غرب مرکز عالم نیست/ قدرت نظامی ایران جلوتر از کشورهای همسایه است
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف در چهارمین کنگره حزب ندای ایرانیان که صبح امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار کرد: من به حساب اینکه از اول زندگی مسئولیتی در حوزه سیاست خارجی داشتم هیچگاه اجازه حزبی بودن را نداشتم.
وی افزود: زیرا براساس اساسنامه عضویت در احزاب ممنوع است، بنابراین من فقط کارمند وزارت خارجه بودم و نسبت به این شور و نشاط عمیق خیلی آشنایی ندارم.
وزیر امور خارجه به این موضوع اشاره کرد که وزرای خارجه حق شرکت در احزاب و گروههای سیاسی را ندارند، گفت: اگر ارادت من به برادرم خرازی نبود، در این مراسم شرکت نمیکردم چون وزیر امور خارجه نباید در یک کنگره حزبی شرکت کند.
ظریف با بیان اینکه سیاست خارجی حوزه منافع ملی است و حوزه درگیری حزبی و جناحی نیست، تصریح کرد: خوشحال شدم که خرازی نمایندگان تمامی احزاب و از جمله احزاب اصولگرا را دعوت کردند تا در مورد منافع ملی بحث و گفتگو شود.
وی با تأکید بر اینکه ایران کشور تأثیرگذاری است، خاطرنشان کرد: ما به لحاظ تاریخی و جغرافیایی و مردمی تأثیرگذار هستیم و خواهیم ماند و این واقعیتی است که در هفت هزار سال گذشته ثابت شده است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه آنچه ایران را قدرتمند کرده مردم ایران هستند، ادامه داد: هرچه میخواهید بهعنوان مبنای قدرت در نظر بگیرید، اگر مبنای قدرت هزینههای نظامی و شاخصهای اقتصاد و یا چتر گسترده خارجی است در همه این موارد ما از همسایگانمان جلوتر هستیم.
وی افزود: هزینه تسلیحاتی ایران برای هر فرد در کل منطقه خاور میانه پایینترین است، ولی عربستان ۶۹ میلیارد دلار بودجه دفاعی دارد در صورتی که جمهوری اسلامی ایران زیر ۱۶ میلیارد دلار بودجه دفاعی دارد.
ظریف با طرح این سؤال پس چه چیز غیر از مردم ما را قدرتمند کرده است، خاطرنشان کرد: پس حفظ شأن مردم و حفظ حقوق مردم ضرورت امنیت ملی است.
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه بدون مردم ما هیچ هستیم، اعلام کرد: برای همین سناتور آمریکایی میگوید اگر ما پشت عربستان نبودیم اینها بعد از دو هفته فارسی صحبت میکردند، این اهمیت مردم و اهمیت جوانان ایران را میرساند.
وی اضافه کرد: این مردم را باید پاس بداریم و این مردم را باید بشناسیم و از سرمایه اجتماعی خودمان را حفظ کنیم و حفظ شأنیت مردم یک ضرورت اخلاقی- اسلامی نیست بلکه ضرورت حیات کشور است.
ظریف با بیان اینکه ابزارهای قدرت و اقتدار عوض شده است و ما قدرتمان را از هیچ منبع خارجی نگرفتیم، گفت: قدرت ما درونزا است ولی ما یک مشکلی داریم و حل این مشکل میتواند مبنای حل معضلات فعلی باشد.
وی با اشاره به اینکه طیفهای مختلف فکری ما یک باور غلط دارند و آن اینکه دنیا را در غرب میبینند، ادامه داد: بزرگترین مخالفان مذاکره با غرب، آن را مرکز جهان میبینند.
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه دنیایی غرب تمام شده است، عنوان کرد: یک دوران جدیدی پیدا شد که اگر اتفاقی در دنیا میافتاد غربیها در آن تأثیرگذار بودند و بازیگران اتفاقات در غرب بودند و لذا ما عادت کردیم که هر اتفاقی که میافتد فکر میکنیم غربیها هنوز همین نقش را دارند.
وی تصریح کرد: هم کسی که میگوید با غرب مذاکره کنیم و هم کسی که با غرب مخالفت میکند فکر میکند غرب مرکز عالم است، اما دنیا عوض شده و غرب تمام دنیا نیست، پس نگاه معطوف به شرق و نگاه معطوف به غرب دیگر جواب نمیدهد.
ظریف با اشاره به اینکه ترامپ در جایی نشسته که هزینه تسلیحاتی آن برابر با کل هزینه تسلیحاتی کل دنیاست، خاطرنشان کرد: ترامپ الان مجبور است نمایندگانی را به دنیا بفرستد و ایران را تحت فشار بگذارد، این نشان میدهد آن قدرت از بین رفته است.
وی تأکید کرد: ما نباید همه فکر خود را معطوف به آمریکا کنیم فکر نکنیم هر اتفاقی که اینجا میافتد یک سر آن در امریکاست.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه تکنولوژی و ارتباطات انحصار را از دولتها خارج کرده است، ادامه داد: واقعیت جدید این است که دیگر نمیتوانند مقدرات ما را در جایی دیگر تصمیم بگیرند.
وی با اعلام اینکه خیال میکنیم اگر آمریکا برجام را پذیرفت برای او نفعی بوده که پذیرفته، بیان کرد: این جمله اوباما را تیتر میکنند که اگر میتوانستم کل پیچ و مهره صنعت هسته ای ایران را از بین میبردم، اما جمله بعدی که گفته اما نمیتوانم را تیتر نمیکنند و باید گفت که چرا کیهان و صداوسیما این جمله را تیتر نکردند.
ظریف با بیان اینکه باید بپذیریم منافع ملی جناحی نیست و ما در یک کشتی نشستیم، اعلام کرد: آنهایی که با ما بد هستند، اصلاً توجه ندارند که چه کسی رئیسجمهور است و چه کسی وزیر است.
انتهای پیام/۴۰۸۲/خ
انتهای پیام/