آمارهای باکیفیت تضمینکننده جامعه توسعهیافته است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، امیدعلی پارسا در نشست خبری ارائه نتایج پروژه تدوین و اجرای نظام جامع آماری وزارت امور اقتصاد و دارایی، ظهر امروز گفت: تولید آمار در کشور از جایگاه بالایی برخوردار است.
وی تأکید کرد: اگر از من بپرسید که تولید آمار در کشور جایگاهش کجاست، قطعاً میگویم بعد از امنیت که زیرساخت حکمرانی دولتهاست، اساس آمارهای باکیفیت تضمینکننده جامعه توسعهیافته است.
رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه نهتنها برنامههای کلان بلکه برنامههای خرد هم بر مبنای آمار و اطلاعات باکیفیت است، توضیح داد: از سال 2000 سیستم آماری دنیا در حال گذار از روش سنتی به روش ثبتی - مبنایی است که در حال حاضر این رویه در دنیا در مبحث آمار، حرف اول را میزند.
پارسا با اذعان به ناکارآمدی سیستم سنتی تصریح کرد: در روش سنتی از طریق پرسشنامههای کاغذی و روشهای دیگر اقدام به جمعآوری اطلاعات به شیوه خوداظهاری میکردیم که باید امیدوار میبودیم که 50 درصد این اطلاعات صحیح باشد، اما در نظام ثبتی - مبنایی اینگونه نیست. تمام دستگاهها و سازمانها در حال ارسال میکرودیتا و آمارهای خرد و ریز برای تأمین نیازهای سیستم آماری کشور هستند.
وی با بیان اینکه اگر نظام ثبتی - مبنایی در کشور مستقر شود، اتفاق عجیبوغریبی رخ نخواهد داد، افزود: اگر نیازمندیهای آماری به این شیوه ارائه شود، آنگاه دیتا و آمار باکیفیت تولید میشود و دیگر نیاز به سرشماری مرسوم نداریم.
رئیس مرکز آمار ایران با تأکید بر اینکه تحریمهای ترامپ هیچ ربطی به استقرار نظام ثبتی - مبنایی ندارد، ادامه داد: تولید آمارهای باکیفیت نیازمند ایجاد زیرساختهایی مبتنی بر تلاش و همت همه دستگاههای اجرایی کشور و نیز آگاهی عموم مردم دارد.
پارسا با اشاره به ایرادات بنیاسرائیلی برخی به نظام ثبتی - مبنایی بیان کرد: نمیتوانیم نظام ثبتی - مبنایی را نداشته باشیم و وزارت اقتصاد و دارایی در تحقق این نظام جدید آماری، نقشی تعیینکننده و پیشرو ایفا میکند.
وی با اذعان به انتقادها به آمارهای ارائه شده توسط مرکز ملی آمار، توضیح داد: مرکز ملی آمار تمام تلاش خود را برای ارائه آمارهای دقیق و صحیح از کف بازار دارد که نمایانگر اعداد و ارقامی است که مردم و دولتمردان با آن روبهرو هستند.
رئیس مرکز آمار ایران در پایان تصریح کرد: استفاده از آمارهای تورم سالانه و تورم نقطهبهنقطه در جایگاه خود صحیح است. یعنی اینکه تورم نقطهبهنقطه را برای بررسی وضعیت معیشتی خانوادهها و خرید کالا و خدمات در نظر میگیرند و تورم سالانه را برای برنامهریزیها و سیاستگذاریهای دولت مورد استفاده قرار میدهند. بهعنوان مثال مرکز ملی آمار تورم سالانه را 15 درصد و تورم نقطهبهنقطه را 35 درصد اعلام کرده است. پس قطعاً نباید میزان تورم درزمینهٔ خرید کالا و خدمات را نرخ 15 درصد تورم سالانه در نظر گرفت چرا که نرخ واقعی قابل لمس برای مردم رقم 35 درصد تورم نقطهبهنقطه است.
انتهای پیام/4092/
انتهای پیام/