دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1397 - 13:07
در دانشگاه فردوسی مشهد؛

مانور آمادگی در برابر زلزله اجرا شد

مانور آمادگی در برابر زلزله در خوابگاه دانشجویی مصلی‌نژاد دانشگاه فردوسی مشهد، با حضور مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
کد خبر : 347967

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مانور بزرگ آمادگی در برابر زلزله با هدف افزایش تاب‌آوری، ارتقای دانش و مهارت دانشجویان و کاهش خسارات ناشی از زلزله با همکاری جمعیت هلال احمر مشهد، سازمان آتش‌نشانی و اورژانس مشهد و بخش‌های مختلف دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.


در این مراسم، هادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: واقعیت این است که امروز فضای جامعه به گونه‌ای رقم خورده که دیگر کسی نمی‌تواند به‌تنهایی نیازهای خود را برطرف کند و نیاز به مشارکت در فعالیت‌ها داریم. وجه غالبی که در کانون‌ها و انجمن‌های علمی و نشریات دانشجویی وجود دارد، وجه داوطلبانه آن است، چون اعتقاد داریم که این فعالیت‌ها میدانی برای تغییر و ممارست دانشجو می‌شود تا بتواند نیازهای جامعه را بشناسد و از طریق کمک به همنوعان، ظرفیت‌های وجودی خود در حوزه ارتقا شخصیتی را بالا ببرد.


وی افزود: مشکلاتی که زلزله و بلایای طبیعی می‌توانند برای جامعه ایجاد کنند این است که تلنگر آن هنوز صورت نگرفته است و از دیدگاه من رسالتی بزرگ بر عهده جامعه دانشجویی است تا بتوانند این موارد را گزارش و گفتمان‌سازی کنند. مشارکت و فعالیت‌های داوطلبانه باعث می‌شود که ما شاهد ارتقای سرمایه اجتماعی و مؤلفه‌های اصلی آن یعنی مشارکت و اعتماد باشیم و امروز در شرایطی که دنیای استکبار جنگ اقتصادی را آغاز کرده است، نیاز داریم که این سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند.


طاهری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان‌باختگان زلزله بم در سال ۱۳۸۲ در خصوص تبدیل‌شدن این روز نمادین به روز آگاهی‌بخشی و فرصتی برای توسعه و ارتقای آگاهی مردم در برابر خطرات پیش‌بینی‌ناپذیر، اظهار امیدواری کرد.


وی همچنین از کانون هلال احمر دانشگاه فردوسی مشهد، مدیریت فرهنگی، جمعیت هلال احمر استان، اورژانس و آتش‌نشانی استان و همه بخش‌های دست‌اندرکار این مانور در دانشگاه فردوسی، تشکر و قدردانی کرد.


احمدی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی نیز در خصوص تأثیر مانور زلزله اظهار کرد: امیدوارم این مانور که با همین نگاهِ ارزیابی آمادگی عملکرد دستگاه‌های عملیاتی و همچنین آموزش‌هایی که دانشجویان فرامی‌گیرند ایجاد شده، گام مؤثری برای ایجاد یک جامعه تاب‌آور در جوامع دانشجویی باشد.


وی گفت: فقر، شهرنشینی، خصومت‌ها، عدم توزیع عادلانه ثروت و جامعه آماری نامناسب از عوامل خطرپذیری و آسیب پذیری در مقابل حوادث و سوانح است و چاره‌ای جز آمادگی همیشگی نیست.


لازم به ذکر است در این مانور گروه‌های امداد هوایی، امداد و نجات کوهستان، حمل مصدوم، اسکان اضطراری و آنست (سگ‌های زنده‌یاب) جمعیت هلال احمر خراسان رضوی حضور داشتند. گنجایش خوابگاه دانشجویی محل اجرای مانور زلزله ۲۰۵ نفر بود که عملیات امداد و نجات و تخلیه اضطراری از ارتفاع با راپل، تخلیه اضطراری ساختمان به همراه آموزش پناهگیری و خروج ایمن در این محل برگزار شد. یک فروند بالگرد و یک دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتومبیل فرماندهی، یک دستگاه خودروی ست نجات، یک دستگاه خودرو ارتباطات تی.آر.یو، یک دستگاه خودرو کمکدار نیسان پیکاپ و یک دستگاه خودرو آرگو در این مانور بکار گرفته شدند.


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب