دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1397 - 08:00
یاران مهربان/ 188

مرور رنج‌های دخترانه در «لالایی برای دختر مرده»

«لالایی برای دختر مرده» به صورت غیرمستقیم بیانگر سختی‌هایی است که دختران ایرانی در برهه‌های مختلف تاریخ متحمل شده‌اند.
کد خبر : 365566
998.png

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «لالایی برای دختر مرده» اثر حمیدرضا شاه‌آبادی  یکی از کتاب‌هایی است که توسط نشر افق و در قالب «رمان نوجوان» به مخاطبان عرضه شده است. این رمان نخستین بار در سال 1387 به چاپ رسید و از آن سال تاکنون چاپ‌های متعددی را به خود دیده است.


داستان این کتاب در یک مجتمع مسکونی بزرگ اما خلوت و تا اندازه‌ای متروک در حاشیه تهران می‌گذرد. یکی از ساکنان این مجتمع دختری به نام زهره است که چیزهای مرموزی می‌بیند که دیگران از دیدن آن عاجز‌اند وحرف او را هم باور نمی‌کنند. تنها یکی از دوستانش به نام مینا حرف‌های او را باور می‌کند. رمان  فضای امروزی دارد اما در بستر وقایع تاریخی روایت می‌شود و به نوعی بیانگر سختی‌هایی است که دختران ایرانی در برهه‌های مختلف تاریخ متحمل شده‌اند. لالایی برای دختر مرده چهار راوی دارد که راوی اول یعنی «من»، همان نویسنده است و زهره، مینا و میرزا جعفرخان میرزاباشی هم دیگر راویان این کتاب هستند.شخصیت‌پردازی و فضاسازی خوب، استفاده به موقع از حس تعلیق و غافل‌گیری و بهره‌گیری به اندازه از چاشنی تاریخ و حافظه جمعی و احساسات مخاطب، این کتاب را به اثری خواندنی و قابل توجه تبدیل کرده است.


اين كتاب برنده چند جایزه ادبی هم شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به  كتاب برگزیده در جشنواره  شهید غنی‌پور در سال 1387  و دریافت لوح تقدير شورای كتاب كودك در همان سال اشاره کرد.


در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:« زهره اگر یک روز دیر به مدرسه می رسید بی معطلی ماجرایی را سر هم می‌کرد و چنان با آب و تاب تعریفش می کرد که معلم به خاطر دیر آمدنش هیچ اعتراضی به او نمی کرد. این اخلاقش را اولین بار مینا به من گفت و بعدها وقتی که بیشتر دنبال تحقیق درباره این ماجرا بودم از مادرش هم شنیدم. مینا درست به همین خاطر وقتی که زهره از دیدن حکیمه حرف زد، حرف های او را باور نکرد. من هم وقتی برای اولین بار شنیدم باور نکردم. البته من این وسط کاره ای نبودم. فقط دنبال کتابم می گشتم تا اینکه توجهم به این ماجرا جلب شد و تصمیم گرفتم درباره اش بیشتر بدانم. شاید چون ماجراهایی که پیش آمده بود، یک جوری با کتاب من ارتباط پیدا می کرد. و شاید به خاطر جفت و جور شدن اتفاقی بعضی حادثه ها در کنار هم، مثل برف آن روز و گم شدن زهره، احساس کردم که من باید این وسط کاری بکنم»


نشر افق کتاب «لالایی برای دختر مرده»  نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی را در 120 صفحه و به قیمت 9 هزارتومان روانه بازار نشر کرده است.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب