دولت و شهرداری زمینه حضور دانشگاهیان در مدیریت را فراهم کنند
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابیفرد در خطبههای نماز جمعه امروز تهران که در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن توصیه شرکتکنندگان نماز عبادی سیاسی جمعه به تقوای الهی اظهار کرد: قرآن جامعه اسلامی و ایمانی را به چنگ زدن بر ریسمان توحید توصیه میکند و این چنگ زدن با توجه به اصل کلیدی وحدت است و قرآن کریم در آیه «وَ اعتَصِمُوا بِحَبلِ اللهِ جَميعاً وَ لاتَفَرَّقُوا» امت اسلامی را دعوت میکند تا در کنار هم به ریسمان توحید چنگ بزنند و کلمه «لاتفرقوا» تأکید بر تمسک جمعی است.
وی با اشاره به اینکه اگر تمسک جمعی باشد راه برای حضور آموزههای وحیانی در جامعه اسلامی هموار میشود، تصریح کرد: اگر تمسک جمعی نبود، قرآن در خانه و مدرسه زندانی میشد. تمسک جمعی است که راه را برای حضور آموزههای وحیانی در متن جامعه هموار میکند.
خطیب نماز جمعه تهران نگاه به جامعه را مهمترین اصل دین مبین اسلام عنوان کرد و گفت: در سایه اصلاح جامعه، راه برای اصلاح افراد هموار میشود و اگر جامعه اصلاح نشد، حیات افراد جامعه در معرض خطر و آسیب است و از همین منظر و با نگاه دین به حوزه مهم حیات اجتماعی است که مسئله امامت و زعامت سیاسی جامعه مطرح میشود. با توجه به اهمیت حیات اجتماعی است که اسلام بر شکلگیری نظام سیاسی براساس آموزههای وحیانی اصرار دارد و پیامبر اعظم مؤسس این نظام سیاسی است. نقش وحدت و انسجام امت در شکلگیری یک جامعه وحیانی در حیات اجتماعی تعیین کننده است.
ابوترابیفرد با اشاره به اهمیت وحدت ملی و انسجام اسلامی اظهار کرد: آموزههای اسلام زمینه وحدت جامعه انسانی و وحدت امت اسلام را هموار میکند.
خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه عدالت بستر وحدت و انسجام اسلامی است، تصریح کرد: باید در زندگی فردی، خانوادگی و حوزه مدیریت در مسیر گسترش عدالت قدم برداریم. عدالت دلها را نزدیک میکند و زمینه وحدت جامعه اسلامی و انسانی را فراهم میآورد.
وی با بیان اینکه عدالت وظیفه قطعی ما و بسط عدالت در جامعه اسلامی رسالت انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: قرآن کریم اصرار دارد که جامعه براساس عقل و علم حرکت کند و سلوک عالمانه یعنی راه و مسیر روشن برای رسیدن وحدت در حول علم و کلمه حق؛ لذا تلاش کنیم هرجا اختلاف است علم و دانش را فصلالخطاب قرار دهیم.
ابوترابیفرد تأکید کرد: اگر جامعه سلوک علمی داشت به وحدت میرسد، اگر هوا و هوس، گرایشهای سیاسی و جناحی را کنار گذاشت، علم راه را برای وحدت و انسجام هموار میکند.
خطیب نماز جمعه با اشاره به حدیثی اظهار کرد: با برداران اهل سنت نزدیک باشید، با آنان نماز بگذارید، در تشییع درگذشتگانشان حضور پیدا کنید، به عیادت آنان بروید، حقوق آنان را ادا کنید. کسانی که رویاروی این منطق میایستند رویاروی بزرگان دین ایستادهاند.
ابوترابیفرد با اشاره به هفته بسیج گفت: بسیج در سراسر عالم اسلام تحت فرماندهی واحد رهبر معظم و عالیقدر با قدرت در برابر همه دنیای استکبار ایستاده است.
وی با اشاره به وحدت گروههای مختلف مسلمان در محور مقاومت اسلامی،گفت: این وحدتی است که نظام سلطه از آن هراس دارد و سیلیهای متعددی دریافت کرده و میکند.
خطیب نماز جمعه تهران در خطبههای دوم با اشاره به روز نیروی دریایی، گفت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی به معنای واقعی نیروی مقتدر و امنیت آفرین برای نظام اسلامی است و باید بر اقتدار و تواناییهای خویش بیفزاید و ما خوشبختانه شاهد رشد و افزایش این تواناییها هستیم.
ابوترابیفرد با بیان اینکه با اقتدار نیروهای مسلح در کنار ملت فلسطین قرار داریم، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی امروز در برابر مردم مقاوم غزه تسلیم میشود و این قدرت نشأت گرفته از تقویت نیروی نظامی در محور مقاومت است.
وی با تبریک انتصاب شهردار تهران، گفت: از شهردار منتخب که دانش آموخته دانشگاه و در رشته معماری و شهرسازی صاحب نظرند انتظار داریم نظرات رهبر معظم انقلاب را در تکیه بر صاحبان فکر و علم و فراهم آوردن زمینه حضور دانشگاه در مدیریت شهر تهران را فراهم آورند.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: نیازمند مدیریت شهری هستیم که نقشه آن با دانش و علم ترسیم شود و از شما می خواهیم راه را برای مدیریت همراه با دانش هموار کنید.
وی گفت: برای مدیریت کلانشهر تهران نیازمند حضور همه نهادهای مؤثر هستیم و مدیریتی موفق است که راه را برای اجماع و مشارکت مسئولان در نهادهای مختلف در مدیریت شایسته شهر تهران هموار کند.
ابوترابیفرد خاطرنشان کرد: از دولت هم همین انتظار را داریم، این رسالت دستگاه اجرایی است که با صرف وقت و استماع دغدغهها و نقدها زمینه مشارکت دلسوزان انقلاب و چهرههای علمی و دانشگاهی را در مدیریت کشور فراهم آورد که این راه رسیدن به اقتدار و عزت است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: باید ارتقای بهرهوری در دستور کار شهردار تهران و دولت باشد. قبل از آنکه به افزایش درآمدها فکر کنید، به کاهش هزینه و مدیریت آن بیندیشید. این راه حل معضلات کشور است.
وی اضافه کرد: باید هزینههای مدیریت شهر کاهش پیدا کرده و بهرهوری و رضایتمندی مردم ارتقا پیدا کند.
وی با اشاره به منابع درآمدی شهرداری گفت: کدام عاقلی با فروش، تراکم شهر را مدیریت میکند، کدام قاعده اقتضا میکند معماری شهری را تخریب کرده و موجبات نارضایتی شهروندان را با فروش تراکم فراهم کنیم.
ابوترابیفرد تأکید کرد: کدام نهاد علمی تأیید کرده که تهران باید به صورت عمودی رشد کند؟ و این آسمان خراشهای بیضابطه در خیابانهایی که با این طبقات سنخیت ندارد ساخته شود آن هم برای تأمین هزینههای شهر؛ لذا با تشکیل اتاق فکر راه را برای معماری شهر براساس رشد افقی هموار کنید.
خطیب نماز جمعه گفت: رشد افقی با تفکر دینی و مذهبی سازگارتر است.
ابوترابی با اشاره به حوزه حمل و نقل تصریح کرد: از متروسازی حداقل صدسال دور بودیم و شهرهای مهم جهان مترو داشتند و مدیران نالایق، ما را از این نعمت ارزشمند محروم کرده بودند، جمهوری اسلامی با وجود مشکلات اقتصادی امروز حدود 300 کیلومتر خطوط مترو را در شهر تهران مهیا کرده است و حدود 3 میلیون سفر در روز را شکل میدهد که کار بزرگی است.
وی با بیان اینکه ما در کنار شهرهایی در دنیا هستیم که استفاده از مترو را 150 سال قبل از ما آغاز کردهاند، گفت: این خدمات در طول 40 سال انقلاب برای مردم ایجاد شده است.
خطیب نماز جمعه تهران خطاب به شهروندان تهرانی خاطرنشان کرد: پسماند مصرف ما در تهران دو برابر کلانشهرهای مشابه تهران است و روزانه هشت تا 9 هزار تن پسماند در تهران تولید میشود. میتوانیم مصرف را مدیریت کنیم و شایسته نیست در دوران تحریم دو برابر دیگران پسماند داشته باشیم. توجه داشته باشید 800 میلیارد تومان مدیریت شهری در جمع کردن پسماند هدر میرود که میشود با آن ناوگان شهری را تقویت کرد.
انتهای پیام/4034/خ
انتهای پیام/