکته خاص و کلیدی پیام مقام معظم رهبری بهطور کل این است که کلید حل مشکلات اقتصادی هم مثل بقیه مشکلات، اتکای به نیروی داخل و اتکای به ظرفیتهای داخل و نگاه به درون است.
وی با بیان اینکه نگاه به خارج یک بار به آمریکا بود که جواب نداد، تصریح کرد: اگر نگاه به اروپا و کشورهای دیگر تداوم داشته باشد هیچ توفیقی بهثمر نخواهد نشست. مسائل مالی و اقتصادی کشورمان را نمیتوانیم با پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی که خودش عامل خیلی از این مشکلات اقتصادی است برطرف کنیم. بسیاری از این کنوانسیونها خود عامل خیلی از بحرانهای ارزی کشور است، نمیتوانیم با اینها مشکلات اقتصادی را برطرف کنیم.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: اینکه دولت بخواهد از یک سمت به کارخانههای داخلی با آن نگاهی که نسبت به خصوصیسازی کردن و واگذاری کارخانهها دارد، آسیب جدی بزند و تولیدات داخلی و کارخانههای اساسی داخلی را یکی پس از دیگری با این نگاه غلط و سیاست غلطی که در پیش گرفته به تعطیلی بکشاند و از طرف دیگر سیاستهای اقتصادی این باشد که برای حل مشکل اقتصادی برویم و معاهدات و شرط و شروط نظام بینالملل را بپذیریم، هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.
صبوری در پایان خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد دولت و نهادهای تصمیمگیر و تصمیمساز، ضعفهای کشور را با نگاه به سیاستهای خودشان و سیاستهایی که در داخل اتخاذ میشود، حل کنند. باید در سیاستهایی که در این چند سال بوده بازنگری انجام بگیرد. عامل بسیاری از ضعفها و مشکلات موجود سیاستهای اقتصادی بوده که در این 6 سال پیش گرفته شده است.
انتهای پیام/4122/4116/
انتهای پیام/