دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کالیفرنیا ماهواره اقلیم خودش را پرتاب می‌کند

کاخ سفید هیچ اعتقادی به علوم اقلیم ندارد؛ ولی کالیفرنیا نگران آن است که با ادامه فشارهای دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور، ناسا هم دیگر قادر به پرتاب کاوشگرهای اقلیم خود نباشد. پس بهترین راهکار را در این دیده که خودش کاوشگر خود را بسازد و پرتاب کند.
کد خبر : 311815

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از انگجت، با وجودی که گرمایش جهانی و تغییرات آب‌ و هوایی از معضلات مهم زیست‌ محیطی در دهه‌های اخیر به شمار می‌رود، با این حال دونالد ترامپ به آن باور ندارد و گویا قرار نیست حتی به توافقنامه اقلیمی پاریس پایبند بماند و حتی بودجه‌ای را برای مبارزه با این معضل در نظر بگیرد. از همین رو، جری براون فرماندار کالیفرنیا در سخنرانی اخیر خود در نشست جهانی مقابله با تغییرات اقلیم اعلام کرد: از آنجا که ترامپ قرار نیست اقدامی در این زمینه انجام دهد و با قطع بودجه ناسا دیگر امکان ساخت و ارسال ماهواره اقلیم نخواهد داشت، ما تصمیم گرفته‌ایم که خودمان یک کاوشگر بسازیم. وی هدف از ساخت این کاوشگر را آشکارسازی آلودگی‌های هوایی و کمک به مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی اعلام کرد.


گفتنی است که کالیفرنیا برای ساخت این کاوشگر با لابراتوارهای پلنت همکاری می‌کند و روی هیأت منابع هوایی کالیفرنیا برای کمک‌های بیشتر حساب باز کرده است.


هنوز مشخص نیست که چه زمانی این ماهواره ساخته خواهد شد و چقدر هزینه خواهد برد. ممکن است نقطه قوت زیادی برای این ماهواره وجود نداشته باشد و به‌غیر از این، با تغییر ریاست جمهوری آمریکا شاید این پروژه با مخالفت‌های شدیدی مواجه شود؛ به‌ویژه اگر هزینه هنگفتی هم داشته باشد.


با این حال به‌نظر می‌رسد که با این اقدام، فاصله و تنش‌های میان کالیفرنیا و دولت ترامپ تشدید خواهد شد.


کالیفرنیا که پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکاست تاکنون اقدامات مهم و جالبی را در زمینه حل معضل گرمایش زمین برداشته است و به‌طورمثال می‌خواهد تا سال 2045 میلادی کاملا از مصرف هر گونه انرژی که سبب تولید گاز گلخانه‌ای می‌شود، خودداری کند. این تصمیم‌، درست نقطه مقابل نظر دونالد ترامپ درباره تولید انرژی است.


به گفته جری براون، تا سال 2030 ایالت کالیفرنیا 60 درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید خواهد کرد. تاکنون در این ایالت سهم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به نسبت سایر منابع تولید برق در 12 سال آینده، 50 درصد در نظر گرفته شده بود.


این ایالت هم‌اکنون در خودداری از مصرف انرژی‌های فسیلی مانند زغال سنگ و نفت در آمریکا پیشگام است. بنا به اطلاع مقامات مسئول کالیفرنیا، در سال 2017 حدود 29 درصد انرژی مصرف شده در این ایالت از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند انرژی خورشیدی، باد، گرمای زمین، بیولوژیکی و انرژی آب، تامین شده است.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب