دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 دی 1397 - 04:26
تشکیلات آرمانی/11

3 شرط تشکل انقلابی در تراز جمهوری اسلامی از منظر شهید بهشتی

تشكیلات نباید «بت»، «لغو» و «لهو» باشد؛ این سه شرط به عقیده شهید بهشتی از شروط اساسی یک تشکل انقلابی در تراز جمهوری اسلامی است.
کد خبر : 353324

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در سلسله مباحث «تشکیلات آرمانی» به دنبال تشریح وظایف دانشجویان در تراز انقلاب هستیم که در قسمت نهم از تشکیلات آرمانی بررسی کردیم که از منظر شهید بهشتی، تشکل انقلابی دارای ویژگی‌هایی است که یکی از این ویژگی‌ها، پاسداری از ارزش‌ها است نه اینکه تشکل به دنبال نگهبانی از خود باشد و در یک کلام نباید از تشکیلات «بت» ساخت.


«تشکیلات آرمانی» در دهمین قسمت از خود به ویژگی دوم ذکر شده از سوی شهید بهشتی برای تشکیلات انقلابی و اسلامی پرداخت و اشاره شد، تشكل باید سازنده «ما» و آسان كننده خودسازی برای «ما» و كمكی به سیر الی‌الله برای شركت كنندگان در این تشكل باشد و به اصطلاح «لهو» نباشد.


شهید بهشتی در مورد ویژگی‌های تشکل انقلابی که در کتاب «تشکل حق» منتشر شده است، بیان می‌کند: شرط اول این است كه ما تشكیلات‌پرست نشویم؛ یعنی تشکل تبدیل به «طاغوت» نشده و خودخواهی تشكیلات پیدا نكنیم، شرط دوم اینكه ما ممكن است تشكیلات‌پرست نباشیم، اما سرگرم تشكیلات باشیم و این یعنی «لهو» یا سرگرم هم نشویم ولی از خودسازی باز بمانیم. شرط سوم اینكه این تشكیلات به درد مردم بخورد نه اینكه یک باری باشد بر دوش این جامعه و این به معنی «لغو» است.


وی در تشریح سخنان خود اضافه می‌کند: این تشكیلات مقداری هزینه می‌برد، مقداری نیروی انسانی نیاز دارد و برای این تشكیلات سرمایه گذاری می‌شود؛ اگر این تشكل به درد مردم نخورد، تبدیل به «لغو» می‌شود و ما هم اگر اهل ایمان هستیم باید از لغو گریزان باشم، همچنانکه قرآن در مورد ویژگی مؤمنان می‌فرماید «عن اللغو معرضون».


شهید بهشتی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود در مورد ویژگی‌های تشکل اسلامی و انقلابی، خاطرنشان می‌کند: این تشكیلات نباید «بت»، «لغو» و «لهو» باشد؛ باید به درد مردم بخورد؛ باید به جمهوری اسلامی كمك كند؛ باید روز‌به‌روز، هر چه بهتر، الهی‌تر، نورانی‌تر، سازنده‌تر، سرافرازتر، پویاتر و سخت‌كوشا و پیشتاز ادامه بدهیم.


وی ادامه می‌دهد: بنابراین در داخل تشكل اسلامی و انقلابی باید برنامه‌ریزی‌های گوناگون به‌وجود بیاید، نه فقط در خود تشكیلات كه برای كل جامعه و برای كل انقلاب اسلامی برنامه‌ریزی انجام دهد.


بنابراین هر تشکل انقلابی تراز جمهوری اسلامی سه شرط بیان شده را لازم دارد كه از منظر شهید بهشتی این شرط‌ها برای هر تشكیلاتی شروط اصلی است.


شهید بهشتی در تأسیس و مدیریت حزب جمهوری اسلامی هم این سه شرط دوری از بت ساختن از تشکیلات و دوری از لهو و لغو را شرط اصلی می‌دانست و خطاب به اعضای این حزب تأکید می‌کرد: از شما برادران وخواهران می‌خواهیم كه مراقبت كنید تا حزب جمهوری اسلامی چنین(دارای ویژگی‌های سه‌گانه ذکر شده) باشد و رعایت این شروط صرفاً با گفتن نمی‌شود و باید اهتمام عملی وجود داشته باشد.


انتهای پیام/4107/4115/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب