قلم دیجیتال به تشخیص پیش از بروز بیماری مغزی کمک میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از MITNews، تاکنون پزشکان مغز و اعصاب برای تشخیص بیماریهای مغزی و اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون از نقاشی استفاده میکردند اما روش کار بسیار پرخطا بود.
در روشهای سنتی، پزشک از بیمار میخواهد که یک نقاشی یا بکشد یا چیزی را بنویسد و سپس براساس شکل حاصل تصمیم میگیرد که بیمار در چه مرحلهای است؛ اما این روش نمیتواند ناشی بودن افراد در نقاشی یا بدخطی معمول افراد را از بیماری متمایز کند.
مسئله دیگر این است که در روش معمول، تنها میتوان به بیماری که به مرحله بروز علائم ظاهری رسیده، پی برد.
دانشمندان در دانشگاه MIT نوعی قلم دیجیتال اختراع کردهاند که میتواند هم نقش ایجاد شده و هم نحوه ایجاد آن را بررسی کند و به بیماری یا احتمال بروز آن پیببرد.
در این قلم حسگرهایی تعبیه شده است که نحوه استفاده از آن را توسط کاربر مانیتور و اطلاعات جمعآوری شده را به یک کامپیوتر منتقل میکند.
به عنوان مثال افراد عادی ابتدا کمی مکث (کوتاه) میکنند و سپس برای نوشتن یا نقاشی کردن اقدام میکنند، در حالی که افراد مبتلا به آلزایمر مکث طولانی دارند و سپس کار خود را آغاز میکنند. از سوی دیگر افراد مبتلا به پارکینسون، به طور دائم روی نقاشی خود کار میکنند و تقریبا مکثی در استفاده از قلم ندارند.
دانشمندان امیدوارند با بهکارگیری این قلم دیجیتال، بتوانند بیماریها را پیش از رسیدن به مرحله بروز علائم فیزیکی تشخیص و مراحل درمان را آغاز کنند تا به این وسیله بیماری را از بین برده یا شدت و گسترش آن را کند کرده و به تعویق بیاندازند.
هنوز زمان مشخصی برای ارائه این قلم و نرمافزارهای کاربردی آن به بازار ارائه نشده است اما معمولا به محض یافتن اسپانسر برای تولید آن و تأییدیههای بهداشتی لازم، کار تولید انبوه آغاز میشود.
ترجمه: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/