دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1397 - 03:26
همراه با نمایشگاه پژوهش/64

باشگاه پژوهشگران واحد شیراز فعال در فناوری هوش مصنوعی

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به‌عنوان یکی از واحدهای فناور درزمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کند.
کد خبر : 347681
636436931626695605.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ واحدهای مختلف باشگاه پژوهشگران جوان در سراسر کشور و با حضور نخبگان فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند. باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به‌عنوان یکی از واحدهای فعال و فناور نیز دستاوردهای زیادی ارائه کرده است که برای آشنایی با عملکرد این واحد با  سید امیر شمس نیا گفتگو کردیم.


شمس نیا درباره فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز توضیح داد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان یکی از مجموعه‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی است که بیشتر در خصوص نیازهای جوانان و نخبگان فعالیت می‌کند. در این واحد دستاوردهای پژوهشی داریم که در نمایشگاه ارائه‌شده است.


وی افزود: یک باشگاه تخصصی هوش مصنوعی و سامانه‌های رایانه‌ای داریم که مجوز تأسیس آن در اردیبهشت 97 با حمایت‌های ریاست باشگاه پژوهشگران دکتر آراسته‌راد و حمایت معاون پژوهشی شیراز دکتر جباری تأسیس و راه‌اندازی شد و دو نفر از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر فعالیت‌های این مجموعه را برعهده دارند. دو دستاورد جدید این باشگاه به هوش مصنوعی مربوط است.


رئیس  باشگاه پژوهشگران واحد شیراز اضافه کرد: یکی از دستاوردهای این واحد  پکیج سخت‌افزاری و نرم‌افزاری واقعیت افزوده است که به درک بهتر واقعیت‌های موجود کمک می‌کند و در برندسازی کاربرد دارد. همچنین این پکیج می‌تواند در زمینه‌های آموزشی، در معماری و مسائل مختلف کاربرد داشته باشد که این پکیج به‌صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در نمایشگاه ارائه شده است.


وی ادامه داد: از دستاوردهای دیگر می توان به  ماژول پردازش تصویر آب اشاره کرد چرا که فیلمبرداری و تصویربرداری از زیر آب،با دوربین‌های عادی کیفیت لازم را ندارد. اعضای باشگاه تخصصی توانستند الگوریتمی را از صفر تا صد طراحی کرده و  پکیج سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را ارائه دهند که توانایی نمایش دادن تصویربرداری‌های زیر آب را با کیفیت بالا و بدون ایجاد تغییر رنگ در تصاویر و با رزولویشن بالا و وضوح خوب را دارد. این دستاورد قطعاً در پالایشگاه‌ها و جوشکاری‌های زیر آب کاربرد دارد.


شمس نیا تأکید کرد: علاوه بر آن دستاوردهای دیگری نظیر  مایع شفاف‌کننده شیشه چراغ اتومبیل را تولید کردیم. یکی از مسائلی که وجود دارد این است که چراغ‌ها بعد از مدتی کدر شده و کارایی لازم را ندارند لذا محلول شفاف‌کننده چراغ خودرو به‌صورت یک محلول شیمیایی بدون سایش فیزیکیرا تولید کردیم.


وی افزود:  ماده‌ای با نام تجاری بکرا ارائه شده که در دام‌پزشکی کاربرد دارد و به‌عنوان ماده‌ای است که برای جمعیت دام‌ها کاربرد دارد.


شمس نیا در پایان خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده که باشگاه‌های تخصصی‌ را در آینده گسترش دهیم. این باشگاه‌ها جزء برنامه‌های جدید باشگاه پژوهشگران است و می‌تواند به نخبگان و دانشجویان جوان کمک کند و درنهایت به کسب‌وکارهایی منجر شود که به کارآفرینی دانشجویان و نخبگان عزیز کشور منجر شود.


انتهای پیام/4085


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب