قیام عاشورا گنجینه عظیم سیاسی و دینی مسلمانان در مبارزه با ظلم است
اصغر مسعودی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره مؤلفههای سیاسی واقعه عاشورا اظهار کرد: بخش اعظمی از اندیشه سیاسی تشیع برگرفته از واقعه عاشوراست. قیام سیدالشهدا(ع) در واقع گنجینه عظیم سیاسی، دینی و پشتوانه غنی مسلمانان و بهخصوص شیعیان در مقابله با ظلم است.
وی با اشاره به اینکه قیام عاشورا از مؤلفههای سیاسی بسیاری برخوردار است که قابل تطبیق با قیامهای تاریخی علیه ظلم و جور است، تصریح کرد: حضرت اباعبدالله(ع) زمانیکه دیدند باطلی در پوشش و شعار حق بر مسند مسلمین تکیه زده است، سکوت نکردند و در این راه از سختیها هراسی به خود راه ندادند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: حضرت سیدالشهدا(ع) با علم به اینکه پایان مبارزه با قدرتهای ظالم، شهادت است، زندگی زیر سایه ظلم را نپذیرفتند و عزت و شرف را بر ننگ و ذلت ترجیح دادند.
مسعودی در تشریح یکی دیگر از ابعاد سیاسی شکلگیری واقعه عاشورا گفت: امام حسین(ع) که با احکام قرآن و سنت و سیره پیامبر(ص) بهخوبی آشنا بودند، بعد از پدر و برادر بزرگوارشان مشاهده کردند که مسیر حرکت دین از مسیر اصلی خودش منحرف شده است؛ بنابراین برای اصلاح آن وارد میدان شدند و زخمهای شمشیر را به جان و دل خریدند تا دین خدا بار دیگر در مسیر اصلی خودش حرکت کند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مؤلفه دیگری را که در واقعه عاشورا قابل بررسی است، امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و گفت: طبق روایات، جامعهای که در آن امر به معروف و نهی از منکر نباشد، مسیرش انحرافی خواهد شد، لذا حضرت سیدالشهدا(ع) به منظور پاسداری از حریم امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند.
مسعودی مبارزات علیه ظلم در تاریخ بشریت را انعکاسی از قیام عاشورا عنوان و بیان کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی هم در باب اهمیت محرم و صفر و نقش عاشورا در تثبیت اسلام فرمودند که اگر محرم و صفر نبود، اسلام هم نبود.
وی با بیان اینکه تأثیرپذیری از قیام عاشورای حسینی از مؤلفههای انقلاب اسلامی ایران بود، گفت: حضور مردم از هر طیف و تفکری در عزاداریهای محرم و صفر فضای باز و گستردهای را ایجاد کرد تا ندای هیهاتمنالذله بار دیگر در جامعه اسلامی طنینانداز شود و مردم با رهبری امام خمینی(ره) بر ظلم زمان خود پیروز شوند.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/