دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قاضی‌زاده هاشمی:

پیگیری شفافیت از حالت عادی آن خارج شده است

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: به علت محدود شدن مسئله شفافیت به مسائل شخصی، پیگیری آن از شکل عادی خارج شده است.
کد خبر : 323442

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عصر امروز در همایشی با عنوان «تسخیری دیگر باید کرد؛ شفافیت، راهکار تسخیر مشکلات» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: موضوع شفافیت مسئله شناخته‌شده‌ای در جهان است و بیشتر از اینکه سلبی  باشد اکتسابی است.


وی ادامه داد: موضوع اصلی در بحث شفافیت اداره کشور است و محدود به حکمرانی نیست. اکنون در کشور ما شفافیت به جای اینکه جنبه سلبی داشته و منوط به ساختارها باشد، بر افراد و زندگی خصوصی افراد تأکید دارد. شفافیت یک موضوع کلان است که اکنون خیلی محدود شده است.


عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پیگیری بحث شفافیت از شکل عادی خارج شده است، بیان کرد: این مسئله محدود به مسائل شخصی افراد شده و پیگیری آن از شکل عادی خارج شده است.


قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه طرح شفافیت فشارهایی به نمایندگان وارد می‌کند، اظهار کرد: نمایندگان مجلس با حمایت یک جریان سیاسی وارد مجلس شده‌اند. با طرح شفافیت، آن جریان از همه آرای یک نماینده مطلع می‌شود که در صورت عدم همخوانی، نماینده  حمایت آن  جریان را از دست می‌دهد اما شفافیت به قدری ارزشمند است که شخص هزینه آن را بپردازد.


وی در ادامه گفت: آشکارسازی باعث می‌شود در مورد رأی و وضعیت زندگی شخصی، فرد مورد فشار قرار بگیرد، این فشار ممکن است درست باشد یا اشتباه؛ در مورد فشارهای اشتباه می‌توان به دعواهای صنفی که اتفاق می‌افتد اشاره کرد.


قاضی‌زاده ‌هاشمی در ادامه بیان کرد: معلمان حق‌التدریس، نهضت سوادآموزی‌ها و تشکل‌های کارگری که خواسته‌هایشان در تضاد با بودجه کشور است، زمانی که آنها به مجلس مراجعه می‌کنند، نمایندگان مجلس مخالفت علنی نمی‌کنند اما در رأی خود آن را اعمال نمی‌کنند. این موضوع مطرح است بین نمایندگان مجلس که در افکار عمومی در صورت شفاف‌سازی چه برخوردی خواهند کرد و این سؤال مطرح است چرا سری که درد نمی‌کند را دستمال ببندیم؟


در ادامه این مراسم احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در توضیح طرح شفاف‌سازی و اینکه در مجلس شورای اسلامی رأی نمایندگان با پول خریداری می‌شود، اظهار کرد: نمایندگان مجلس با حمایت یک جریان سیاسی وارد مجلس شده‌اند، نماینده با طرح شفافیت آن جریان از همه آرا نماینده مطلع می‌شود که رأی نماینده در صورت عدم هم‌خوانی با آن جریان، حمایت آن جریان را از دست می‌دهد اما شفافیت به قدری ارزشمند است که شخص هزینه آن را بپردازد.


امیرآبادی با بیان اینکه نمایندگان مجلس می‌گویند دنبال طرح شفافیت نباشید به ضررتان است، افزود: بسیاری از نمایندگان مجلس که از حوزه‌های کوچک به مجلس شورای اسلامی آمده‌اند، آدم‌های درستی هستند که با قدرت کار خود را پیش می‌بردند اما اینکه مثلاً وزیر راه استیضاح نمی‌شود، این یک واقعیتی است که نمایندگان از حوزه انتخابیه ساپورت می‌شوند و یا قولی به آنها داده می‌شود.


عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تاکنون نشنیده‌ام که نماینده مجلسی برای رأی پولی بگیرد، تصریح کرد: حتی زدن این حرف درست نیست. امکان دارد یک نماینده با یک وزیر به یک سفر خارج رفته باشد یا از طرف حوزه انتخابیه شاید بحث یا قولی داده شود اما این هم مشخص نیست چقدر به آن عمل شود.


وی ادامه داد: اوایل مجلس دهم که سایت شفافیت شکل گرفت که از کاندیداها پنج سؤال داشت شامل اینکه چقدر خرج می‌کنید، توصیه‌ شما به وزرا چیست، آیا هزینه انتخاباتی را اعلام می‌کنید و اموالتان چقدر است.


امیرآبادی شفافیت را بسیار خوب دانست و گفت: کشورهای پیشرفته در این موضوع پیش رفته‌اند. شفافیت از مبانی دین اسلام است و در نهج‌البلاغه نیز بر این موضوع تأکید دارد. مقام معظم رهبری نیز فرمودند مباحث نظامی و امنیتی و آن‌هایی که دشمن از آن استفاده می‌کند، باید از گفتن آن خودداری کنیم.


وی با بیان اینکه متأسفانه در ادارات مهر محرمانه را به همه‌چیز می‌زنند، خاطرنشان کرد: صحن علنی مجلس که پخش زنده می‌شود، کمیسیون مجلس نیز باید برای مردم شفاف شود. جلسات و مذاکرات هیأت وزیران حتماً باید برای مردم شفاف شود زیرا آن جلسات رانت‌های اطلاعاتی زیادی در مسائل مختلف کشور وجود دارد که باید این رانت از بین برود.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب