دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1397 - 17:59
در نشست دستاوردهای انقلاب؛

نتایج زیان‌بار اعتماد به بیگانه در طول تاریخ باید درس عبرت باشد

رئیس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه امام حسین (ع) در نشست دستاوردهای انقلاب گفت: نتایج زیان‌بار اعتماد به بیگانه در طول تاریخ کشور باید درس عبرت باشد.
کد خبر : 358599
IMG_7369.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در آئین ملی چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی با حضور اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی صبح امروز در دانشکده ادبیات و علوم انسانی تالار فردوسی دانشگاه تهران، نشست تخصصی دستاوردهای انقلاب اسلامی با حضور مجید بذرافکن و مصطفی مصلح زاده برگزار شد.


در این نشست، به سؤالاتی از قبیل چرایی تشکیل انقلاب اسلامی، بسترهای سیاسی و اجتماعی انقلاب، دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی و نیز آینده انقلاب پاسخ داده شد.



نتایج زیان‌بار اعتماد به بیگانه در طول تاریخ کشور باید درس عبرت باشد


مجید بذرافکن در ابتدای این نشست، در خصوص چرایی انقلاب بیان کرد: مسئله وقوع انقلاب، ادبیات مختلف و مفصلی دارد؛ یکی از دلایلی که امسال در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی به آن می‌پردازیم، مسئله تحریف انقلاب است.


رئیس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه امام حسین (ع) در ادامه گفت: انقلاب‌های جهان، یک حادثه پرتکرار نیستند و به همه انقلاب‌ها نیز لفظ کبیر اطلاق نمی‌گردد، انقلاب اسلامی ایران هم انقلابی کبیر است، هم خاص و در صدر اخبار جهان قرار دارد.


وی افزود: بسیاری حوادث، خاصیت تکرارپذیری دارند و انسان ایرانی، حافظه بلندی دارد و حوادث بزرگ تاریخی در ذهن مردم ماندگار است. اتکای به بیگانگان در تاریخ گذشته کشور نتایج خوبی به همراه نداشته است ازجمله در قضایایی همچون استفاده از کشتی و سلاح‌های غربی در دوران شاه‌عباس، بخشیدن مناطق وسیعی از کشور در دوران قاجار و انحراف در جریان مشروطه، نتایج زیان‌بار اعتماد به بیگانه به‌خوبی مشاهده شده است که امروز باید درس عبرت باشد.


بذرافکن در ادامه سخنانش بیان کرد: امام خمینی (ره) با اتکا به ملت و ایمان به نصرت الهی یک حرکت عظیمی را آغاز کرد و اعتقاد داشت اسلام باید جامعه را اداره کند؛ امام وقتی راه روشن پیشرفت در سایه انقلاب اسلامی را پیش روی ملت قرار داد، مردم با آغوش باز از آن استقبال کرده و خود مردم مسئولیت ایجاد تغییرات بنیادین در تفکرات بیگانه‌گرای گذشته را بر عهده گرفتند.


رئیس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه امام حسین (ع)  افزود: تفکرات غرب‌گرا می‌خواستند همه شئون جامعه را از غرب بیاورند که این برای یک انسان ایرانی قابل‌تحمل نبود؛ مردم پاسخ نامطلوب مدل‌های اعتدال بازرگان و ملی مذهبی‌ها را دیده‌اند و نهایتاً بهترین جواب را در مدل ایرانی و اسلامی حضرت امام (ره) یافتند.



با سرنگونی رژیم پهلوی، دست ایادی بیگانه از دخالت در امور داخلی کشور قطع شد


در ادامه نشست تخصصی انقلاب در آئین ملی چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی مصطفی مصلح‌زاده در خصوص جایگاه انقلاب اسلامی ایران در جهان گفت: انقلاب شکوهمند اسلامی در مقابل جریان شش‌ضلعی قدرت به سردمداری آمریکا قرار گرفته است، جریانی که ابزار رسانه‌ای، فرهنگی، اقتصادی، نظامی پیشرفته را در اختیار دارد؛ اما باید دید که نزاع با این قدرت‌ها به کجا خواهد انجامید و شش ضلع قدرت انقلاب اسلامی چه وضعیتی دارد.


سفير سابق جمهوری اسلامی ايران در اردن افزود: انقلاب اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته دستاوردهای فراوانی داشته است از آن جمله در دهه اول با سرنگونی رژیم پهلوی به‌عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه و تسخیر سفارت آمریکا، دست ایادی بیگانه از دخالت در امور داخلی کشور قطع شد؛ همچنین در دهه دوم با حذف شوروی از قدرت‌های جهان؛ در دهه سوم سقوط حکومت بعثی صدام در عراق؛ در دهه چهارم با فروپاشی حکومت چند ده‌ساله حسنی مبارک، قذافی و بن علی، دست قدرت‌های بیگانه از منطقه کوتاه شد.


وی افزود: با آغاز دهه پنجم انقلاب، رسانه‌های بیگانه شروع به انتشار دروغ‌هایی با محوریت فروپاشی انقلاب اسلامی کردند؛ اما حقیقت خلاف این ادعاهای واهی را نشان می‌دهد و نشان از موفقیت‌های چشمگیر انقلاب اسلامی در دهه‌های اخیر است.


مصلح‌زاده در خصوص قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: ازجمله دستاوردهای انقلاب اسلامی، حضور موفق در جریانات جهانی در حمایت از مستضعفین است؛ نبرد هم‌زمان در چند میدان کاری بسیار مشکل و امکان‌ناپذیر است، کاری که روسیه هم نتوانست انجام دهد اما جمهوری اسلامی ایران در نبردهای عراق، سوریه، یمن و ... نقش مؤثر و مستشاری داشته است.


سفير سابق جمهوری اسلامی ايران در اردن گفت: قدرت نظامی ایران به‌قدری است که کیسینجر سیاستمدار آمریکایی به این قدرت اذعان کرده و گفته است: قدرت ایران همانند امپراتوری ساسانی تا مرزهای مدیترانه را در برگرفته است.


وی در خصوص قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران گفت: پس از انقلاب حتی در زمان جنگ نیز انتخاباتی چون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شوراها و خبرگان برگزار شده است و همواره مشارکت حداکثری مردم مشاهده شده است که حاکی از اقتدار سیاسی جمهوری اسلامی است. از نشانه‌های اقتدار سیاسی نظام شکوهمند اسلامی، پخش مستقیم جلسات صحن علنی مجلس از رادیو است.


سفير سابق جمهوری اسلامی ايران در اردن گفت: از دیگر دستاوردهای انقلاب اقتدار فرهنگی و ارائه تئوری جامع با عنوان نظام جمهوری اسلامی ایران است. تئوری جامع در جهان دارای هشت وجه مختلف است که باید یک هماهنگی و هارمونی در اجزاء مختلف تئوری وجود داشته باشد. به‌ جرئت می‌توان گفت که انقلاب اسلامی از معدود انقلاب‌های جهان است که یک تئوری جامع ارائه داده و آن را اجرایی کرده است.


وی در پایان سخنانش اظهارکرد: به برکت انقلاب اسلامی، امروز جزء 10 کشور برتر جهان در فناوری فضایی هستیم و همچنین جزء 18 کشور برتر در اقتصاد جهانی محسوب می‌شویم. یکی از ضلع‌های قدرت جهانی، مدیریت نهادها است که در کشور ما باید به آن توجه بیشتری شود.


انتهای پیام/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب