دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1394 - 13:11
در همایش طب رایج و سنتی واحد شاهرود

متخصص طب سنتی ایران: مردم استقبال شدیدی از طب سنتی کرده‌اند/ تحصیل270 دانشجو در رشته طب سنتی

متخصص طب سنتی ایران در همایش تخصصی هم‌اندیشی طب رایج و سنتی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود که با حضور استادان و دانشجویان پزشکی برگزار شد، از استقبال شدید مردم از طب سنتی خبر داد.
کد خبر : 30392

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسین خیراندیش در این همایش گفت: جایگاه طب سنتی ایران در زمینه اجتماعی قوی و پرقدرت است و باید بگویم در زمینه علمی و تخصصی نیز یک تولد بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته که در جامعه پزشکی با سرعت رو به توسعه است.


متخصص طب سنتی ایران در مورد مکاتب این طب در ایران در حال حاضر افزود: بر اساس گزارشی که سازمان بهداشت جهانی پیرامون وضعیت طب سنتی جهان منتشر کرده ، حدود 34 مکتب معرفی شده است که بیش از 20 مکتب اینها یا جزو معارف طب سنتی ایران است یا زیر مجموعه‌ای از طب سنتی ایران محسوب می‌شود.


بنیانگذار موسسه تحقیقات حجامت ایران با توجه به تعداد دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان رشته طب سنتی خاطرنشان کرد: حدود 70 نفر در قالب دانشجویان تخصصی در دانشگاه شهید بهشتی و 200 دانشجو نیز در سایر دانشگاه‌ها در سراسر کشور جذب شده‌اند.








وزارت کشاورزی باید در زیرساخت‌های تغذیه‌ای حضوری فعال داشته باشد تا تغذیه سالم بر اساس تعریف طب سنتی در اختیار مردم قرار داده شود و این راهکارها می‌تواند در فرصتی کوتاه ما را به هدف سلامت آفرینی جامعه برساند

وی خواستار سوق دادن مردم به سمت طب سنتی شد و گفت: باید یک جریان ملی اتفاق بیفتد که بخش مردمی، رفتارها و اصلاح تغذیه توسعه پیدا کند و حدود 70 درصد اطلاعات در این زمینه باید در محافل آموزشی عمومی همچون مدارس و سایردانشگاه های غیر پزشکی و نیز توسط صدا و سیما به مردم ارائه شود و حدود 30 درصد اطلاعات هم به صورت تخصصی در مطب‌ها و بیمارستان‌ها آموزش داده شود که این در حوزه وزارت بهداشت است.


خیراندیش افزود: همچنین وزارت کشاورزی باید در زیرساخت‌های تغذیه‌ای حضوری فعال داشته باشد تا تغذیه سالم بر اساس تعریف طب سنتی در اختیار مردم قرار داده شود و این راهکارها می‌تواند در فرصتی کوتاه ما را به هدف سلامت آفرینی جامعه برساند.


وی در مورد استقبال مردم در کشور نسبت به طب سنتی و عدم استفاده از داروهای شیمیایی نیز گفت : مردم با توجه به زمینه فرهنگی که در طب سنتی وجود دارد و مقایساتی که بین طب سنتی و طب رایج انجام داده‌اند، استقبال شدیدی از این طب می‌کنند که البته وزارت بهداشت نیز باید نسبت به این استقبال پزشکان بیشتری را آموزش دهد.


متخصص طب سنتی ایران در خصوص برگزاری چنین همایش هایی خاطرنشان کرد : جرقه‌هایی که در این همایش‌ها در ذهن مردم می‌خورد منجر به تصمیم‌گیری می‌شود و راهکار می‌دهد و زمینه‌های تصمیم‌سازی را فراهم می‌کند و باید این همایش‌ها را در همین محافل علمی یعنی دانشگاه‌ها برگزار کنیم تا نگاه جامعه به سمت طب سنتی پیش رود.


وی شهرستان شاهرود را دارای استعداد طبیعی بالقوه بالا و توان ارائه تخصصی کم توصیف کرد که نیاز به کار بیشتری در این زمینه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب