معنای کالای مصرفی و واسطهای چیست
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا, کالای مصرفی و واسطهای به عنوان واژهها و مفهومهای اقتصادی در قالب بسته آموزشی آنا مورد بررسی قرار گرفت.
معمولاً گفته میشود کشوری که کالای مصرفی وارد کند، وابستگی ایجاد میکند. منظور از کالای مصرفی، آن است که بدون هیچگونه تغییری در آن، قابلیت مصرف داشته باشد.
مثلاً شکلات، پوشاک و خواروبار مستقیماً مصرف میشوند؛ بر خلاف کالای واسطهای که توسط کارخانههای تولیدی، خریداری و برای تولید کالاهای دیگر، استفاده میشوند. مثلاً فولاد خریداری شده، در صنعت اتومبیلسازی استفاده میشود. وابستگی به کالای واسطهای، زیان کم تری نسبت به وابستگی به کالای مصرفی دارد.
کالا و خدمات نهایی در فرایند تولید قرار نمیگیرند، نهایی سرمایهای مانند ارهای که نجار دارد و نهایی مصرفی کالا و خدماتی که خانوارها مصرف میکنند.
البته باید توجه داشت که مصرفی یا سرمایهای و یا واسطهای بودن جزو صفات ذاتی هیچ کالایی نیست، بلکه یک صفت عارضی است؛ یعنی نمیتوان گفت مثلاً سیب کالای مصرفی است، بلکه به نحوه استفاده آن ممکن است کالای مصرفی یا واسطهای باشد. اگر در یک کارخانه کمپوتسازی خریداری کند، کالای واسطهای و اگر خانوارها بخرند، کالای مصرفی از نوع بیدوام است.
کالای واسطهای در تولید سایر کالاها استفاده میشوند و جزئی از کالای دیگر را تشکیل میدهند؛ ولی کالای سرمایهای، کالایی است که از آنها برای تولید سایر کالاها استفاده میشود.
همه کالا و خدماتی که خانوارها استفاده میکنند کالا و خدمات مصرفی و همه کالا و خدماتی که بنگاهها استفاده میکنند، کالا و خدمات واسطهای و یا سرمایهای است.
انتهای پیام/4102/4083/خ
انتهای پیام/