دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1397 - 04:40

آمادگی پارکر برای شیرجه در اتمسفر خورشید

مأموریت فضای عمیق کاوشگر خورشیدی پارکر برای اولین لمس خورشید به دست بشر به خوبی در حال پیش رفتن است و این کاوشگر در حال آماده شدن برای شیرجه به اتمسفر این ستاره است.
کد خبر : 304904

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سفر عمیق فضایی مأموریت حماسی ناسا به خوبی آغاز شده و در حال پیشروی است.


ناسا می‌گوید کاوشگر خورشیدی پارکر که صبحگاه روز یکشنبه 12 اوت از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال واقع در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد، طبق برنامه‌ریزی در حال انجام مراحل مقدماتی و آماده شدن برای لمس خورشید است.


به عنوان مثال، این فضاپیما آنتن تقویتی خود را که از آن برای برقراری ارتباط با زمین استفاده می‌شود، یک روز پس از پرتاب (13 اوت) مستقر کرد. همچنین در همان روز، یکی از چهار ابزار خود موسوم به «Fields Experiment» که برای انجام آزمایشات استفاده می‌شود، راه‌اندازی کرد.


ناسا گفت، علاوه بر این، فضاپیما از پیشران‌های خود برای کاهش حرکت استفاده کرده است تا پروازش تثبیت شود.


اندی دریسمن مدیر پروژه مأموریت پارکر از آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز گفت: «کاوشگر خورشیدی پارکر طبق برنامه‌ریزی انجام شده عمل کرده است و ما در حال پیشبرد عملیات هستیم».


وی افزود: «تیم کنترل که به 24 ساعت شبانه روز در هفت روز هفته بر فضاپیما نظارت می‌کنند، در حال راه‌اندازی و آنلاین کردن سیستم‌ها هستند تا پارکر را برای کمک گرفتن از گرانش سیاره زهره آماده کنیم».


پارکر در مسیر خود به سمت تاج خورشیدی، از گرانش سیاره زهره (ونوس) برای شتاب گرفتن و رسیدن به اتمسفر خورشید استفاده می‌کند.


این نزدیکی به زهره در تاریخ سه اکتبر رخ خواهد داد و راه را برای اولین دیدار پارکر با خورشید در پنج نوامبر هموار می‌کند.


مأموریت 1.5 میلیارد دلاری طی هفت سال آینده، مجموعا 24 شیرجه به تاج خورشیدی را تجربه خواهد کرد.


کمک گرفتن از گرانش زهره به پارکر کمک خواهد کرد مدار بیضوی خود را کوچک کند تا به نزدیک‌ترین فاصله یک شیء ساخته انسان به یک ستاره برسد.


برای مثال، پارکر طی شیرجه نهایی خورشیدی خود، تنها 6.16 میلیون کیلومتر از سطح خورشید فاصله خواهد داشت. این در حالی است که بشر تاکنون نتوانسته به فاصله کمتر از 43 میلیون کیلومتری خورشید برسد که توسط مأموریت آلمانی-آمریکایی هلیوس2 در سال 1976 انجام شده است.


گرانش قدرتمند خورشید، حرکت پارکر را برای رسیدن به عنوان سریع‌ترین ساخته بشر تسریع خواهد کرد، به طوری که طی شیرجه نهایی، با سرعت حدود 690 هزار کیلومتر در ساعت می‌رسد. این بیشتر از دو برابر رکورد فعلی است که توسط کاوشگر جونو در هنگام ورود به مشتری در ماه جولای 2016 به دست آمده است.


کاوشگر خورشیدی پارکر در طول این عبورهای نزدیک از خورشید، اطلاعات مختلفی را جمع‌آوری و میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی خورشید و امواج را مطالعه می‌کند و ماهیت ذرات بارداری را که از خورشید شلیک می‌شوند (بادهای خورشیدی) مشخص می‌کند.


این مشاهدات می‌تواند به رمزگشایی برخی از اسرار سر به مهر مانده خورشید کمک کند؛ از جمله این که چرا اتمسفر بیرونی خورشید یا همان کرونا یا تاج خورشید بسیار گرم‌تر از سطح آن است و این که چگونه ذرات باردار که باد خورشیدی را تشکیل می‌دهند، به بیشینه سرعت باورنکردنی خود می‌رسند.


به گزارش ناسا، کاوشگر خورشیدی پارکر روز پنج‌شنبه 16 اوت 4.7 میلیون کیلومتر از زمین فاصله گرفته و با سرعت 63 هزار کیلومتر بر ساعت در حال تاختن به سوی خورشید بوده است.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4021



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب