دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1397 - 17:00
حکیم در گفتگو با آنا:

اخراج آمریکایی‌ها از عراق حتمی است/ ندای غیبی به آیت‌الله سیستانی

مدیر عامل خبرگزاری النخیل عراق گفت: همان‌طور که در 1920 انگلیسی‌ها را با چماق از کشور خارج کردیم، اقدامی مشابه آن این بار برای آمریکایی‌ها حتماً تکرار خواهد شد.
کد خبر : 364226
BS0K9276.JPG

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: هفته گذشته و با سفر غیرمنتظره بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و دیدارش با امام خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی شاهد اوج اقتدار و شکوه جریان مقاومت بودیم؛ شکوهی که در لبنان اشک شوق سید حسن نصرالله، دبیر کل مقاومت اسلامی لبنان را درآورد و باعث فخر و سرور  رهبران مقاومت منطقه شد.


علاوه‌براین، در دوران پساداعش قرار داریم و عراق آنچنان که باید نتوانسته است از اوضاع بی‌ثبات گذشته که ناشی از غوغاآفرینی لابی‌های سعودی و صهیونیستی بود عبور کند و نگرانی‌هایی در زمینه نفوذ آمریکا در خاک این کشور و توسعه پایگاه‌های نظامی در آنجا وجود دارد.


این موضوعات و نیز اوضاع سوریه، تلاش لابی‌های سعودی‌ برای نفوذ در دولت عراق و ... دستمایه مصاحبه‌ای تفصیلی با «محمدعلی الحکیم»، مدیر عامل خبرگزاری «النخیل» عراق شد که در ادامه تقدیم می‌شود:


پیام دیدار بشار اسد، حمایت آشکار ایران از مقاومت سوریه بود


آنا: دیدار مقام معظم رهبری با بشار اسد از جنبه‌های مختلف خیلی مهم بود. از سویی آمریکا در حال خروج نیروهایش از سوریه است و از سوی دیگر در مرحله بازسازی سوریه قرار داریم. این دیدار چه پیامی برای جهان دارد؟


حکیم: دیدار رهبر حکیم انقلاب اسلامی با بشار اسد در بازه زمانی کنونی بزرگ‌ترین پیام را به غرب، آمریکا و کل استعمار داد که جمهوری اسلامی ایران همچنان استوار ایستاده‌ است و در کنار نظام سوریه قرار دارد و خواهد ماند. ایران این پیام را به غرب داد که پشتیبان مقاومت عراق، سوریه، لبنان و فلسطین است. 


محمد علی الحکیم

پیام دیگر این دیدار به آمریکا و غرب، حضور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده  نیروی قدس سپاه پاسداران بود که معتقدم پیام بسیار بزرگ این دیدار است. این حضور به‌ اصطلاح عرب‌ها «بلاتعلیق!» است و نمی‌توان شرحی بر آن نوشت.  عکس به‌طور مشخص گویای همه چیز است، زیرا پیشتر برخی ملاحظات باعث می‌شد تا حضور قاطعمان را در کنار سوریه کتمان کنیم، ولی الان مقاومت منطقه آشکارا نشان می‌دهد که در کنار کدام جناح حضور دارد. خط مشی عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و ایران واضح است. 


در طرف مقابل، عربستان، امارات و حتی ترکیه قرار دارند؛ درحالی که آنکارا خیلی‌ها را فریب می‌دهد، ما نباید فریب ترکیه را بخوریم. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه درحال بازی با اوضاع سیاسی منطقه است؛ ولی ما نباید فریب برخی تحرکات آنها را بخوریم. داعشی که در عراق شکست خورد مشخص بود که در کجا و ازسوی چه کسانی ساخته و پرداخته شد. آنها دست‌پرورده تفکرات صهیونیست‌ها بودند و ازسوی رژیم صهیونیستی، آمریکا، عربستان، قطر، ترکیه و حتی مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق ساخته شدند.


آنها با پول بعضی‌ طرف‌های منطقه‌ای، با راهبرد غرب و همچنین باهدف حفظ رژیم صهیونیستی داعش را ایجاد کردند. چهار سال پیش که داعش به وجود آمد، اردوغان در ایجاد آن دست داشت. من چندی پیش با یکی از مشاوران «نوری المالکی»، نخست‌وزیر اسبق عراق صحبت کردم و گفتم؛ چرا اردوغان باید بیاید و به مالکی بگوید که دولت بغداد به سنی‌ها ظلم می‌کند و نقشی برای آنها در دولت قائل نیست؟ درحالی که طبق قانون اساسی عراق نخست‌وزیر شیعه، رئیس مجلس سنی و رئیس جمهور کُرد است.


 اگر نگاهی به دولت کنونی بیندازید متوجه می‌شوید که وزیرها، معاون رئیس مجلس، معاون نخست‌وزیر و رئیس جمهور از خودشان است، آنها حتی چهار وزارتخانه مهم ازجمله دارایی و امور خارجه را در اختیار دارند؛ علاوه بر این 40 تا 50 نفر از نمایندگان مجلس از اهل سنت و کردها هستند.


حکومت، مرجعیت و مردم مخالف حضور نظامی آمریکا در عراق هستند


متأسفانه بعضی از کشورها این واقعیت‌ها را نمی‌بینند و هدفشان بازگرداندن نظام سابق و حکومت بعث به هر نحو ممکن است. آنها حاضرند میلیاردها دلار بابت بازگرداندن نظام سابق هزینه کنند و البته از حمایت بعضی از کشورهای منطقه نیز برخوردارند. همه اینها بازی آمریکاست که صدام را در 2003 برکنار کردند و بعضی تندروها را به جایش در حکومت گذاشتند و به آنها پست دادند. اکنون 15 سال است که 20 درصد از ملت عراق از این حکومت و طبقه سیاسی راضی نیستند. آمریکا این نقشه را در سر می‌پروراند که در این 15 الی 20 سال آنها ساقط شوند تا افرادی را که خودشان می‌خواهند سر کار بیاورند؛ ولی حکومت عراق چنین چیزی را قبول نمی‌کند. عراق مانند عربستان، قطر و کشورهای دیگر نیست و ما حتی با پایگاه‌های آمریکایی در عراق مخالفیم. مرجعیت، حکومت، ملت، سنی و شیعه با این موضوع مخالفند و همه مخالف پایگاه‌های آمریکایی در «عین‌الاسد» و دیگر نقاط هستند.


آنا:‌ شما معتقدید خیزی که عربستان برای نزدیکی به عراق برداشته است، موفق نخواهد بود؟


حکیم: اگر نزدیکی عربستان بر مبنای نیت مثبت و برای همکاری با عراق باشد هیچ مشکلی ندارد؛ ما با همه ملت‌ها و حکومت‌ها دوست هستیم و هیچ مشکلی نداریم. آنها باید احترام ما را حفظ کنند و حق حاکمیت و استقلال ما را به رسمیت بشمارند که در این‌صورت ما نیز حق حاکمیت و استقلالشان را حفظ خواهیم کرد. 


محمد علی الحکیم

آنها اگر به ما در زمینه حمله به داعش، دفاع از ناموس‌، خاک‌ و کشورمان کمک کنند هیچ مشکلی نداریم؛ ولی اینکه بخواهند به ما فلان رئیس جمهور یا وزیر را تحمیل کنند قابل قبول ملت، حکومت، مرجعیت، ریاست جمهوری، نخست‌وزیر و کل اقشار عراق نیست. ما اکنون در خط مقدم مقابله با داعش قرار داریم، ولی داعش فقط برای ما نیست؛ بلکه این گروه تروریستی خطری برای کل منطقه ازجمله ایران، سوریه، لبنان، عراق، فلسطین، اردن، کشورهای عربی و حتی اروپاست.


آمریکا مخفیانه درحال کمک به داعش است 


آنا: با توجه به اظهاراتتان، آیا آمریکا در قالب ائتلاف بین‌المللی و در حوزه نظامی درحال کمک به عراق است؟ آمریکایی که به اعزام نظامیانش به الانبار روی آورده و بارها به‌جای مبارزه با تروریسم اهداف غیرنظامی را هدف قرار داده است، اساساً می‌تواند کمک حال عراق باشد ؟


حکیم: آنها هدف خود را کمک به دولت عراق در زمینه مبارزه با تروریسم و داعش عنوان کرده‌اند، ولی متأسفانه  مخفیانه درحال کمک به داعش هستند. آنها از سویی به دولت عراق و از سوی دیگر به داعش کمک می‌کنند و در روز روشن با هلی‌برن و به‌وسیله بالگرد برایشان سلاح می‌فرستند.


آنا: اگر اینطور است، چرا روندی که در مجلس عراق برای اخراج نظامیان عراقی طی می‌شود، این‌قدر طولانی شده است؟


حکیم: سؤال خوبی است. ما اکنون نمی‌توانیم علنی خواستار خروج نظامیان آمریکایی‌ شویم، زیرا آنها هرچه باشد آمریکایی‌ هستند.  اگر الان هم این روند در مجلس تصویب شود، مطمئناً آنها تا 200 سال دیگر با وضعیتی که وجود دارد، خارج نمی‌شوند. بنابراین باید به فکر چاره سیاسی و نظامی باشیم؛ اینکه مجلس در ظاهر موضوع خروج آمریکایی‌ها را تأیید کند و آمریکایی‌ها خارج نشوند برای وجهه عراق خوب نیست. آمریکایی‌ها می‌گویند که چه تصویب کنید و چه نکنید، ما در عراق حضور خواهیم داشت، پس آبروی خودتان را حفظ کنید.


محمد علی الحکیم

وضعیت کنونی ما خیلی سخت است. وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شبانه و در مدت سه ساعت وارد خاک عراق می‌شود و به پایگاه عین‌الاسد می‌رود یعنی چه؟ متأسفانه تقابل سیاسی میان احزاب در راستای اهداف پلید آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه انجام می‌شود. تردیدی وجود ندارد که آنها در عراق به‌دنبال حفظ امنیت  رژیم صهیونیستی هستند.


هدف رژیم صهیونیستی برای تبدیل اقلیم کردستان به کشور، نزدیک شدن به ایران بود 


آنا:‌ آیا در ساختار حکومت عراق افرادی نفوذی ازسوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان وجود دارند؟


حکیم: بله، حتی نفوذی‌های رژیم صهیونیستی هم هستند. وقتی در اقلیم کردستان برای مرگ شیمون پرز ختم می‌گیرند، یعنی چه؟ رژیم صهیونیستی در دورانی که موضوع همه‌پرسی تجزیه اقلیم از عراق مطرح بود، قول کشور کردن کردستان را داده بود. حامی اصلی کردها برای تحقق کشور کردستان عراق، رژیم صهیونیستی بود، زیرا این غده سرطانی می‌خواست خود را به جمهوری اسلامی ایران نزدیک‌تر کند. پس از آنکه نقشه پلیدشان آشکار شد، بعضی از کشورها فهمیدند و عقب‌نشینی کردند و حکومت العبادی با کمک ایران و ترکیه توانست مقابل آن بایستد. مسعود بارزانی علناً آدم صهیونیست‌هاست.


برخی نمایندگان مجلس عراق صهیونیست هستند


آنا: منظور شما این است که در شاکله حکومت کنونی اقلیم کردستان نیز  خط مشی صهیونیستی وجود دارد؟


حکیم: بله! اکنون در اقلیم کردستان روزنامه‌ای کُردی-صهیونیستی منتشر می‌‌شود. خط مشی صهیونیستی در حال حاضر علناً در کردستان درحال فعالیت است و در مجلس عراق نیز وجود دارد، بیشتر از این دیگر چه می‌خواهید؟ نماینده‌هایی در مجلس وجود دارند که صهیونیست هستند! سند بالاتر از اینکه بارها به سرزمین‌های اشغالی سفر کردند؟ یکی از نمایندگان علناً به سرزمین‌های اشغالی رفت و ابایی نداشت که این موضوع را مخفی نگه دارد. وی گفته بود هر جایی که به‌نفع عراق و ملت عراق نباشد می‌رود! «مزاحم الحویت»، سخنگوی عشایر عراق در اقلیم کردستان علنی می‌گوید صهیونیست است و به اظهار آن افتخار می‌کند.


سرنوشت شوم انگلیسی‌ها در انتظار آمریکاست!


آنا: وضعیت آمریکا ازلحاظ دیپلماتیک در عراق چگونه است؟


حکیم: آمریکا بزرگ‌ترین سفارتخانه جهان را در عراق دارد. طبق برخی گزارش‌ها 5 هزار و 700 نفر و طبق گزارش‌های دیگر 12 هزار نفر و حتی 17 هزار کارمند در سفارتخانه دارند. این تعداد کارمند در سفارت آمریکا چه‌ می‌کنند و اهدافشان چیست؟ طبق عرف دیپلماتیک سفارتخانه‌ها باید چند کارمند داشته باشند؟


محمد علی الحکیم

همان‌طور که ما در 1920 انگلیسی‌ها را با چماق از کشور خارج کردیم،  فکر می‌کنم در آینده، معلوم نیست چه زمانی، اما حتماً یک بار دیگر اقدامی شبیه اقدام 1920 این‌بار برای آمریکایی‌ها تکرار خواهد شد.


آنا: ممکن است این زمان، 2020 باشد؟


حکیم: زمانش را نگفتم ولی نزدیک است. معلوم نیست چه زمانی، شاید سه، چهار یا پنج سال ولی نزدیک است. انگلیسی‌ها وارد این بازی کثیف با عراق نشدند، زیرا می‌دانند تاکنون یک‌هزار و 600 سرباز انگلیسی‌ها در عراق قربانی شده‌اند. انگلیسی‌ها می‌دانند عراقی‌ها تحمل اینکه یکی بیاید و کشورشان را بگیرد ندارند.


 با شلیک نخستین گلوله به سمت ایران، نتانیاهو مفتضحانه فرار می‌کند ! 


آنا:‌ با توجه به ساختار حکومت عراق، تهدید ترامپ را که گفته بود از خاک عراق ایران را زیر نظر دارد، چقدر قبول دارید؟


حکیم:  یکی از پیام‌های سفر بشار اسد به تهران این بود که آمریکا دقت کند؛ اگر بخواهد از خاک عراق ایران را هدف قرار دهد، سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌هایشان در عربستان در تیررس موشک‌ها قرار دارد. من به شما قول می‌دهم با کمترین ضربه‌ای که آمریکا یا رژیم صهیونیستی و هرکدام از متحدانشان در منطقه بخواهند وارد کنند و به محض اینکه نخستین فشنگ شلیک شود، واکنش ما و مقاومت به‌گونه‌ای خواهد بود که نتانیاهو مفتضحانه فرار خواهد کرد.


محمد علی الحکیم

من واقعاً دوست دارم هرچه زودتر این تقابل رخ دهد، زیرا حکام عربی به‌ویژه در عربستان و امارات نشان داده‌اند و ثابت کرده‌اند کثیف‌تر، خائن‌تر و بدتر از آنها وجود ندارد. تنها جمهوری اسلامی ایران است که می‌تواند مقابل رژیم صهیونیستی بایستد. من مطمئنم ایران هرگز آغازگر حمله نیست، ولی اگر به این کشور حمله کنند، برای دفاع از خاک و ناموس خود پاسخی قاطعانه نشان می‌دهد. من مطمئنم با نخستین گلوله، اثری از رژیم صهیونیستی باقی نخواهد ماند و این رژیم با خاک یکسان خواهد شد.


قانون اساسی عراق باید اصلاح شود 


آنا: آینده روند مبارزه با فساد و اصلاحاتی را که در عراق آغاز شده است چگونه ارزیابی می‌کنید؟ سرانجام تظاهرات مردم به کجا خواهد کشید؟ 


حکیم: تا وقتی که افراد فاسد در رأس هستند، این مشکل وجود دارد. مشکل ما با قانون اساسی و ساختار قانون انتخابات است و معتقدیم باید عوض شود، زیرا مبتنی بر فساد است. قانون ما برای انتخاب نمایندگان مجلس دچار اشکالات اساسی است و باید عوض شود. می‌توانیم در آینده خیلی کارها انجام دهیم ولی خیلی از کشورها نمی‌خواهند عراق روی پای خودش بایستد.


آنا: نقش آمریکا را در این فساد چگونه می‌بینید؟


حکیم: هدف آمریکا این است که اوضاع عراق آشفته‌تر باشد و مردم با یکدیگر مشغول باشند تا شاید رژیم صهیونیستی یک روز بیشتر حفظ شود. من مطمئنم عراق به‌زودی آرام نمی‌گیرد، مگر اینکه مردم آگاه باشند و قانون اساسی عوض شود. آمریکا می‌خواهد به اهداف خودش در عراق دست یابد، زیرا ارزش پایگاه نظامی عین‌الاسد که ترامپ به آنجا آمد، 200 برابر گازی است که در روسیه و قطر وجود دارد.


محمد علی الحکیم

باید «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر عراق مشخص کند که با آمریکایی‌هاست یا با عراقی‌ها؟ وجود آمریکایی‌ها در عراق به‌ نفع ما یا به‌ ضرر ماست؟ کسی الان نمی‌تواند بگوید که در عراق چند نیروی نظامی آمریکایی و خارجی وجود دارد، زیرا حق حاکمیت قانونی ما سلب شده است. اگر روند سیاست‌گذاری‌ها به این شکل ادامه یابد، فکر می‌کنم عبدالمهدی نمی‌تواند به کارش ادامه دهد. 


آنا:‌ درباره رژیم صهیونیستی گفتید که منتظرید این رژیم زودتر به ایران حمله کند...


حکیم: منظور من از جنبه مثبت موضوع است. خیلی راحت بگویم حکام عربی یکی از یکی دیگر خائن‌تر هستند. حکام کدام کشور را می‌خواهید مثال بیاورم؛ عربستان که رابطه دوجانبه‌اش با رژیم صهیونیستی آشکار شده است. حکام امارات و بحرین نیز رابطه‌شان را علنی کرده‌اند. در این میان تنها حزب‌الله مانده که کفش زیر پای رهبرش از حکّام عرب بیشتر می‌ارزد. الحشد‌الشعبی (بسیج مردمی) توانست در عراق از خاک و ناموس خود دفاع کند، ولی متأسفانه این روزها باید روی چه کسی حساب باز کنیم؟ تنها امید بعضی از ملت‌ها برای خلاصی از شرّ غده سرطانی در منطقه ایران است. رژیم صهیونیستی هرچقدر هم که سلاح داشته باشد، اعجوبه نیست و با یک لشکر مخلص از بین می‌رود. آنها 6 میلیون نفر بیشتر نیستند و هرچقدر هم سلاح داشته باشند، مقابل قدرت ایران دوام نمی‌آورند.


آنا: در این جنگ، معادله قدرت چگونه است؟


حکیم: تقابل قدرت در تقابل عقیده‌هاست. ایران در جبهه مقابل دشمن صهیونیستی قرار دارد. اینجا عقیده حکمفرماست؛ یعنی «الْمَوْتُ خَيْرٌ مِنْ رُكُوبِ الْعَارِ وَالْعَارُ أَوْلَي‌ مِنْ دُخُولِ النَّارِ» مرگ‌ بهتر است‌ از  عار و ننگ‌؛ و عار بهتر است‌ از دخول‌ در آتش‌. مواجهه جبهه مقاومت و ایران، فلسطین، سوریه، لبنان، عراق، الحشدالشعبی با رژیم صهیونیستی حتمی است. 


آنا: از نظر حضرتعالی این تقابل چه زمانی رخ می‌دهد؟


حکیم: به نظرم کسی نمی‌تواند به‌طور دقیق این سؤال را پاسخ دهد، ولی فکر می‌کنم نزدیک است؛ زیرا فشار علیه مقاومت علنی شده است و حکام عربستان، بحرین و امارات متأسفانه خیلی در این خصوص پیشرفت کرده‌اند. 


محمد علی الحکیم

پیام ما برای آنها این است که به گذشته خودتان نگاه دقیق‌تری بیندازید، زیرا آمریکا چیزی برای شما ندارد و نخواهد داشت. ما با رابطه معتدل با آمریکا مشکلی نداریم ولی دخالت در امور داخلی را هیچ‌کس قبول نمی‌کند. به تاریخ گذشته نگاه بیندازید وگرنه با ضرب شست حزب‌الله، الحشدالشعبی و مقاومت منطقه به گذشته‌تان بازخواهید گشت. ما توانستیم با قدرت مقاومت بینی داعش را در منطقه به خاک بمالیم. زمانی که فتوای مرجعیت در عراق صادر شد، من آنجا بودم، 3 میلیون و 500 هزار جوان مسلح به خیابان‌ها آمدند، فقط  مانده بود از خانه‌ها تانک بیرون بیاید! روزی که فتوا صادر شد، در اختیار داشتن کلاشینکف موضوعی عادی بود.


ماجرای توسل آیت‌الله سیستانی به امیرالمؤمنین (ع) برای صدور فرمان جهاد


آنا: چرا مرجعیت عراق چنین فتوای مهمی صادر کردند؟


حکیم:‌ با فتوای آیت‌الله سیستانی هزاران نفر در دفاع از کیان کشورشان شهید شدند، این شوخی نیست. یکی از دوستان از دفتر آیت‌الله سیستانی گفت که ایشان سه روز به امیرالمؤمنین علی(ع) متوسل شده بودند تا فتوا را صادر کنند. می‌گویند فتوا زمانی صادر شد که ندایی از غیب رسید و صدور این فتوا را به آیت‌الله سیستانی مژده داد. این شوخی نیست که شما فتوایی بدهید که با آن فتوا ده‌ها هزار نفر شهید شوند، خون اینها پای کیست؟ بسیاری از علما از چنین فتوایی می‌ترسند. بنابراین سرنوشت عراق شوخی نیست و این را خیلی از کشورها می‌دانند. واقعاً اگر حکام برخی کشورهای عربی، واقعی بودند باور کنید اگر آب دهان می‌ریختند، رژیم صهیونیستی غرق می‌شد، ولی متأسفانه برخی حکام عربی خائن هستند.


تنها جزیره امن منطقه ایران است 


ما هرچه مشکل در منطقه داریم از رژیم صهیونیستی است. این غده سرطانی نهایت تلاش خود را به خرج می‌دهد تا برای حفظ جان خود منطقه را به‌ هم بزند. حفظ جان خودش مهم‌ترین موضوع است  و حاضر است برای آن، کل منطقه را آتش بزند.


تنها جزیره‌ امن منطقه ایران است و رژیم صهیونیستی می‌خواهد این جزیره را با آتش‌بازی با خاک یکسان کند تا خودش راحت کنار ساحل بنشیند و نظاره‌گر این فیلم هالیوودی باشد!


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب