دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1397 - 14:59
متین منتظمی*

آزمون بزرگ قوه قضائیه

رهبر معظم انقلاب به بررسی پرونده‌های دهه 60 و جریان شناسی آن تأکید داشته‌اند به همین دلیل بررسی دوباره پرونده‌های آن آزمونی بزرگ برای رئیس جدید قوه قضائیه است.
کد خبر : 368692
139602111557223110694494.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با انتصاب حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس قوه قضائیه، مسائل و مطالبات متعددی از این قوه مطرح می‌شود تا جایی که بسیاری از این مطالبات در راستای بهبود وضعیت رسانه‌ای و عملیاتی قوه قضائیه است. اما نکته‌ای که به نظر نگارنده حائز اهمیت بوده و در بسیاری از مطالبات جامانده است، مطلبی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن تأکید کردند و حتی پیش از آن نیز اقداماتی توسط جریان مخالف انقلاب برای بایکوت آن انجام گرفت. با این همه به نظر نگارنده حجت‌الاسلام رئیسی آزمونی بزرگ در پیش دارد.


رسیدگی، بازخوانی و جریان شناسی پرونده‌های دهه 60، مسئله‌ای است که قوه قضائیه باید آن را در دستور کار خود قرار دهد. در دیداری که رهبر معظم انقلاب با دانشجویان داشتند نیز به این مسئله تأکید شد. اما این مسئله از چند زاویه قابل‌بررسی است چراکه یکی از مهم‌ترین دستور کارهای قوه قضائیه، رسیدگی دوباره و علنی به پرونده‌های مسکوت دهه 60 است. حجت‌الاسلام رئیسی خود نیز در برهه‌ای مورد آماج حملات کسانی قرار گرفت که خود ماحصل این قضایای دهه 60 هستند. به نظر می‌رسد نکات زیر مسائلی است که اهمیت بررسی دوباره پرونده‌های دهه 60 را بیش‌ازپیش نمایان می‌سازد؛


اول اینکه؛ به نظر می‌رسد وجود نفوذ و فتنه‌هایی که در کشور ایجادشده است حاصل مسکوت ماندن پرونده‌هایی است که در دهه 60 به نتیجه نرسیده و یا بی‌صدا مانده است. یکی از اقداماتی که حجت‌الاسلام رئیسی باید آن را در دستور کار خود قرار دهد؛ ایفاد دستور برای بررسی و باز کردن دوباره پرونده‌هایی است که در دهه 60 برای آن‌ها حکمی صادر نشده و یا راکد مانده و یا قابلیت بررسی دوباره دارد؛ چراکه مسببان این پرونده با سرپوش‌ها و عوامل نفوذی خود اکنون در جامعه حضور دارند و همچنان به فتنه‌انگیزی ادامه می‌دهند به همین دلیل است که باز کردن دوباره این پرونده‌ها و بررسی جزءبه‌جزء آن حائز اهمیت است.


دوم اینکه؛ رسیدگی دوباره به پرونده‌هایی مانند 7 تیر (شهادت شهید بهشتی و یارانش)، 8 شهریور (ترور شهیدان رجایی و باهنر در ساختمان نخست‌وزیری) و ترور شهید آیت ازجمله پرونده‌هایی است که باید دوباره بررسی شود چراکه نگاهی به آن‌ها می‌تواند درهای جدید از معرفی و شناخت نفوذی‌ها به دست آورد. نفوذی‌هایی که تمام تلاش خود را برای رسیدن به بالاترین نقاط سیاسی کشور انجام می‌دهند و با دستورات بیرون از کشور حکم فتنه، اغتشاش و ترور دارند. البته ناگفته نماند که در سلسله یادداشت‌هایی به این پرونده‌ها پرداخته خواهد شد.


سوم اینکه؛ برای رسیدگی به این موضوعات بهتر است کارگروهی شکل بگیرد تا ضمن بررسی قضائی این مسائل، اقدام به جریان‌شناسی و رسانه‌ای‌سازی مبحث بپردازد. پرونده‌های دهه 60 منبع عظیمی از اطلاعات و تاریخ نفوذی‌ها است که رسیدگی به آن‌ها و ایجاد یک منبع مطالعاتی کامل، نگاهی کلی از وقایع اخیر و کسانی را که در فتنه‌ها دخالت دارند، ارائه می‌دهد.


عوض شدن جای شهید و جلاد، فتنه‌ها و به‌هم‌ریختگی‌هایی که نفوذ در آن مشخص و معین است، لزوم رسیدگی به این پرونده‌ها را بیشتر می‌کند.


به نظر می‌رسد یکی از کارهایی که حجت‌الاسلام رئیسی باید در دستور کار خود قرار دهد؛ انجام این امر رهبر معظم انقلاب است که طی آن پرونده‌های دهه 60 بررسی‌شده و موردمطالعه و جریان شناسی قرار بگیرد.


بررسی دوباره پرونده‌های دهه 60 و ترورهای آن دوران آزمون بزرگی برای حجت‌الاسلام رئیسی است که طی آن برای همیشه دست نفوذی‌های کهنه‌کار را از کشور قطع کند.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب