وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هنوز راه طولانی در پیش داریم ولی فکر میکنیم در این زمانه که خبرهای منفی زیادی شنیده میشود، بازگو کردن دستاوردهای علمی میتواند کمک زیادی کند. سهم این وزارتخانه از شاخصهایی نظیر بودجه و تعداد مراکز هیأتعلمی تقریباً کمتر از یکچهارم در کشور است ولی توانستهایم در تولید علم و شاخصهای علم و فناوری سهم بزرگی داشته باشیم و هزار و 150 شرکت دانشبنیان این وزارتخانه فعالیت مطلوبی دارند و 52 شرکت صادرکننده محصولات به خارج از کشور هستند و میتوان گفت در حوزه تحقیقات در زمینه ورود تحقیقات به عرصه زندگی مردم و اقتصاد کشور این شرکتها فعالیت مطلوبی داشتهاند.
وی گفت: نباید فراموش کنیم که از طریق علم و دانش و مغز و قلم میتوان انقلاب را صادر کرد چراکه چین با همین روش توانسته خود را سرآمد کشورهای دیگر کند اما مسئله اینجاست که چرا در مهمترین دانشگاههای کشور رتبه اول و دوم کنکور در کنار رتبه 84 هزارم نشسته و مشغول تحصیل هستند. همچنین در رشتههایی نظیر داروسازی در کنار رتبه اول، رتبه 104 هزارم نیز در حال تحصیل است. تعداد زیاد دانشگاهها باعث شده کیفیت دچار مشکل شود.
قاضیزاده هاشمی گفت: بخشی از تحقیقاتی که توسط اساتید و پژوهشگران انجام میشود برای مردم فایدهای ندارد و اساتید بهدنبال این هستند که مقالاتشان بینالمللی شود و یا در اچایندکس نمایه شود، درصورتیکه این نوع مقالات در زندگی مردم کارکردی ندارد. اگر از دانشگاه حرف میزنیم، امروز دانشگاه نسل چهار برای کشور مفید است. دانشگاهی که به گرفتاریهای مردم فکر کند و باید به مشکلات جاری کشور فکر کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد:تربیت انسانهای بزرگ و مسئولیتپذیر میتواند انسان سرافراز را برای کشور رقم بزند.
انتهای پیام/4085/
انتهای پیام/