طرح وزارت علوم برای رصد اشتغال در 80 دانشگاه کشور
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدسعید سیف صبح امروز در مراسم افتتاحیه همایش ملی ارتباط علوم انسانی، تولید و صنعت که در مرکز همایشهای کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: در راستای اجرای برنامههای وزارت علوم درخصوص ارتباط صنعت و دانشگاه، برنامههایی درحالپیگیری است که یکی از آنها توانمندسازی دانشجویان است. این توانمندسازی برای مهارتافزایی و اشتغالپذیری دانشجویان با همکاری دستگاههای اجرایی و سازمانهای خصوصی انجام میشود تا دانشجویان علاوه بر گذراندن 140 واحد بتوانند مهارتهای مدیریتی، کسبوکار و روابط عمومی را فرا بگیرند. این طرح در همه دانشگاهها اعم از دانشگاههای برتر و سطح یک درحالانجام است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: رصد اشتغال هم از دیگر برنامههای وزارت علوم است که در این طرح 80 دانشگاه طی 6 ماه اول امسال بررسی شد. همچنین ساماندهی کارآموزی یا کارورزی دانشگاهها نیز از دیگر برنامههایی است که انجام شده است که با 23 وزارتخانه و دستگاه اجرایی، جلساتی برگزار شد و ضرورت موضوع و مسئولیت اجتماعی آن را مطرح کردیم و بههمین دلیل دستگاههای اجرایی و 18 تشکل خصوصی به ما قول همکاری دادند تا تابستان برای برگزاری دورههای کارورزی و کارآموزی دانشجویان، هماهنگی بهتری وجود داشته باشد. در کنار این موضوع، فعالسازی دانشگاهها از برنامههای استانی است تا دانشگاهها رسالت خودشان را برای محل و شهری که در آن قرار دارند، بشناسند.
سیف اضافه کرد: مستندسازی و ترویج الگوهای موفق نیز انجام شده، چرا که نمیتوان براساس یک نسخه یکسان، بههمه دانشگاهها گفت که چگونه میتوانند تدریس کنند و به دانشجویان مهارت بیاموزند. برهمیناساس الگوهای درست در دانشگاههایی نظیر شریف و تهران را مستندسازی کردیم تا در اختیار همه دانشگاهها قرار بگیرد. همچنین در دفتر ارتباط با صنعت، آمارهایی را از سال گذشته بهجمعبندی رساندیم که طی دو گزارش تهیه شده است. این آمار، آمار جدیدی است. پیش از این وزارت علوم بر تعداد مقالات اصرار داشت اما این آمار براساس این است که دانشگاهها چه میزان قرارداد و درآمد بهنسبت تعداد اعضای هیئتعلمی دارند و طبق این آمار بهازای هر 100 دانشجوی ارشد و دکتری، 10 قرارداد با صنعت در دانشگاهها داریم که این ارقام در دانشگاههای برتر بیشتر و در دانشگاههای کوچکتر کمتر است.
وی تأکید کرد: با شرایط بحرانی که داریم، اساتید باید بهسمت نیازهای کشور متمرکز شوند و امیدواریم آمار ارائه شده از سوی دفتر ارتباط با صنعت برای برنامهریزی دانشگاهها و وزارت علوم مؤثر باشد.
سیف در پایان خاطرنشان کرد: حتی خود کلمه ارتباط در عبارت «ارتباط صنعت و دانشگاه» از جنس مدیریت است و این نشان میدهد که علوم انسانی باید در مسائل اجتماعی کشور نقش ایفا کند و کم بودن بهرهوری و عدم رقابتپذیری صنایع نیز به مسائل مدیریتی مربوط میشود.
انتهای پیام/4060/4085/
انتهای پیام/