مقطع کنونی زمان طلایی برای احیای صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در بازدید از برج نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گفت: مسیر و ریل توسعه علم و فناوری در کشور مسیر وسیعی است که استادان و دانشجویان و نخبگان کشور در این مسیر جلو میروند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: خوشبختانه ماهواره پیام امیرکبیر آماده شده و بهزودی رسماً به این وزارتخانه تحویل داده میشود. پرتاب این ماهواره باعث میشود تا عکسهای با کیفیتی در دسترس ما قرار بگیرد چراکه پیش از این برای دریافت این عکسها هزینههای هنگفتی پرداخت میشد.
وی ادامه داد: اینکه علم داشته باشیم و بر مبنای آن تحقیق و توسعه انجام دهیم افتخار بزرگی است ولی باید این علم را عملیاتی کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه گفت: این وزارتخانه تفاهمنامهای با وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورزی هوشمند دارد تا نظام بهرهوری در حوزه کشاورزی نیز ایجاد شود.
وی درخصوص مشکلات اقتصادی توضیح داد : جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده در هر زمان که در فشار قرار بگیرد رشد بیشتری پیدا میکند و در این دوره کنونی نیز باز هم نشان میدهیم که پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای مختلف خصوصا در حوزه دیجیتال خواهیم داشت. برای پرتاب ماهواره پیام امیرکبیر و شریف هماهنگیها انجام شده تا بتوانیم از ثمره دانش در زندگی مردم استفاده کنیم.
وی با اشاره انقلاب صنعتی چهارم گفت: در این انقلاب توجه به عرصه نوآوری و فناوری است و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز پیشگام بوده و ایجاد برج فناوری و نوآوری خود گویای این است که تلاش شده تا علم به عرصه اقتصاد و تجارت برسد. همچنین مجموعه دانشگاه توانسته زیستبوم مناسبی برای تحول دیجیتال ایجاد کند.
آذری جهرمی تصریح کرد: باید تلاش کنیم به شاخصهای علمی که تاکنون وجود داشته یک شاخص دیگر نیز اضافه کنیم که با آن شاخص حتی مجموعههای دولتی را نیز ارزیابی کنیم چرا که این که هزینه کنیم و علم داشته باشیم یکی از افتخاراتی است که برای ما اهمیت دارد اما باید این علم را عملیاتی کنیم.
وی اظهار کرد: در سال 90 دانشگاه امیرکبیر در زمره دانشگاههایی بود که توانسته سوپر کامپیوتر در دنیا داشته باشد اما امروز چون این سوپر کامپیوترها توسعه پیدا نکردند دیگر این دانشگاه در این آمار قرار ندارد و همین امر باعث شده بسیاری از پژوهشگران برای انجام تحقیقات از ظرفیتهای خارج از کشور استفاده میکنند. ما از این دانشگاه میخواهیم که در این زمینهها دوباره فعال شود و باید تفاهمنامههایی بین دانشگاهها و مجموعههایی که به آنها نیاز دارند منعقد شود و البته فراخوانی از سمت دانشگاه باشد تا متناسب با نیازهای صنعت فعالیت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: قطبهای مختلفی در دانشگاههای کشور وجود دارد و همه دانشگاهها میخواهند اتاق تمیز و تست خلأ داشته باشند در حالی که این امر امکانپذیر نیست و با ایجاد یک شبکه میتوان از تجهیزات دانشگاهها استفاده کرد در بحث اقتصاد دیجیتال نیز ما به دنبال ایجاد یک شبکه هستیم و اینکه تمام دانشگاهها روی فینتک و IOT سرمایهگذاری کنند مطلوب ما نیست اما دانشجویان میتوانند در این حوزه تحقیقات انجام دهند. اینکه دانشگاه امیرکبیر امروز اعلام آمادگی برای ایجاد مرکز ملی IOT کرد برای ما مطلوب است چرا که یکی از راههایی است که میتواند ارتباط صنعت با دانشگاه را بیشتر کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم با یکدیگر فاز رقابت بگیریم این رقابت مخرب خواهد بود و الان زمان طلایی است که صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات را احیا کنیم.
انتهای پیام/4040/4085
انتهای پیام/