دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1397 - 13:28
ازدواج دانشجویی؛

آغاز هدفمند یک زندگی

ازدواج دانشجویی را می‌توان عامل اصلی شروع هدفمند یک زندگی مشترک نامید به همین دلیل مسئولان امر باید نهایت اهتمام خود را برای فرهنگ‌سازی این مسئله داشته باشند.
کد خبر : 324727

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از سیاست‌های توسعه‌گرایانه غرب، فردگرایی آحاد هر جامعه است تا جایی که هر فرد در دنیای تنهایی خود به‌شدت محصور می‌شود و تمایلی به زندگی اجتماعی ندارد. ازدواج دقیقاً نقطه مقابل این سیاست‌ است؛ به همین دلیل این موضوع مورد تأکید بوده و راهکارهای متعددی برای آن در نظر گرفته می‌شود.


 فارغ از همه این مباحث، ازدواج یکی از مسائلی است که در دین اسلام به آن تأکید شده و خداوند متعال بارها و بارها وعده‌های متعددی را برای ازدواج جوانان در قرآن‌ کریم بیان فرموده است. در همین راستا فرهنگ‌سازی برای ازدواج دانشجویی به صورت هدفمند می‌تواند نقش بسزایی را در افزایش ازدواج جوانان در کشور ایفا کند.


ازدواج دانشجویی حرکت مناسبی است تا بتواند فرهنگ ازدواج را در بین جوانان نهادینه سازد حال اینکه نهادهای متولی این امر، فعالیت‌های بسیاری را در دستور کار خود قرار داده‌اند تا بتوانند قدم‌های مثبتی در راستای نهادینه کردن امر ازدواج دانشجویی بردارند.


در دیدارهای ماه رمضان دانشجویان با رهبر معظم انقلاب، ایشان بارها به مسئله ازدواج تأکید کرده‌اند. مقام معظم رهبری در دیدار ماه رمضان سال 93 با اشاره به همین مسئله بیان کردند: «یک مسئله که به صورت حاشیه‌‌اى مطرح شد و به‌‌نظر من حاشیه‌‌اى نیست و مسئله‌‌ مهمى است، مسئله‌‌ ازدواج جوان‌ها است؛ انتظار داشتیم که این‌‌جور عکس‌‌العمل نشان بدهید؛ مسئله‌‌ ازدواج جوانها مسئله‌‌ مهمى است. من از این بیم دارم که نگاه بى‌‌تفاوت نسبت به مسئله‌‌ ازدواج - که متأسفانه امروز کم و بیش این نگاه بى‌‌تفاوت وجود دارد - در آینده تبعات سختى را براى کشور به‌‌ وجود بیاورد. خب، حالا شما مسئله‌‌ سربازى را مطرح کردید؛ به‌‌نظر من، سربازى مسئله‌‌ مشکلى نیست؛ می‌شود در آن زمینه هم فکر کرد، کار کرد؛ راه حل مشکل سربازى به‌‌عنوان یک مانع در امر ازدواج، این نیست که ما مدت زمان سربازى را کوتاه کنیم؛ می‌توان شیوه‌‌هاى دیگرى را به‌‌کار گرفت؛ لکن این یک مسئله است. انگیزه براى ازدواج، باید تبدیل بشود به یک اقدام عملى؛ یعنى ازدواج باید تحقق پیدا بکند».


ایشان در همین دیدار با اشاره به آیات قرآن کریم اذعان داشتند: «اینکه خداى متعال میفرماید: اِن یَکونوا فُقَرآءَ یُغنِهِمُ اللهُ مِن فَضلِه، این یک وعده‌‌ الهى است؛ ما باید به این وعده، مثل بقیه‌‌ وعده‌‌هاى الهى که به آن وعده‌‌ها اطمینان می‌کنیم، اطمینان کنیم. ازدواج و تشکیل خانواده، موجب نشده است و موجب نمی‌شود که وضع معیشتى افراد دچار تنگى و سختى بشود؛ یعنى از ناحیه‌‌ ازدواج کسى دچار سختى معیشت نمی‌شود؛ بلکه ازدواج ممکن است گشایش هم ایجاد کند. محیط دانشجویى محیط خوب و مناسبى است براى زمینه‌‌سازى ازدواج. به نظر من بر روى مسئله‌‌ ازدواج جوان‌ها، خود جوان‌ها، اولیاى خانواده‌‌هایى که جوان‌ها متعلق به آنها هستند و مسئولان ذى‌‌ربط مرتبط با دانشگاه، فکر کنند و تصمیم بگیرند؛ نگذاریم سن ازدواج - که امروز متأسفانه بالا رفته؛ بخصوص در مورد دختران - ادامه پیدا بکند».


تأکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله تسهیل ازدواج جوانان، دوری از تجمل‌گرایی و اشاره ایشان به مسئله ازدواج دانشجویی مطالبه‌ای است که اکنون نهادهای مرتبط با آن به‌خصوص نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها دست به کار شده‌اند تا آن را در میان خانواده‌ها رونق بخشند. به همین دلیل تحقق این امر به اهتمام بیشتری برای نهادینه‌سازی نیاز دارد چرا که نقطه مقابل آن آماج حملات فرهنگ غربی است که ازدواج سفید و روابط آزادانه را تبلیغ می‌کنند.


با این همه ستاد ازدواج دانشجویی با هدف اشاعه فرهنگ ازدواج در بین جوانان تشکیل شده و هر ساله فعالیت‌های متعددی را در دستور کار خود قرار می‌دهد. این ستاد هر ساله برنامه‌های متعددی را برای این ازدواج‌ها منعقد کرده و درصدد است تا این میزان برنامه‌های خود را در طول سال‌های مختلف افزایش دهد. با نزدیک شدن به ایام برگزاری مراسم ستاد ازدواج دانشجویی و با توجه به مأموریتی که برای آن در نظر گرفته شده باید منتظر ماند و دید که این ستاد چه برنامه‌هایی را برای این دوره از ازدواج دانشجویی تدارک خواهند دید؟


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب