جهان رو به سوی نابودی است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از CNET، کائنات پس از میلیاردها سال گسترش و خلق اعضای تازه، اکنون به مرحلهای رسیده است که میتوان نشانههای زوال را در آن تشخیص داد اما این زوال آنقدر زود نخواهد بود که برای انسان نگرانکننده باشد.
نظریههای حوزه اخترفیزیک قبلا پیشبینی بودند که ستارهها و سیاهچالهها آنقدر انرژی آزاد میکنند تا دیگر چیزی برایشان باقی نماند و از بین بروند اما یافتههای تازه، مستندات محکمی برای اثبات این نظریه در اختیار دانشمندان گذاشته است.
ستارهشناسان نتایج تحقیقات خود را که مبتنی بر نظاره آسمان با استفاده از رادیوتلسکوپهای قدرتمند بود، ارائه کردهاند و براساس آن 200 هزار کهکشانی که با دقت بیسابقهای مورد تحقیق قرار گرفتهاند، بهطور میانگین کمتر از نیمی از انرژیای را که 2 میلیارد سال قبل آزاد میکردند، اکنون به فضا گسیل میکنند و این نشانه پیر شدن و افول این مناطق امن بینستارهای است.
اگرچه این یافته براساس قوانین آنتروپی فیزیک که اثبات شده است، چندان تعجبآور نیست؛نظریههایی را که مدعی بودند کائنات منابعی برای ذخیره یا بازیافت انرژی دارند، یکسره از اعتبار ساقط میکند.
قوانین ناظر بر آنتروپی، بیان میکنند که از دیدگاه علم فیزیک هیچ انرژی به هیچ یک از اشکال شناختهشده آن، بدون از دست دادن ماده قابل تولید نیست و برآیند دو بنیان اصلی کائنات، یعنی ماده و انرژی، همواره ثابت است.
عکس تلسکوپ هابل از اعماق کائنات و کهکشانهای بسیار دور
از آنجا که جهان ماده بدون انرژی امکان پویایی و بقا ندارد، از بین رفتن تمام انرژی موجود در کائنات به معنی پایان آن است.
این یافتهها برای حیات بشر خطر محسوب نمیشود چراکه براساس مدلهای موجود که هنوز معتبر هستند، زایش ستارههای تازه، تا یک تریلیون سال بعد از بیگ بنگ (انفجار بزرگ) ادامه مییابد و این بدان معنی است که تا زمان پایان عمر کائنات، هنوز یک کوانتیلیوم (عدد یک با 18 صفر به توان 2) سال زمان باقی است و حیات بشر روی زمین بسیار زودتر از این زمان پایان خواهد یافت.
آنچه دانشمندان در این تحقیقات و پژوهشهایی از این نوع بهدنبال آن هستند این است که پس از انقراض بشر و در آخر کار کائنات، چه اتفاقی روی میدهد.
ترجمه: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/