دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1398 - 00:02
آنا گزارش می‌دهد؛

خطر کرونا برای آمریکا بیشتر است یا آنفولانزا؟/ کشته شدن 16 هزار بیمار مبتلا به آنفولانزا در ثروتمندترین کشور دنیا!

وزارت خارجه آمریکا در حالی تلاش ایران برای مهار کرونا را زیر سؤال برده است که 29 میلیون آمریکایی به آنفولانزا مبتلا شده و 16 هزار نفر از آنها نیز در چند ماه گذشته بر اثر ابتلای به این ویروس جان‌ باخته‌اند.
کد خبر : 473834
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا از استان «هوبی» و شهر «ووهان» چین، امروز به یکی از چالش‌های بین‌المللی تبدیل‌شده است. در حال حاضر ۳۱ کشور دنیا درگیر کرونا بوده و حدود 2 هزار و 700 نفر بر اثر آن فوت کرده‌اند. بر اساس آخرین آمارهای ارائه‌شده توسط سازمان‌های بهداشتی و گزارش‌های رسانه‌ای کشورهای مختلف، تعداد موارد ابتلا به ویروس «کووید-19» موسوم به «کرونا» به هزاران نفر بالغ شده است. در این میان، چین با 76 هزار و 288 نفر مبتلا به این ویروس، در صدر قرار دارد. تعداد افراد آلوده به کرونا در دیگر کشورها به ترتیب عبارت‌اند از ژاپن 739، کره جنوبی 346، سنگاپور 86، تایلند 35، مالزی 22، استرالیا 23، ویتنام 16، آلمان 16، آمریکا 35، فرانسه 12، انگلیس، امارات و کانادا 9، ایران 43، ایتالیا 19، هند و فیلیپین سه، روسیه و اسپانیا دو و نپال، سریلانکا، کامبوج، بلژیک، سوئد، فنلاند، مصر، لبنان و رژیم صهیونیستی هرکدام یک نفر.


شاید در نگاه اول این‌گونه به نظر برسد که آمار فوق، تعداد مبتلایان به این بیماری را به دست داده و نکته خاصی در آن دیده نشود؛ اما این‌طور نیست. فاکتورهای فراوانی در افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری قابل احصاء هستند، ازجمله بعد مسافت تا مرکز انتشار ویروس؛ همچنان که کرونا در کشورهای آسیای شرقی به دلیل نزدیک بودن فاصله جغرافیایی تا چین، شیوع بیشتری داشته است. افزون بر این، آمادگی و توانمندی‌های پزشکی نیز در این میان مؤثرند و از این رو انتظار می‌رود در آمریکا که مدعی پیشتازی در علم و صنعت است، این آمار بسیار اندک باشد. نکته خوشمزه ماجرا اینجاست که در هند با جمعیتی معادل یک میلیارد و 339 میلیون نفر و دارای مرز مشترک با چین تا زمان نگارش این گزارش تنها سه نفر مبتلا به این ویروس شده‌اند؛ اما در آمریکا با 327 میلیون نفر و فاصله 116 هزار و 71 کیلومتری با چین، 35 نفر تاکنون به این بیماری مرگبار مبتلا شده‌اند!



آمار تفکیکی مبتلایان به کرونا در آمریکا


تا 23 فوریه (4 اسفند 98) از میان 35 مورد تأییدشده از ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، 18 نفر از مسافران کشتی «دایموند پرنسس» بوده‌اند. این کشتی از سوم فوریه (14 بهمن) در ژاپن تحت قرنطینه است. تست کرونا از سرنشینان کشتی نشان داد که ۴۵۴ نفر از آن‌ها به ویروس مبتلا هستند، درحالی‌که 416 آمریکایی نیز در میان 2 هزار و 600 مسافر این کشتی بودند. 10 نفر در کالیفرنیا، دو نفر در ایلینوی و در ویسکانسین، آریزونا، واشنگتن، ماساچوست و تگزاس هرکدام یک نفر.


«آلکس آزر»، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در 31 ژانویه، ویروس کرونا را طی نشستی توجیهی در کاخ سفید، تهدیدی برای سلامت عمومی این کشور اعلام کرد و در همان تاریخ، «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا»، دستور قرنطینه فدرال برای 195 نفر از کسانی که از شهر ووهان چین بازگشته بودند و همچنین اقوام درجه یک آن‌ها را صادر کرد. آمریکایی‌هایی که به دیگر نقاط چین سفر کرده‌اند نیز در فرودگاه تحت معاینه قرار می‌گیرند و از آن‌ها خواسته می‌شود که به‌صورت داوطلبانه قرنطینه شوند.



آخرین باری که «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا» دستور قرنطینه را صادر کرد، به 50 سال پیش در دهه 60 میلادی و در خصوص بیماری آبله بازمی‌گردد.



افزون بر این، دونالد ترامپ در 31 ژانویه دستورالعملی را امضا کرد که بر اساس آن، ورود اتباع بیگانه و اقوام درجه‌یک آن‌ها که طی دو هفته گذشته به چین سفر کرده‌اند، از ورود به آمریکا منع شدند.


آنفولانزا در آمریکا کشنده‌تر از کروناست!


بااین‌حال، آمار و ارقام نشان می‌دهند که بیماری‌های ضعیف‌تر از کرونا، تعداد بسیار بیشتری از آمریکایی‌های ساکن در ثروتمندترین کشور دنیا را کشته است. «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا» که پس از نیم‌قرن برای کرونا حکم قرنطینه فدرالی صادر کرد، گویا حساسیت چندانی در مورد مرگ 16 هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفولانزا در چند ماه گذشته نداشت! این مرکز با صدور اطلاعیه‌ای در 21 فوریه (جمعه هفته پیش) اذعان کرد که فصل آنفولانزا همچنان پرقدرت به پیش می‌رود و تلفات می‌گیرد. طبق گزارشی که این نهاد بهداشتی آمریکا تا جمعه گذشته صادر کرد، حداقل 29 میلیون نفر در آمریکا دچار آنفولانزا شده‌اند که 280 هزار نفر آن‌ها بستری و 16 هزار نفر از آن‌ها درگذشته‌اند.


بیشتر بخوانید:


کرونا چه جایگاهی در میان ویروس‌‌های کشنده تاریخ دارد؟/ ویروسی با آزار کم و وحشت بسیار!


احتمال آلودگی صدها صهیونیست در اسرائیل به کرونا


کودکان و نوجوانان نیز به آنفولانزا دچار شده و میزان ابتلا و فوت آن‌ها نسبت به سال‌های گذشته بیشتر بوده است. مجموعاً 105 کودک تا دوم اسفند 1398 (21 فوریه 2020) به علت آلودگی به ویروس آنفولانزا در آمریکا فوت کرده‌اند که نسبت به هفته پیش از آن، 13 نفر افزایش داشت. «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا» همچنین اعلام کرده بود که تزریق واکسن آنفولانزا، ریسک مراجعه به پزشک در کودکان را تا 55 درصد کاهش می‌دهد؛ اما معلوم نیست که چگونه مقامات آمریکایی که کشورشان از بیشترین تولید ناخالص داخلی و از استانداردهای بهداشتی بالاتری برخوردارند، موفق نشده‌اند از این حجم بالای مرگ‌ومیر جلوگیری به عمل آورند!



استفاده ابزاری آمریکا از کرونا علیه ایران


درحالی‌که میزان ابتلا به کرونا در ایران تقریباً معادل آمریکاست و آمار تلفات آنفولانزا در کشورمان در مقایسه با آمریکا بسیار کمتر است، بااین‌حال، وزارت خارجه این کشور، وقیحانه به اطلاع‌رسانی دقیق و لحظه‌ای مسئولان کشورمان و بسیج عمومی برای مهار این بیماری، اتهامات مضحکی را وارد کرده است. توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه ۳ اسفند نوشت: «گزارش‌های بیشتری از شیوع فزاینده ویروس کرونا در ایران می‌رسد اما رژیم همچنان این خطر را کم‌اهمیت جلوه می‌دهد و به مردم اطلاعات گمراه‌کننده می‌دهد»!



استفاده ابزاری کاخ سفید از کرونا تنها علیه ایران نیست و آمریکا بنا دارد ناجوانمردانه در برابر چین که اصلی‌ترین رقیب اقتصادی این کشور به شمار می‌آید، از این حربه استفاده کند.



«ویلبور راس»، وزیر بازرگانی آمریکا در 12 بهمن طی مصاحبه با شبکه «فاکس بیزنس نت‌ورک» گفت: «حقیقت این است که شیوع این بیماری موجب می‌شود بنگاه‌های اقتصادی در هنگام بررسی زنجیره عرضه خود عامل دیگری را در صدر سایر عوامل مدنظر قرار دهند. این یک عامل ریسک دیگر است که فعالان تجاری باید آن را در نظر بگیرند. بنابراین من فکر می‌کنم این وضعیت به شتاب گرفتن بازگشت فرصت‌های شغلی به آمریکای شمالی، بخشی به آمریکا و بخشی به مکزیک کمک خواهد کرد»!


و بالاخره اینکه تعداد مرگ‌ومیر قابل‌توجه (16 هزار نفر) در آمریکا به دلیل آلودگی به ویروس آنفولانزا و ناتوانی در کنترل کرونا با ملاحظه امکانات و توانایی‌های بهداشتی و پزشکی این کشور، نشان‌دهنده میزان بالای آسیب‌پذیری قدرت اول اقتصاد جهان است؛ همان‌گونه که سایر به‌اصطلاح توانمندی‌های آمریکا ازجمله در حوزه نظامی با ساقط شدن پهپادهای پیشرفته و هدف قرار گرفتن پایگاه عین‌الاسد، به‌شدت زیر سؤال رفته است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Japan
سه‌شنبه ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۶
۰
من نمیدونم چرا همه چیو سیاسی میکنید ،و اینکه چرا همش کرونا رو با انفولانزا مقایشه میکنید؟!!!، کرونا یه فرق مهم با انفلوانزا داره و اون تفاوت بزرگ اینکه خیلی خیلی سریعتر پخش میشه و اگر مسئولین جدی نگیرنش و باهاش سیاسی برخورد کنند بزودی کل ایران رو فرا میگیره و دیگه نمیشه کنترلش کردو چندین برابر انفلوانزا کشته میده،گور بابای امریکا ، ول کنید این صحبتا رو، تو رو خدا جدی بگیرین داستانو،حتما نباید بلا بیاد سرمون یا خانواده خودمون گرفتار شن یا خدایی نکرده فوت کنن که باورمون بشه که این ویروس چقدر خطرناکه
گوشتیران
قالیشویی ادیب