دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1397 - 01:30
مسئول رسانه جامعه اسلامی دانشگاه لرستان:

نداشتن سواد کافی برخی ژن‌های خوب، نظام پولی کشور را دچار مشکل می‌کند

مسئول رسانه جامعه اسلامی دانشگاه لرستان گفت: شاهد حضور و نفوذ آقازاده‌ها در بعضی مناصب مهم هستیم که نداشتن سواد کافی و بی‌تجربگی آنان سبب ایجاد مشکلاتی در نظام پولی و بانکی کشور می‌شود.
کد خبر : 309014

رضا زنگنه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: همان‌طور که می‌دانید، به‌منظور حذف ربا از سیستم بانکی و ایجاد نظام بدون ربا در اقتصاد، دهم شهریور سال ۱۳۶۲ قانونی به‌عنوان قانون بانکداری بدون ربا به تصویب رسید.


مسئول رسانه جامعه اسلامی دانشگاه لرستان در ادامه افزود: اما سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا این قانون واقعاً و به‌صورت صددرصدی اجراشده است؟ قطعاً خیر. متأسفانه امروزه در نظام بانکی کشور شاهد فعل حرام ربا هستیم به‌ گونه‌ای که باعث موضع‌گیری و اعتراض بعضی از مراجع و علما شده است زیرا همان‌طور که در قرآن هم اشاره‌شده، ربا جنگ با خدا و از گناهان کبیره است.


وی تصریح کرد: بانک‌ها در به انجام رساندن سایر نقش‌هایشان مانند تنظیم حجم گردش پول بسیار ناموفق عمل کرده و در نتیجه باعث افزایش نقدینگی شده‌اند و به‌جای اینکه این نقدینگی را به سمت بخش مولد و واقعی اقتصاد هدایت کنند، تا باعث شکوفایی اقتصاد شود، با هدایت این نقدینگی به سمت بخش غیرمولد و غیرواقعی اقتصاد باعث به بار آوردن خسارت و ایجاد مشکلات اقتصادی می‌شوند.


مسئول رسانه جامعه اسلامی دانشگاه لرستان ادامه داد: از عوامل دیگر به وجود آمدن مشکلات اقتصادی روی آوردن بانک‌ها به سمت بنگاه‌داری است، بانک‌ها به‌جای امانت‌داری که از وظایف آنهاست به تجارت مشغول شده‌اند. از مشکلات دیگر نظام بانکی کشور لابی‌گری و وجود رانت در امور بانکی است به‌گونه‌ای که وقتی یک فرد عادی در جامعه قصد گرفتن وام درصد سود بالا دارد با مشکلات بسیاری روبه‌رو می‌شود ولی بعضی افراد خاص، آقازاده‌ها و دارندگان ژن خوب به‌راحتی وام‌های کلان با درصد سود کم دریافت می‌کنند و در بسیاری از موارد آن را پس هم نمی‌دهند.


زنگنه در ادامه تصریح کرد: بسیاری از مواقع شاهد حضور و نفوذ این آقازاده‌ها و دارندگان ژن خوب در بعضی مناصب مهم بانک‌ها و حتی بانک مرکزی هستیم که نداشتن سواد کافی و بی‌تجربگی آنان سبب ایجاد مشکلاتی در نظام پولی و بانکی کشور می‌شوند. سیستم بانکی فعلی در امر برخورد با فساد هم بسیار ضعیف بوده و دارای نواقصی است.


وی در پایان اظهار کرد: دلایل ذکر شده می‌طلبد که مسئولان مربوطه به فکر اصلاح نظام بانکی کشور بوده و در این راه از متخصصان علوم مربوطه مانند فقه، اقتصاد و ... بهره بگیرند.


انتهای پیام/4007


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب