خرسها پهپاد دوست ندارند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engaget، تهیه فیلم و عکس و تحقیق میدانی درباره زندگی در حیاتوحش از دیرباز یکی از مشکلات بزرگ برای محققان و برنامهسازان تلویزیونی بوده است چراکه زندگی حیاتوحش به محض حضور عامل بیرونی، از مسیر خود خارج میشود و دیگر بکر و در حالت طبیعی نخواهد بود.
برای غلبه بر این مشکل، روشهای مختلفی آزموده شده اما همچنان اصلیترین و مؤثرترین روش، حضور بدون سروصدا، پنهان و طولانیمدت مشاهدهگر (محقق، فیلمبردار یا عکاس) است. اخیرا دانشمندان تحقیقاتی برای استفاده از وسایل کنترل از راه دور برای ثبت زندگی خرسها کردهاند که به نتایج جالب توجهی دست یافته است.
در تحقیقات تازه مشخص شده که خرسها ظاهری آرام در حضور وسایل کنترل از راه دور دارند اما زیر این آرامش بیرونی، یک استرس و فشار بسیار زیاد نهفته است.
محققان دانشگاه مینهسوتا، دریافتند که در هنگام نزدیک شدن یک پهپاد به خرس، ضربان قلب او تقریبا چهار برابر میشود.
ضربان قلب یک خرس در حالت عادی 41 ضربان در دقیقه است که وقتی پهپادی با ملخهای وزوزو به آن نزدیک میشود، این ضربان به 162 افزایش مییابد و تنها زمانی که پهپاد دوباره پرواز کرده و دور شود، وضعیت تپش قلب خرس به حالت عادی باز میگردد.
نتایج این تحقیق روی خرسهای وحشی و خرسهای دستآموز نتایج کاملا مشابهی داشته و نشان میدهد که خرسها حضور انسان را حتی از روی ابزار و وسایلش هم تشخیص میدهند.
دانشمندان دانشگاه مینهسوتا اعلام کردهاند که تنها زمانی میتوان از پهپادها برای بررسی خرسها و دیگر حیوانات وحشی استفاده کرد که این وسایل بدون صدا باشند تا از استرس وارد به محیط کاسته شود.
پهپادهای کنونی سروصدای زیادی دارند و از آنجا که متحرک هم هستند، برای حیواناتی مانند خرس استرس زیادی ایجاد میکنند. با این حال، پهپادها نقش مؤثری در دستیابی به نقاط صعبالعبور و ثبت وقایع در محیطهای خطرناک دارند که با بیصدا شدن آنها میتوان امیدوار بود تهیه مستندات از زندگی در حیات وحش آسانتر شود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/