خروج آمریکا از پیمان موشکی با روسیه به بیثباتی میانجامد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حمید بعیدینژاد روز دوشنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «معاهده منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) بین آمریکا و روسیه با انهدام موشکهای هستهای میان برد ۵۰۰ تا 5 هزار و 500 کیلومتر نقش مهمی را در جلوگیری از مسابقه تسلیحات هستهای و تعادل امنیت جهانی ایفا کرده است.»
پیمان منع موشکهای هستهای کوتاه و میان برد هشتم ماه دسامبر سال ۱۹۸۷ بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیسجمهوری وقت آمریکا امضا شد.
بر اساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشکهای هستهای و غیرهستهای کوتاه و میانبرد بهاستثنای موشکهای دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هستهای موشکی راهبردی در جهان بهحساب میآید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضاشده بود، از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
تا سال ۱۹۹۱ حدود دو هزار و ۷۰۰ موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تأسیسات یکدیگر را داشتند.
سال ۲۰۰۲ (۱۳۸۱) آمریکا از پیمان موشکهای ضد بالستیکی خارج شد و جورج بوش رئیسجمهوری وقت آمریکا دستور استقرار سپر موشکی در اروپا را صادر کرد و در مقابل ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه در سال ۲۰۰۷ (۱۳۸۶) اعلام کرد که این پیمان دیگر به سود روسیه نیست.
باراک اوباما رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) روسیه را متهم به خروج از این پیمان کرد اما ایالاتمتحده در آن زمان هیچ اقدامی انجام نداد.
مقامات آمریکا از 6 ماه پیش و پس از رونمایی روسها از موشکهای هستهای جدید خود، بار دیگر مسکو را متهم به خروج از پیمان منع موشکهای هستهای کوتاه و میانبرد کردند و شنبه هفته جاری دونالد ترامپ تهدید کرد که آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد.
انتهای پیام/4095
انتهای پیام/