معرفی 10 نرمافزار شناخت احساسات کودکان
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- هانا حیدری، تکنولوژی و ابزارهای الکترونیک نقش مهمی در زندگی روزمره بشر ایفا میکنند.میلیونها انسان در جهان از تأثیرات مثبت ذهن آگاهی بر سلامت و رفاه خبر دارند. ذهن آگاهی، توجه آگاهی یا حضور در لحظه یک فرایند روانشناختی است که منجر به کاهش سطح استرس، افزایش میزان تمرکز و سازماندهی، افزایش توانایی کنترل احساسات و افزایش احساس محبت و همدلی میشود. همه مردم میخواهند که کودکانشان این احساسات خوب را تجربه کنند. به لطف تکنولوژی و ابزارهای الکترونیک میتوانیم به شکل سادهای ذهن آگاهی را در فرزندانمان پرورش دهیم. در ادامه به معرفی اپلیکیشنهایی میپردازیم که میتوانند آرامش، ذهن آگاهی و بلوغ عاطفی را در کودکان به وجود بیاورد.
1. نفس بکش، فکر کن، با سیزم انجام بده
نفس بکش، فکر کن، با سیزم انجام بده یک برنامه عالی برای معرفی ذهن آگاهی به کودکانی است که تازه مدرسه رفتن را شروع کردهاند. کودکان به کمک یک هیولای بامزه تکنیکهای تنفس آرامبخش را یاد میگیرند. این امر به آنها کمک میکند تا با موقعیتهای ناامیدکننده و ناراحتکننده مانند پوشیدن کفش، خداحافظی با والدین، ساخت برجی از بلوکهای اسباببازی، در صف ایستادن و خوابیدن در تاریکی کنار بیایند. امکان بازدید مجدد از هر قسمت در این اپلیکیشن فراهم شده است تا کودک بسته به کشمکش درونی خود، بتواند تمرینها را مرور کند. در این برنامه قسمتی برای والدین نیز در نظر گرفته شده است که توصیهها و استراتژیهایی را در اختیار آنها قرار میدهد. این برنامه در نسخه اندروید و iOS موجود است.
2. کام کیدز (کودک آرام)
کام در سال 2017 بهترین اپلیکیشن اپل شد و در سال 2018 نیز بهعنوان یکی از برنامه مورد توصیه ادیتور گوگل پلی انتخاب شد. این برنامه یکی از بهترین اپلیکیشنهای ذهن آگاهی و رفاه برای بزرگسالان است که قسمت مخصوصی برای کودکان دارد. کام کیدز برای کودکان در تمام سنین تمرینات ذهن آگاهی، فعالیتهای آرامشبخش و داستانهای موقع خواب دارد که هر هفته بهروز رسانی میشوند. نسخه اندروید و iOS این برنامه در دسترس کاربران قرار گرفته است.
3. دریمی کید (کودک رویایی)
اپلیکیشن دریمی کید برای کودکان هشت سال به بالاست. این برنامه مناسب کودکانی است که با مشکلاتی مانند کمبود اعتماد به نفس، اضطراب یا تنظیم ساعت خواب دست و پنجه نرم میکنند. طیف وسیعی از تمرینات اعتماد به نفس و آرامبخش برای کودکان ارائه شده است. دریمی کید همچنین در هنگام خواب صداهای پسزمینه آرامبخش پخش میکند که به کودکان کمک میکند راحتتر به خواب بروند. این برنامه تنها روی iOS موجود است.
4. هد اسپیس فور کیدز (سرپناهی برای کودکان)
این اپلیکیشن روی پنج موضوع اصلی تمرکز دارد: آرامسازی، تمرکز، مهربانی، خواب و بیدار شدن. برای هر کدام از این موضوعات برنامههای متناسب با سه رده سنی (شامل زیر پنج سال، شش تا هشت سال و نه تا 12 سال) برای کودکان ارائه شده است. این تمرینات شامل ورزشهای تنفسی، تمرکز مبتنی بر مدیتیشن و تجسم فکری میشود. این اپلیکیشن با پخش کارتونهای بامزه میزان مشارکت کودکان را افزایش میدهد. اندی پادیکام یکی از توسعهدهندگان این نرمافزار است که در حین پخش موسیقی آرامبخش راهنماییهایی را ارائه میکند. هداسپیس فور کیدز روی اندروید و iOS قابل دسترس است.
5. کام کانتر (پیشخوان آرامش)
کام کانتر یک برنامه ساده اما تأثیرگذار است. این اپلیکیشن بهعنوان یک ابزار صوتی و تصویری برای کمک به کودکان اوتیسمی طراحی شده است. این برنامه به کودکان اوتیسمی کمک میکند تا در هنگام عصبانیت و اضطراب آرام شوند. پیام ورودی این برنامه «به یک زنگ تفریح نیاز دارم» است. سپس صفحهای قرمز با ایموجی عصبانی و عدد 10 روی صفحه ظاهر میشود. با تغییر رنگها، چهره ایموجیها نیز آرامتر میشود، این امر کودک را تشویق میکند تا اعداد را بهصورت برعکس شمارش کند و نفسهای عمیق بکشد. این برنامه تنها روی سیستم عامل iOS موجود است.
6. متوقف شو، نفس بکش و فکر کن بچه
این اپلیکیشن با همکاری سوزان کایسر متخصص ذهن آگاهی توسعه یافته و مناسب کودکان پنج تا 10 سال است. این برنامه با ارائه طیف گستردهای از فعالیتها به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را شناسایی و درک کنند. این برنامه تنها روی iOS قابل دسترس است.
7. کام چایلد (کودک آرام)
دکتر یوجینیا استینگلد روانشناس کودک اپلیکیشن کام چایلد را توسعه داده است. این برنامه شامل داستانهایی میشود که با استفاده از استعارههای احساسی به میانجیگری میپردازد. هر داستان برای یک نوع ترس، اضطراب یا احساس نوشته شده است. برای مثال داستانهایی برای عصبانیت، حسادت، مسخره شدن و ترس از یک اتفاق خاص در این برنامه وجود دارد. هدف این است که وقتی کودک این داستانها را میشنود احساس توانمندی و قدرت بیشتری کند. در قسمتهایی از داستان به کودکان یاد داده میشود که روی تنفس خود تمرکز کنند. نسخه این برنامه در اندروید و iOS وجود دارد.
8. مایندفول پاورز (قدرتهای ذهنی)
مایندفول پاورز طراحی شده است تا ذهن آگاهی را از طریق مجموعهای از داستانهای مرتبط به کودکان مدرسهای یاد بدهد. یک موجود دریایی بامزه به کودکان کمک میکند تا متمرکز بمانند، آنها را تشویق به آرام کردن افکارشان میکند و ذهن آگاهی را از طریق تمرینات تنفسی به کودکان یاد میدهد. ویژگی کودکانه این اپلیکیشن باعث افزایش توجه کاربران بسیار جوان آن میشود. این برنامه روی اندروید و iOS موجود است.
9. زونز آو رگولیشن (مناطق مقرر)
این اپلیکیشن بهعنوان برترین برنامه از نظر مادران انتخاب شده و مناسب کودکان مدرسه ابتدایی و راهنمایی است. این برنامه با استفاده از رویکردهای رفتار شناختی استراتژیهایی را برای مدیریت احساسات آموزش میدهد. در این برنامه از چهار رنگ برای نشانهگذاری مناطق استفاده میشود که هر کدام نشانه یک احساس متفاوت است. فعالیتها به دانشآموزان کمک میکند تا تشخیص دهند که در چه منطقهای قرار دارند و به آنها یاد میدهد که چگونه به منطقه درست برگردند. این برنامه روی اندروید و iOS قابل دسترس است.
10. اسمایلینگ مایند (ذهن خندان)
این اپلیکیشن برای کودکان در تمام سنین تمریناتی دارد؛ اما گزینههای بهحدی زیاد است که کودکان کوچکتر برای استفاده از این برنامه به کمک والدین نیاز خواهند داشت. بسیاری از فعالیتهای مختص کودکان کوچکتر شامل صحبت کردن مستقیم با والدین میشود، بنابراین مشارکت والدین الزامی است. فعالیتهای دیگر شامل مدیتیشن تنفسی، تمرینات حسی و گوش دادن به موسیقی است. این برنامه قادر به ردیابی زمان مدیتیشن کودک است. استفاده از این برنامه رایگان است و روی سیستم عامل اندروید و iOS نیز کار میکند.
انتهای پیام/4021/
https://mashable.com/article/apps-kids-mindfulness-control-emotions/#ddzxGaGVWZqB
انتهای پیام/