دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اقتصاددان:

سیاستگذار بودجه‌ای باید تغییر کند

یک استاد دانشگاه و اقتصاددان معتقد است برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور باید مسئول بودجه کشور تغییر کند.
کد خبر : 321647

به گزارش گروه افتصادی خبرگزاری آنا, علی سعدوندی شب گذشته با حضور در برنامه پایش و در پاسخ به این سوال که به نظر شما قیمت دلار در شش ماه دوم سال روی چه رقمی ثابت می‌ماند, اظهار کرد: ما در حال حاضر سه قیمت دلار در کشور داریم، دلاری که برای مردم مهم است و قیمت آن را تعقیب می کنند به نظر من تا پایان سال 14 هزار تومان و یا حتی زیر 14 هزار تومان خواهد بود.


وی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان سال نوسانات قیمتی در کالاها خواهیم داشت, افزود: ما در سالیان متمادی رشد نقدینگی داشتیم ، تفاوت سیاستگذاری که در 5 سال گذشته اتفاق افتاد نسبت به قبل از آن این بود که تورم را به تاخیر انداختیم یعنی به همان میزان که رشد نقدینگی داشتیم، تورم ثابت ماند.


این اقتصاددان گفت: این تورم انباشته شده از ابتدای سال اثرات خود را نشان را داد و شاهد افزایش قیمت ارز بودیم. خوشبختانه مقدار زیادی از این تورم در بازار ارز آزاد شده بنابراین در آینده کنترل باراز با توجه به مبانی راحت تر باشد. 


وی افزود: برای اقتصاددانان بدیهی بود که دیر یا زود فنر ارزی خواهد جهید و قیمت ارز در سطوح 3500 یا 4 هزار تومان دوام نمی‌آورد. اگر دولت قیمت ارز را در شش ماهه دوم سال کنترل کند که به نظر می‌آید توانایی چنین کاری را خواهد داشت، ثبات به بازار باز خواهد گشت و شوک قیمتی نخواهیم داشت. بانک مرکزی در نیمه دوم سال سیاست های انقباضی در پیش بگیرد.


* بیش از یک میلیون بشکه نفت می‌فروشیم


سعدوندی در پاسخ به اینکه تحریمهای آبان ماه چه تاثیری بر روی وضعیت اقتصادی خواهد داشت گفت: تاثیر منفی که تحریمها میتوانست داشته باشد قبل از این اثر خود را گذاشته است. در مورد بازار نفت، بازار نفت در یک حالت تعادلی قرار داشت، تولید نفت شیل آمریکا در حال افزایش بود. متاسفانه با تحریم آمریکا یک تا یک و نیم میلیون بشکه نفت ما از بازار خارج خواهد شد. اگر آمریکا بیش از این بر خروج نفت ایران تاکید کند آنگاه قیمت نفت بشدت افزایش خواهد یافت و ممکن است به رکود جهانی بیانجامد.


این استاد دانشگاه گفت: فکر نمیکنم بعد از تحریمهای آبان فروش نفت ما از یک میلیون بشکه در روز کمتر شود و بالای یک میلیون بشکه نفت در روز میفروشیم.


* هدفمندی یارانهها، بهترین راه برای جبران کاهش قدرت خرید مردم


وی افزود: قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و باید جبران شود، کشور باید با صرفه جویی قدرت خرید مردم را افزایش دهد. اگر قدرت خرید مردم حفظ نشود تاثیر منفی در اقتصاد می گذارد. اگر بخواهیم قدرت خرید مردم را جبران کنیم باید از راه های دیگری به جز افزایش دستمزد کارگران این کار را بکنیم، مثلا هدفمندی و نقدی سازی یارانه ها. چرا نباید روی حداقل دستمزد تاکید کنیم چونکه وقتی شما حداقل دستمزد را افزایش میدهید بخشی از کارگران از  بازار کار خارج خواهند شد و بیکاری بیشتر میشود.


سعدوندی گفت: هدفمندی یارانهها بهترین برای جبران کاهش قدرت خرید مردم است، ما میتوانیم قیمت سوخت را کمی افزایش دهیم و درآمد ناشی از آن بطور مساوی بین مردم تقسیم کنیم. 


* ممکن است باز شاهد کمبود کالاها باشیم


وی در پاسخ به این سوال که ممکن است در نیمه دوم سال شاهد کمبود کالاهایی مثل پوشک و رب گوجه و ... باشیم گفت: روی که دچار کمبود این کالاها شدیم بیش از اینکه فشارهای خارجی موثر بوده باشد سو مدیریت های داخلی باعث آن کمبود بود و ممکن است در آینده باز این سو مدیریت ها سبب کمبود کالاهای دیگری شود.


* مسئول بودجهای کشور باید تغییر کند


این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چه نمرهای به تیم اقتصادی دولت میدهید, گفت: ترجیح میدهم پاسخ این سوال را ندهم، تا نمره آن بهتر خواهد شد. سیاستگذاریها باید تغییر کند و با تغییر افراد مشکلات حل نخواهد شد. کمی سیاستگذاری ولی ما بهبود یافته ولی در بقیه قسمتهای دولت مثلاً سیاستهای بودجهای باید تغییرات زیادی صورت گیرد و مسئول بودجه‌‌ای کشور باید تغییر کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب