یک نرمافزار ایرانی جای غولهای خارجی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، این گزارش از جوانهایی است که یک کار و کاسبی جدید راه انداختهاند و موفق هم بودند. آنها به شیوه نوین کارآفرینی کردهاند. شاید فکر کنید برای کارآفرین شدن باید یک کارگاه بزرگ داشت و چندین ابزار صنعتی اما استارتاپیهای گزارش ما با ایده و فکر خلاق خود یک کار و کاسبی جدید راه انداختهاند. این جوانها نه تنها خودشان راه تعبیر رؤیاهایشان را پیش گرفتهاند بلکه 10 نفر دیگر را هم شاغل کردهاند و ادعا میکنند اگر از استارتاپ آنها حمایت شود 300 نفر دیگر هم مشغول میشوند. به گفته احمد محمودی و ابوالفضل فرخرو، دو جوان استارتاپی، هدف آنها تقویت اعتماد مردم به تولید و توان داخلی است.
فکرش را بکنید وارد یک سالن میشوید، حدود 20 جوان 20 تا 30 ساله حتی متوجه ورودتان هم نمیشوند. سرشان به کامپیوتر گرم است و پلک هم نمیزنند. حتی مواظب هستند صدای نفس کشیدنشان حواس بغل دستیشان را پرت نکند. این جوانان همگی نخبههای رشته تحصیلی خودشان هستند. همگی دور هم جمع شدهاند تا کسبوکار جدیدی راه بیندازند. هر چند نفر روی یک طرح کار میکنند و قرار است برای تعدادی از افراد تحصیلکرده بیکار کارآفرینی کنند. از استارتاپهایشان که میشنویم هیجانزده میشویم. یکی از گروههای استارتاپیها که این روزها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است و حاصل کار آنها با مشابه خارجی برابری میکند مربوط به استارتاپ ابوالفضل و احمد است. ایدهپردازهای این تیم چهار نفره کنار ما هستند.
پولهای نجومی کجا و 19 هزار تومان کجا
داستان استارتاپ این دو جوان از زمانی سر زبانها افتاد که آنها از پایین آوردن هزینههای شرکتهای دولتی و خصوصی حرف زدند. هزینههایی که هر شرکت بزرگ مجبور به پرداخت آن است اما نه به شرکتهای داخلی، به کشورهای دیگر.
احمد محمودی با اشتیاق تعریف میکند: «نرمافزار جذب و استخدام نیروی انسانی را طراحی و تولید کردهایم. نرمافزار تخصصی برای جذب نیروی انسانی که مورد نیاز مدیران است. سیستم یکپارچه مدیریت رزومهگیری. مثلاً برای استخدام در یک شرکت در مرحله اول باید رزومه فرستاد بعد از آن تازه کار شرکت شروع میشود. دریافت و بررسی رزومه، تائید یا رد آن، انجام مصاحبه و کارهایی در این زمینه تا مرحله آخر که استخدام کارجو است. این نرمافزار همه این کارها را اتوماتیک انجام میدهد. در حال حاضر همه شرکتهای بزرگ و تخصصی از این نرمافزار استفاده میکنند. هزینه آن برای هر شرکت ماهانه حدود یک هزار دلار است، در حالی که ما مشابه داخلی آن را با کیفیت بالاتر طراحی کردهایم و یک شرکت میتواند برای هر موقعیت شغلی 19 هزار تومان پرداخت کند».
میپرسیم این نرمافزار به نفع افراد جویای کار هم است؟ ابوالفضل جواب میدهد: «شایستهسالاری و حفظ حرمت افراد از مزایا این طرح است. به علاوه ما این نرمافزار را با توجه به نظرسنجی و نیاز شرکتها و منابع انسانی طراحی کردیم. با استفاده از این نرمافزار در استخدام پاسخ مشخصی به افراد داده میشود. مثلاً برای یک شرکت رزومه میفرستید باید مدتی صبر کنید تا آنها قبول یا رد شدن شما را اعلام کنند. گاهی اصلاً کسی به شما پاسخی نمیدهد. شرکتها با این نرمافزار در کمترین فرصت رزومه را بررسی میکنند. دلیل رد یا قبولی را برای متقاضی ارسال میکنند و باقی ماجراها».
ابوالفضل از آینده استارتاپشان اینطور میگوید: «بلافاصله بعد از راهاندازی پشتیبانی 24 ساعته نسخههای عربی طرح را آماده میکنیم. در نظر داریم طرح را در خاورمیانه پشتیبانی کنیم. چون این نرمافزار فقط در اروپا و آمریکا تولید میشود و به همه دنیا خدمات میدهد و برای خرید آن باید پول زیادی پرداخت. در حال حاضر در بیشتر سایتهای داخلی معتبر وقتی به صفحه موقعیتهای شغلی وارد میشوید در واقع در یک صفحه خارجی هستید. در صورتی که ما این مساله را متوجه نمیشویم. ما میخواهیم با استفاده از این نرمافزار پول را داخل کشور خودمان نگه داریم به علاوه اینکه با راه افتادن این کسبوکار افراد زیادی شاغل میشوند».
در «سریر» استارتاپها حمایت میشوند
یکی مهندسی فناوری اطلاعات خوانده است و دیگری مهندسی مکانیک. هم کار داشتند و هم درآمد اما این برای ابوالفضل و احمد که سودای کارآفرینی و پیشرفت داشتند کافی نبود. باید کاری میکردند کارستان. کاری برای کمک به مردم، کمک به چرخه اقتصادی، تولید ملی. حالا مدعی هستند؛ مدعی کارآفرینی 300 جوان. مدعی تولید نرمافزاری که مشابه خارجی آن میلیونها دلار ارز از کشور خارج میکند. ابوالفضل فرخرو و احمد محمودی هر دو متولد سال 1371 هستند. هر دو در دانشگاه صنعتی شاهرود درس خواندهاند و هر دو هدف مشترک دارند. میخواهند مردم باور کنند که حمایت از تولید ملی تنها حمایت از کالای ایرانی نیست، بلکه باید کسبوکارهای جدید را هم حمایت کرد. با هرکدام که حرف میزنیم پر هستند از ایده، رؤیا و آرزوهای بزرگ. از استارتاپشان و شیوه کار آنها میپرسیم.
احمد محمودی میگوید: «همه استارتاپها برای جامعه مفید هستند. کارآفرینی در همه استارتاپها انجام میشود و اغلب با سرمایهگذاری کم به سوددهی بالا میرسند. چیزی که در استارتاپ اهمیت دارد، حمایت است. شاید وقتی ما حرف از حمایت میزنیم منظورمان مشخص نباشد. حمایت فقط مالی نیست، همه ما بچههای استارتاپی برای ثبت شرکت و مجوز با مشکل مواجه هستیم. تا زمانی که شرکتهایمان ثبت نشود جدی گرفته نمیشویم و اگر هم اقدام به ثبت استارتاپهایمان کنیم باید مالیات بدهیم که از عهده ما خارج است».
ابوالفضل که تا این لحظه ساکت است، میگوید: «استارتاپها برای بقا مجبور به جنگیدن هستند. خیلی از آنها با اینکه ایدههای خوبی هم دارند زنده نمیمانند. چون حمایت نمیشوند. کار ما یک کار فردی نیست. کاملاً گروهی است. ما به فضایی مثل کتابخانه احتیاج نداریم. یک اتاق با امکاناتی مثل اینترنت برای هر گروه استارتاپی کافی است».
دغدغهها و آرزوهای دو جوان استارتاپی
از آنها میپرسیم صادقانه بگویید فقط به دنبال کسب درآمد بیشتر بودید؟ ابوالفضل میگوید: «ما هر دو در رشته مهندسی فارغالتحصیل شدیم. احمد طراح صنعتی شرکت معتبر و من طراح و پیادهساز شبکه در عسلویه بودم. ما درآمد خوبی هم داشتیم. آنقدر که بتوانیم زندگی راحتی داشته باشیم اما دغدغه ما تنها کار و درآمد خودمان نبود. دغدغه هر دو نفر ما کارآفرینی است. اگر بگوییم به پول فکر نمیکنیم دروغ است، اما پولی که بر سر سفره همه برود. ما در حال حاضر حدود 10 نفر را مشغول به کار کردهایم. به جرأت میتوانیم بگوییم اگر حساب و کتابهایمان درست پیش برود و حمایتهای لازم انجام شود، حدود 300 نفر با همین استارتاپ ما شاغل میشوند.»
او ادامه میدهد: «من و احمد میتوانستیم مدیران ارشد در شرکتهای معتبر باشیم، اما عطای مدیریت را به لقایش بخشیدیم و حالا در یک کار گروهی فعالیت میکنیم که نه رئیسی دارد و نه کارمندی. همه ما همرده هستیم و برای یک هدف تلاش میکنیم.»
احمد ادامه حرفهای ابوالفضل را میگیرد و میگوید: «کوچکترینکاری که ما انجام میدهیم آموزش رایگان به فارغالتحصیلان رشتههای کامپیوتر و نرمافزار است. بعد از اتمام تحصیل همه آنها را جذب میکنیم. در یک محیط کاملاً جدی و آن چیزی را که در دانشگاه تئوری خواندهاند به صورت عملی آموزش میبینند. حدود 40 نفر بعد از آموزشهای ما وارد بازار کار شدهاند و همین موضوع برای ما موفقیت بزرگی محسوب میشود».
رو کردن استعدادها در سه ماه
مجموعه سریر ارائهدهنده دو سرویس شتابدهنده و ارائه فضای کار است و از استارتاپهایی حمایت میکند که مناسب شرکتها و هولدینگهای صنعتی است.
مظفر اعتضادیفر مدیر توسعه بازار سریر میگوید: «ما به مجموعه به شکل استخر استعدادیابی نگاه میکنیم. اکثر تیمهایی که در مجموعه انتخاب میشوند حداکثر سه ماه فرصت دارند ویژگیها و تواناییهای خودشان را نشان دهند. تیمها از سوی کارشناسان رصد میشوند. تیمهای موفق انتخاب میشوند و سریر بین آنها و سرمایهگذار ارتباط ایجاد میکند».
اعتضادیفر میگوید: «پروژه این دو جوان قطعاً یکی از استارتاپهای کارآمد است و بهزودی نتیجهبخش خواهد شد».
منبع: همشهری
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/