معرفی اولیه ۴ دسته از کانونهای دانشگاهی
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آئیننامه کانونهای فرهنگی دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سال ۸۷ زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف از زمینهسازی رشد و خلاقیتهای فرهنگی دانشجویان ساماندهی خواستهها و تلاشهای خودانگیخته فرهنگی هنری اجتماعی دانشجویی تدوین و صادر شده است.
کانونهای فرهنگی دانشجویان نهادهایی هستند که به چهار بخش دینی، مذهبی، ادبی و هنری، فرهنگ و اندیشه و اجتماعی تقسیم بندی میشود؛ کانون فرهنگی دانشجویان دینی و مذهبی متشکل از اسلامشناسی نماز و نیایش، امر به معروف و نهی از منکر و حجاب قرآن و عترت مراسم اعیاد و هیات مذهبی و... را در برمیگیرد.
کانون فرهنگی دانشجویان ادبی و هنری شامل ادبیات فیلم و عکس، هنرهای نمایشی هنرهای تجسمی، صنایع دستی میشود و کانونهای فرهنگی دانشجویان فرهنگ و اندیشه نیز در خصوص مطالعات فرهنگی و از قبل آن فعالیت میکنند. همچنین کانونهای فرهنگی دانشجویان اجتماعی در خصوص جهادیاوری، سازندگی، ایرانشناسی گردشگری، محیط زیست، اجتماعی امداد و هلال احمر و... فعالیت میکنند که به اختصار کانون نامیده میشود.
تشکلهای علمی، صنفی، ورزشی و سیاسی از آماره کانونها و این آییننامه شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج میشوند؛ کانونها با تصویب شورای مرکزی دانشگاه و تائید شورای فرهنگی دانشگاه در دانشکده و خوابگاه و واحدهای تابعه دانشگاهها در همان استان دفاتر وابسته به خود را ایجاد میکنند و در صورت استقرار دانشکدهها خوابگاهها و واحدهای تابعه یک دانشگاه در چند شهر امکان تشکیل کانون به صورت مجزا در واحدهای دانشگاه وجود دارد.
لازمه تأسیس کانون، اساسنامه، اهداف، شرح وظایف تشکیلات، شرایط عضویت دستورالعملها و مقررات اجرای ویژه کانون است که در اداره کل امور فرهنگی دانشگاه توسط هیئت موسس کانون تدوین میشود.
کانونهای یک دانشگاه نیاز به شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه دارد؛ شورایی متشکل از دبیران کانون های فرهنگی دانشگاه، مدیرکل امور فرهنگی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و دبیر این شورا است.
در ادامه این سلسله گزارش، موارد مربوط به چگونگی تشکیل کانون، قوانین مربوط به آن تشریح میشود.
انتهای پیان/۴۰۸۴/
انتهای پیام/