دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واندانا شیوا؛ بانوی مبارز هند

واندانا شیوا محقق، فعال محیط زیست، منتقد و فعال سیاسی ضدجهانی‌سازی است و تاکنون بیش از 20 کتاب نوشته است.
کد خبر : 320057
n-VANDANA-SHIVA-628x314.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، واندانا شیوا که در حال حاضر در دهلی زندگی می‌کند، یکی از رهبران و اعضای هیأت امنای انجمن بین‌المللی جهانی‌سازی است. همچنین یکی از اعضای انجمن بین‌المللی مشارکتی است. شیوا در سال 1993 جایزه احیای حق را دریافت کرد که با عنوان جایزه نوبل آلترناتیو نیز شناخته می‌شود.


واندانا شیوا در سال 1952 در دهرادون هند به دنیا آمد. پدرش نگهبان جنگل  و مادرش کشاورز عاشق طبیعت بود. وی آموزش مقدماتی را در مدرسه سنت ماری در دهرادون فراگرفت. سپس برای ادامه تحصیل به دانشگاه پنجاب رفت و به مطالعه فیزیک پرداخت. در سال 1972 کارشناسی و در 1974 کارشناسی ارشد علوم خود را گرفت.


پس از پایان تحصیل، برای مدت کوتاهی در مرکز تحقیقات اتمی بابا مشغول به کار شد. سپس در سال 1977 به کانادا نقل مکان کرد و به مطالعه علوم سیاسی در دانشگاه انتاریو پرداخت. در سال 1978 دکتری خود را در رشته فلسفه از دانشگاه وسترن انتاریو دریافت کرد. رساله دکتری وی «متغیرها و محل‌های مخفی فیزیک کوانتوم» نام دارد که در آن به بحث و گفتگو درباره مفاهیم ریاضی و فلسفی نظریه‌های فیزیکی می‌پردازد.


 شیوا بعدها به تحقیقات بین‌رشته‌ای در حوزه علم، تکنولوژی و سیاست‌های محیط زیستی در مؤسسه علوم هند و مؤسسه مدیریت هند در بنگلور پرداخت. وی همچنین یکی از چهره‌های جنبش همبستگی جهانی است که با عنوان جنبش ضدجهانی‌سازی شناخته می‌شود.


انتهای پیام/4021/پ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب