پیشرفت ایران با نگاه به کشورهای شرق بهتر اتفاق میافتد
عبدالرضا سیف در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نگاه مقام معظم رهبری درباره توجه به شرق در زمینههای علمی، نگاه کلی یا راهبردی نظام است که بر طبق آن لازم است نگاهمان را از سمت غرب به شرق سوق دهیم.
وی افزود: دنیای غرب در نشر علم و فناوری برای کشورهای درحال توسعه محدودیت بسیاری دارد چرا که نمیخواهد رقیب داشته باشد.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه تهران با بیان اینکه غربیها علاقه دارند کشورهای دیگر به آنها وابسته باشند، گفت: غرب نخبگان علمی را در انحصار خود میخواهند تا با روش ارباب رعیتی با دیگران رفتار کند.
سیف با تأکید بر اینکه کشورهای درحال توسعه هیچگاه نمیتوانند از علوم و صنعتی که در اختیار غرب است بهره ببرند، خاطرنشان کرد: کشورهای حوزه شرق آسیا مانند هند، چین، ژاپن، کره و ... از جهتهای مختلف پیشرفتشان حتی از غرب هم بیشتر بوده است. بهعنوان مثال چین و هند در حوزه فناوری اطلاعات، صنعت و مسائل اقتصادی حرف اول را در دنیا میزنند.
وی با بیان اینکه غرب قدرت و اقتدار علمی و صنعتی دو قرن گذشته خود را از دست داده است، ادامه داد: علم و فناوری در شرق بومی است یا به عبارت دیگر محصول غرب نبودهاست.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه تهران تصریح کرد: پیشرفت علمی شرق میتواند الگویی برای ایران باشد. ایران در علوم بومی، ظرفیت و استعدادهای بسیاری دارد؛ اما به شرط اینکه حمایتهای لازم صورت بگیرد، جوانان مورد تشویق واقع شوند و شرکتهای دانشبنیانی که محلی برای تبدیل فکر به عمل هستند مورد توجه قرار گیرند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: پیشرفت ایران با نگاه به کشورهای شرق بهتر اتفاق میافتد چون درهای دیپلماسی و نشر علم و فناوری شرق بسته نیست و میتوان با آنها در تبادل علم، صنعت، تفکر و... بیشتر همکاری کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: میتوان بهجای نگاه صرف به غرب، با شرق تعامل کنیم و قراردادها، معاهدات و مسائل مختلف علمی را با آنها پیش ببریم.
سیف با بیان اینکه غربیها حاضر نیستند به راحتی علم و تکنولوژی و صنعت را در اختیارمان بگذارند، افزود: فرهنگ، هویت و راه شرق به ایران نزدیکتر است و میتوانیم راههای نرفته بیشتری را طی کرده و در ابعاد علمی بیشتری به موفقیت دست یابیم.
انتهای پیام/4007/خ
انتهای پیام/