دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با نشریات دانشجویی/3

دومین عامل مرگ مردان

پــس از سـرطان ریـه دومیـن عامـل مـرگ و میـر ناشـی از سـرطان در مـردان سـرطان پروسـتات اسـت.
کد خبر : 342708
Untitled44.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدباقر خاموشی از نویسندگان متخصص نشـــریه علمی فرهنگی دانشـــگاه علوم پزشـــکی شـــیراز با عنوان «قدر مطلق» است که در شماره اخیر این نشریه تخصصی دانشجویی به دومین عامل مهم کمردرد در مردان پرداخته است.


این نشریه با صفحه‌آرایی متفاوت از دیگر نشریات دانشجویی به عنوان یک مجله تخصصی می‌تواند حداقل برای عموم افراد جامعه جذاب و خواندنی باشد که تحریریه آن را ســید فخرالدیــن مصبــاح اردکانــی، فرهانــه ایمانــی، الهــه شمشــیرگردی، الهــه عباســی و زهــرا کاویــان تشکیل می‌دهند.


پیشگیری از انواع هپاتیت و پیشگیری از آنها، پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه سالم، دومین سرطان کشنده در مردان! و نه به دخانیات از جمله مطالب علمی این نشریه دانشجویی است که در کنار مطالب فرهنگی مانند طنز، فضای مجازی و حقوق دانشجویی خودنمایی می‌کند.


به تبع حضور دانشجویان پزشکی نویسنده در این نشریه، مطالب علمی و پزشکی غنی‌تر از متون فرهنگی است که با ورق زدن صفحات نشریه مطلبی با عنوان «دومین سرطان کشنده در مردان!» به چشم می‌خورد.


در این نوشته اینچنین آمده است: سـرطان پروسـتات شـایع‌تریـن سـرطان بدخیــم در مــردان بــوده و پــس از سـرطان ریـه دومیـن عامـل مـرگ و میـر ناشـی از سـرطان در مـردان اسـت.


احتمــال ابتــلا بــه ســرطان پروســتات بــرای مــردان 1 در 6 هســت یعنــی از هـر 6 مـرد یک نفر به سـرطان پروسـتات مبتـلاســت.


شــیوع بــالای ســرطان پروســتات در مـردان میانسـال و مسـن در میان سـایر سـرطانهـا منحصـر بـه فـرد اسـت، اثــرات طولانیمــدت درمــان ماننــد بـی اختیـاری ادراری، ناتوانـی جنسـی و التهــاب رکتــوم ناشــی از پرتوتراپــی، تاثیـرات بسـیار نامطلوبـی روی کیفیـت زندگــی بیمــاران دارد.


متوســط طـول مـدت اقامـت در بیمارسـتان براي بیمـار مبتـلا بـه سـرطان پروسـتات بیـن 2 تــا 10 روز اســت کــه هزینــه زیــادی را بــراي فــرد بــه وجــود مــی‌آورد و همچنیــن بــاري بــر سیســتم درمانــی اســت، در مــورد شــانس ابتــلا بــه ســرطان پروسـتات در گـروه‌هـای سـنی مختلـف در مطالعــات انجــام شــده، نتایــج متناقضــی گــزارش شــده اســت امــا همگــی بــر ایــنکــه بــا افزایــش ســن، شـانس ابتـلا بـه طـور چشـمگیری زیـاد مــی‌شــود، توافــق دارنــد.


براســاس مطالعـات ثابـت شـده 30 تـا 50 درصـد مـردان بـالای 50 سـال بـه ایـن بیماري مبتــلا هســتند.


پیشگیری از سرطان پروستات


دخانیات: بـدون تردیـد دخانیـات بـه هـر صورتـی کــه مــورد اســتفاده قــرار گیــرد، مهــمتریــن عامــل خطــر محیطــی بــرای ســرطانهــا و بســیاری از بیمــاری‌هـای دیگـر اسـت. مصـرف سـیگار بـه طـور مسـتقیم موجب 87 % تمـام ســرطان‌هــای ریــه و 30 % ســرطان‌هــای دیگــر از جملــه پروســتات است.


كمبود روي: كمبـود روی در سـلول‌هـای اپی تليال پروســتات نــه تنهــا سبب آســيب بــه خــودی خــود مــی‌شــود، بلكــه ممكــن اســت توانايــی ســلول DNA را مختــل كــرده و باعــث افزايــش خطــر پيشــرفت ســرطان پروســتات شــود.


ميـزان روی كافی بـرای حفـظ سـلامت DNA در پاسـخ دادن بـه آسـيب سـلول‌هـای پروسـتات ضـروری اسـت و مكمـل روی ممكـن اسـت از رشـد سـلول‌هـای سـرطانی پروسـتات جلوگيـری كنـد.


گوشت: دریافـت بیـشتـر انـواع گوشـتهـای قرمــز، گــروه امعــاء و احشــا و گوشــت فـراوری شـده بـا افزایـش احتمـال ابتـلا بـه سـرطان پروسـتات مرتبط است. مصـرف بیـش از حـد گـروه گوشـت گاو و گوسـفند، احتمـال ابتـلا بـه ســرطان پروســتات را افزایــش مــی‌دهــد.


همچنیــن دریافــت بیــشتــر ماهــی، بــا کاهــش خطــر ابتــلا بــه ســرطان پروســتات مرتبــط است.


روغن زیتون: ترکیبــات فعــال اصلــی روغــن زیتــون شــامل اولوئیــک اســید، اجــزای فنولیــک و اســکوآلن است. از فلــونهــای اصلــی کــه دارای خــواص آنتـی اکسـیدانی هسـتند و بـا بالاتریـن میــزان در روغــن زیتــون وجــود دارنــد مــیتــوان هیدروکســی تیــروزول، تیــروزول و اولئوروپئیــن نــام بــرد.


مصــرف مــداوم روغــن زیتــون، بــه ویــژه زمانــی کــه سرشــار از ایــن ترکیبــات فنولــی باشــد، بــا مهــار اســترس اکسـیداتیو، حفاظـت قابـل توجهـی در برابـر سـرطانهـا، بیمـاریهـای قلبـی عروقــی و پیــری ایجــاد مــیکنــد.


خواب: یافتــه‌هــا نشــان مــیدهــد کــه جلوگیــری یــا رفــع اختــلالات خــواب ممکــن اســت منجــر بــه مزایــای اقتصــادی علاوه بــر بهبــود ســلامت و کیفیــت زندگــی شــود و از ابتـلا بــه ســرطان پروسـتات و سـایر ســرطانهـا جلوگیــری کنــد. طبـق تحقیقـات میـزان ابتلا به سـرطان ســینه و پروســتات در کارمندانــی کــه اختلالات خـواب دارنـد و زیـاد کار مـیکننـد بیـشتـر از بقیـه اسـت. پـس بـا بهبــود مشکلات خــواب مــیتــوان از ابتــلا بــه ســرطان پروســتات پیشــگیری کــرد.


چای سبز: چـای سـبز بـه عنـوان پیشـگیری موثـر بـرای سـرطانهـای مختلـف محسـوب مـیشـود بنابر ایـن مصـرف چـای سـبز باعـث پیشـگیری از ابتلا بـه سرطان مـیشـود.


ویتامین D: طبــق تحقیقــات ویتامیــن D در انــواع مختلــف ســلول‌های ســرطانی، بــه شــدت نشــان می‌دهــد کــه ویتامیــن D می‌توانــد فعالیت‌هــای محافظتــی و ضــد توموراژینیــک را اعمــال کنــد کــه مانــع تحــول ســلولی، هیپرپــازی و پیشــرفت ســرطان شــود. پــس بــا داشــتن ویتامیــن D کافــی در بــدن می‌تــوان از مبتــلا شــدن بــه ســرطان جلوگیــری کــرد.


به گزارش آنا، این نشریه دانشجویی بیش از 20 صفحه‌ای می‌تواند به جز ابزاری مفیدی جهت گذران وقت که یک مجله آن نقش را ایفا می‌کند، برای دانشجویان و خانواده‌های آنها یعنی عموم مردم مفید باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود این نشریه را حتما با خود به منزل ببرید.


«قدر مطلق» که به تازگی دو سالگی‌اش را جشن گرفته است اما با یک چالش مواجه است که آن هم کمبود نویسنده است. شاید در معرفی این نشریه لیستی از نویسندگان را مشاهده می‌کنیم اما شواهد از لزوم تقویت این بخش خبر می‌دهد.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب