عربستان نمیتواند ستون امنیتی آمریکا در منطقه باشد
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابراهیم متقی در میزگرد «آمریکا باید از منطقه برود» که توسط اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و در محل دفتر این اتحادیه برگزار شد، گفت: اعلام این مطلب از سوی ترامپ که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه سریع و به صورت کامل خواهد بود، عملی نیست.
پژوهشگر و استاد تمام روابط بین الملل دانشگاه تهران گفت: عربستان نمیتواند به عنوان ستون امنیتی و نظامی آمریکا در منطقه ایفای نقش کند چراکه الگوی امنیتی عربستان افتضاح قتل خاشقچی در ترکیه بود و الگوی نظامی رژیم سعودی هم جنگ شکست خورده در یمن است.
متقی در ادامه سخنان خود بیان کرد: آمریکا تلاش دارد جدالهای موجود بین ایران و عربستان را کاهش دهد چرا که عربستان توان ایجاد امنیت و توازن در منطقه را ندارد. بهنظر من سه کشور روسیه، ایران و ترکیه تعیینکننده معادلات منطقهای خواهند بود.
وی ادامه داد: ایران یک قدرت غیرقابل انکار در منطقه است و با اضافه کردن ترکیه به این سه کشور، آمریکا سعی دارد با حضور یک متحد خود، حضور غیرمستقیم ایالات متحده را در منطقه حفظ کند.
این استاد دانشگاه اعلام کرد: از ویژگیهای قدرتهای بزرگ، توان کنترل بازیگران تأثیرگذار و کنترل حوادث کشورهای دیگر است که آمریکا این ویژگیها را در منطقه از دست داده است و مثال بارز آن نقش مؤثر جمهوری اسلامی ایران در روند ایجاد مذاکرات صلح افغانستان است. درحالیکه آمریکا در 18 سال حضور نظامی خود در افغانستان امکان ایجاد مذاکره فراگیر در افغانستان را بهدست نیاورد.
وی عنوان کرد: علت توسعه نفوذ منطقهای ایران، سیاست تهاجمی نیست. درحالیکه کشورهایی نظیر رژیم آلسعود، رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سیاست توسعهطلبانه و تهاجمی دارند اما درمقابل جمهوری اسلامی ایران، همواره سیاست تدافعی داشته و بهدنبال حفظ وضعیت ثبات در منطقه است.
متقی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بههیچوجه نمیخواهد جغرافیای سیاسی منطقه را برهم زند و یا دولتها را تغییر دهد؛ بنابراین نقش سازندهتری در منطقه ایفا میکند و این نقش، پایدار است.
استاد دانشگاه تهران درباره واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی به خروج نظامیان آمریکایی از سوریه اظهار کرد: رژیم صهیونیستی بهعنوان یک بازیگر آشوبساز در منطقه به ایفای نقش مخرب خود ادامه خواهد داد و این رژیم اصلیترین مقابلهکننده با جبهه مقاومت در منطقه است و متأسفانه شاهد آن هستیم که تعدادی از حاکمان کشورهای منطقه نیز با هدف جلوگیری از نفوذ ایران بهدنبال افزایش همکاری با رژیم صهیونیستی هستند.
انتهای پیام/4115/ 4107/
انتهای پیام/