دستهایی که به سمت غرب دراز میشود عامل ارتجاع هستند
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سال 1398 توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال رونق تولید نام گرفته است. از این رو نقطه عطف رونق تولید در کشور، نخبگان و جامعه دانشگاهی هستند. به همین دلیل در این رابطه گفتگویی با روحالله سلگی، رئیس شورای تبیین مواضع بسیج اساتید تهران بزرگ داشتهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
به نظر شما نامگذاریهایی که هرساله توسط رهبر معظم انقلاب انجام میگیرد چه بازخوردی در کشور دارد؟
سلگی: نامگذاریهایی که توسط رهبر معظم انقلاب انجام میگیرد بسیار راهبردی بوده و براساس یک بینش کاملاً استراتژیک برای رفع مشکلات معیشتی مردم است و این نیز دوراندیشی رهبر انقلاب و دلسوزی خاص ایشان نسبت به رفع مشکلات اقتصادی است. مقبولیت نظام در بین آحاد مردم، در گردنههای سخت انقلاب، نشاندهنده مشروعیت و مقبولیت نظام اسلامی است در همین سال 97 که مشکلات معیشتی بسیاری از مردم را در مضیقههای خاصی قرار داده بود، شرکت آنها در راهپیمایی 22 بهمن ماه نشان داد که پای کار انقلاب اسلامی هستند. آنچه را که میشود در این فضا از نگاه مردم و از نگاه انقلاب اسلامی برای مردم بعد از راهپیمایی پرشکوه 22 بهمن لحاظ کرد، رفتار مردم علیرغم همه ترفندها و توطئهها علیه نظام جمهوری اسلامی و تحریک و تشجیع مردم برای تقابل با نظام است. این نگاه بصیرتی و رشد سیاسی مردم بوده که با وجود همه ترفندهای تبلیغاتی و فشارهایی که در جهت تقابل بین ملت و نظام سیاسی تدارک میشود؛ آرامشی خاص در بین آنها وجود دارد.
با نامگذاری سال جدید به عنوان «رونق تولید» به نظر شما چه مواردی مانع تحقق آن میشود؟
سلگی: برخی موانع قانونی و قوانین زائد وجود دارد که تولید ملی را با مشکل مواجه میکند. در سال 98 باید این موانع برداشته شود، یعنی یک بخشی از کار بر دوش دولت است. البته این نکته را هم باید در نظر داشت که تحقق رونق تولید با بیلبوردهای تبلیغاتی و تبریک سال تحت این عنوان در بزرگراهها و ... میسر نخواهد شد. بسترهای تولید ثروت و رونق اقتصادی باید فراهم شود و زمینههای تولید ملی را ایجاد کند.
در سطح کشور میلیونها جوان خلاق و بااستعداد وجود دارد و بسیاری از قوانین و مقررات دستوپاگیر مانع از آن میشود که آنها بتوانند به سمت کارآفرینی سوق پیدا کنند. قوانین زیادی باید کم شود که این موانع را بردارد. در بسیاری از کشورها که با مقاومت به ثروت رسیدهاند؛ آنچه که باعث چرخه طلایی ثروت و اشتغال میشود همین بحث تولید است. رهبر معظم انقلاب نکته بسیار مهمی را اشاره کردند و فرمودند که بعد از جلسات کارشناسی متعددی به این نتیجه رسیدند. برای اینکه چرخه طلایی تولید ثروت در کشور بهوجود بیاید، باید تولید را رونق دهیم و این یک مسئله کاملاً دقیقی است اما در بسیاری از کشورهایی که با مقاومت به تولید رسیدند و به قدرتهای بزرگ اقتصادی دنیا تبدیل شدند، مبنا را بر اساس همین تولید ملی گذاشتند.
ما هنوز نتوانستهایم دانش و فناوریهای نوین را تجاریسازی کنیم و به تولید برسانیم چراکه این مسئله موانعی دارد که یکی از مهمترین آنها دولتها هستند. دولت باید جوانان نخبه را شناسایی و معرفی کند و این موضوع در سالی که بهعنوان رونق تولید نامگذاری شده باید در دستور کار قرار گیرد.
با توجه به اینکه تأکید رهبر معظم انقلاب بر داخلی بودن ریشه مشکلات کشور، شما چه تحلیل در این باره دارید؟
سلگی: این آدرس غلط دادنهایی که توسط دولت و برخی روشنفکران به مردم داده میشود کاملاً کذب است. ما تا خودمان نتوانیم به تولید ملی و قدرت صادرات برسیم، نمیتوانیم هیچ کاری از پیش ببریم. این را باید مسئولان بدانند و رهبر عزیز دارند خیلی هوشیارانه به این نکته میپردازند. آنهایی که مدام دست بهسمت غرب دراز میکنند، مرتجع هستند.
بسیاری از مشکلات کنونی ما به دلیل عدم تولید ثروت از دانش و فناوریهایی است که میتوانستیم به دست بیاوریم ما توانستیم فناوری را کسب کنیم، دانشگاهیان ما، نخبگان ما؛ اما تبدیل به ثروت نمیشود. رهبر انقلاب به این مشکل اشاره کردند و امیدواریم در سال رونق تولید این موضوع حل شود.
انتهای پیام/4107/4115/پ
انتهای پیام/