شرط پوشش چهارشنبهسوری در تلویزیون
به گزارش خبرنگار حوزه تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سید مرتضی میرباقری ظهر امروز درباره برنامههای صداوسیما در نوروز سال 1398 پاسخگوی خبرنگاران و اصحاب رسانه بود. در جریان این نشست خبری، خبرنگار آنا از معاون سیما پرسید: به نظر میرسد صداوسیما هنوز تکلیف خود را با برخی آیینها مانند سیزده به در، سال تحویل و بهویژه چهارشنبه آخر سال نمیداند. در بحث چهارشنبهسوری، هیچ سیاست مشخصی تعریف نشده است و تنها به برنامهها، تصاویر و پیامهای هشدارآمیز در قالبهای تکراری بسنده شده است. آیا وقت آن نرسیده که تلویزیون از این بلاتکلیفی درباره آیینهای مرتبط با نوروز و به طور مشخص چهارشنبهسوری در بیاید و حتی اگر نقدی هم به فلسفه آنها دارد در قالبی جدید مطرح کند؟
میرباقری در پاسخ به این پرسش گفت: تکلیف صداوسیما با همه آیینهای ملی از جمله مهمترین آنها یعنی عید نوروز، روشن است. بیتردید نوروز یکی از مهمترین اتفاقات در برنامهسازی تلویزیون است. در هنگام سال تحویل که اتفاقاً امسال در ساعات اولیه بامداد است، آنچه مردم را تا آن ساعت بیدار نگه میدارد برنامههای متنوع تلویزیونی درباره سال تحویل است. درباره روز سیزدهم فروردین یا روز طبیعت هم در سالهای اخیر ما برنامههای فراوانی تهیه کردهایم. کارشناسان و مدیران مختلفی از شهرداری، سازمان گردشگری و بهویژه محیط زیست به تلویزیون آمدهاند. تبلیغات فراوانی میکنیم که محیط مناسبی برای سیزده به در شهروندان فراهم شود.
معاون سیما افزود: جایگاه شب یلدا به عنوان یکی دیگر از آیینهای ملی ما، در تلویزیون که کاملاً مشخص است. میماند چهارشنبهسوری؛ ببینید، این مراسم بهویژه در سالهایی که حجم جمعیتی جوان در کشور بالا بود، خسارات زیادی داشت. شاید بتوان گفت در سالهای 1375 تا 1380 واقعاً آتشسوزیها و تخریبهای فراوانی در پی داشت و بدترین سالها از این حیث بود. من در آن دوران، رئیس سازمان ملی جوانان بودم. اتفاقاتی که میافتاد واقعاً برای ما نگرانکننده بود. در اغلب مراکز استانها یک سری وقایع ناگوار رخ میداد و از همان زمان عنوان «چهارشنبهسوزی» به جای «چهارشنبهسوری» مصطلح شد.
میرباقری: تکلیف صدا و سیما با همه آیینهای ملی روشن است
میرباقری عنوان کرد: ما میتوانیم آیین چهارشنبهسوری را با مراسمی مثل نورافشانی و مراسمی شبیه به آن اجرا کنیم. مناطقی مشخص شود تا تجمعهای خانوادگی با رعایت اصول ایمنی در آنجا شکل بگیرد و مردم هم از امنیت کودکان و نوجوانانشان آسوده باشند. برای عملی شدن چنین ایدههایی، نهادهایی مثل شهرداریها باید به میدان بیایند که متأسفانه اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.
معاون سیما در پایان سخنانش با بیان اینکه اگر قرار باشد در زندگی شهری با این تراکم جمعیت و ساختمان، هر کس به دلخواه خود آتش روشن کند و از ترقهها و مواد آتشزای غیراستاندارد استفاده کند، آشفتگی فراوانی به وجود میآید، گفت: ما با اینکه مردم بتوانند در مناطق مشخصشده در شهرها جشن بگیرند مخالف نیستیم. حتی میتوانیم در برنامههای خودمان این مراسم را پوشش دهیم، اما چون بستری برای اجرای درست آیین چهارشنبهسوری وجود ندارد، ما ناگزیر فقط به بعد سلبی قضیه میپردازیم. تلویزیون که نمیتواند متولی اجرای آیینها باشد؛ تنها کاری که از تلویزیون برمیآید پخش فیلمهای سینمایی، مستندها و مسابقات جذاب در آن شب است تا مردمی که در خانههایشان هستند از تماشای آنها لذت ببرند.
انتهای پیام/4072/4104/پ
انتهای پیام/