دانشجویان پیشقراول فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فعالیتهای فرهنگی دانشجویان در دانشگاه با چالشهای متعددی روبهرو است که باید برای حفظ آرامش درونی فعالان این بخش در دانشگاه، فضای مناسب برای ادامه فعالیت با حداقل امکانات در اختیار این دانشجویان قرار بگیرد.
امروزه با توجه به عدم تخصیص بودجه مناسب و فضای ایجادشده برای کارهای فرهنگی در دانشگاهها، فعالیت در بخش امور فرهنگی همانند راه رفتن بر روی لبه تیغ است.
با وجود سختیها در عرصه فرهنگی دانشگاهها که دخالت مستقیم با فرهنگ جامعه دارد؛ به نظر میرسد حفظ این سنگر در مقابل حملههای متعدد فرهنگی دشمنان کار بسیار دشواری بوده که دانشجویان فعال نشریات و سایر اقدامات فرهنگی در دانشگاه بهعنوان پیشقراول این جنگ شناخته میشوند.
نشریات دانشجویی یکی از این بسترهای فرهنگی است که در تحرک و سلامت فرهنگی جامعه و پویایی آن نقش بسزایی دارند و حفظ این امر خطیر هم به دوش دانشجویان و هم بر عهده مسئولین دانشگاهی است چراکه دانشجویان آیندهساز کشور خواهند بود.
دانشجویان در حوزه فعالیتهای فرهنگی بایستی با حفظ اهداف اصلی و مبنا قرار دادن آن در پاسداشت و ترویج فرهنگهای متناسب و لازم در ذهن نسل جوان و نخبه جامعه همچنین با حفظ پویایی و بالندگی فضای دانشگاه قدم بردارند. با اینکه دانشجویان در این سن و سال گرایشها و سلایق بسیار متفاوتی دارند اما در بخش فعالیتهای فرهنگی به دنبال اهداف آرمانگرایانه هستند و حوزه فرهنگی دانشگاه همیشه در بخش نشریات با چالشها و دغدغههایی مواجه بوده است که بنا بر ویژگیهای یک جامعه سالم انتظار میرود در این شرایط فعالیتها بهگونهای باشد که امید و نشاط را در جامعه دانشگاه را حفظ کند.
نشریات دانشگاهی نقش مهمی در حوزه فعالیتهای فرهنگی جامعه را ایفا میکند و میتواند در بیان ایدهها، نقدها و پیشنهادها و رفع و بهبود وضعیت جامعه نیز بسیار مفید واقع شده و با مشارکت بالای دانشجویان در قالب فعالیتهای متنوع فرهنگی بخش عمده از کمبودهای جامعه را در کمترین زمان بهبود بخشیده و یا تأمین کند چراکه تأثیرگذاری این قشر در جامعه بسیار بالاتر و مفیدتر از سایر اقشار است. اعتراض به وضعیت در هر شرایطی حق طبیعی جوانان و دانشجویان است و انتقاد این قشر اگر همراه با پیشنهادهای قابل اجرا بهتناسب زمان، مکان و شرایط باشد قطعاً نتیجهبخش خواهد بود. اعتماد به مطالبات دانشجو بهنوعی ارزیابی شرایط کل جامعه است که باعث میشود تا با شناسایی و توجه بیشتر به نقاط ضعف در پی رفع موانع و مشکلات اصلی جامعه قدم برداشت.
توانمندسازی دانشجو تنها زمانی میتواند امکانپذیر باشد که فرهنگ مناسب نقد و انتقاد از همان فضای دانشگاه به فضای جامعه منعکس شود، اگر دانشگاه بتواند نسل پویا و توانمند، کاردان و کارشناس، متعهد و مجرب را آموزش داده و به جامعه تحویل بدهد، مطمئناً عطر خوش این محصول تمام جامعه را دربر خواهد گرفت.
با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم به لزوم حضور جوانان در عرصههای مختلف و در این شرایط فعلی، لازم است با تقویت بودجه فرهنگی جوامع دانشگاهی، قدمهای فعالان این عرصه را استوارتر ساخت و با مدیریت هرچه بهتر و بهکارگیری و بهرهمندی از این ظرفیتها برای ساختن ایرانی آبادتر تلاش کرد.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/