استفاده از شبکه عصبی تصادفی برای جستوجوگرهای آینده
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد مصطفی(ص)، پروفسور سامیارول گلنبه، عضو آکادمی علوم ترکیه و عضو هیات علمی کالج سلطنتی لندن، در مصاحبهای با موسسه ACM به توضیح درباره دستاوردها و زمینههای پژوهشی که اخیرا در آنها فعالیت داشته است، پرداخت.
موفقیت او در زمینه طراحی شبکههای جی در سیستمهای کنترل کامپیوتر، باعث برطرف شدن مشکل کمبود سیستمهای کنترل حالت محور در شبکههای صف و راه حل موثر آن در قالب محصول که بین دهههای 60 و 80 میلادی ارائه شده بود، است.
به گفته پروفسور گلنبه، او با به کارگیری طرحهای کنترل مانند تخصیص دوباره پویا ترافیک، مسیریابی ترافیک و کنترل پذیرش، موفق به دستیابی به چندین راهحل مجزا در قالب محصول برای این مدلها شده است که امکان مدلسازی و تحلیل سیستمهای تصادفی بزرگ را به او میدهد.
با این همه، مهمترین ویژگی شبکههای جی میتواند مشکلاتی مثل بهبود کیفیت همزمان سرویسدهی و مصرف انرژی در سیستمهای کامپیوتری توزیع شده و شبکههای معروف به «شبکههای بسته انرژی» را رفع کند.
او در مصاحبهاش عنوان کرد: «تمرکز اصلی من در تحقیقات روی دو معضل اصلی سیستمهای کامپیوتری جهانی یعنی امنیت سایبری و مصرف انرژی منعطف شده است».
وی در رابطه با امنیت سیستمها و شبکه اظهار داشت:«بهبود این چالشها مانند طراحی عملکرد کامپیوتر است».
گلنبه همچنین در خصوص موضوع مصرف انرژی سیستمها، آن را مسئلهای بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: «در حال حاضر میزان مصرف انرژی کامپیوترها و اینترنت برابر با مجموع مصرف برق کل آلمان و ژاپن است و تاثیر منفی صنعت فناوری اطلاعات در تولید دیاکسیدکربن از صنعت هوایی بیشتر در نظر گرفته میشود. بنابراین اینگونه انتظار میرود که شیوههای نوین در جهت رفع معضلات مصرف انرژی و کیفیت سرویسدهی، کارآمد باشند».
امروزه شبکههای پول مجازی، هر روز کاربران بیشتری را از نقاط مختلف دنیا جذب میکنند و به علت ماهیت بینام و نشان بودن شرکتهای مادر، این شبکهها به آمار بسیار مفصلی از ایجاد (تراکنشهای تاییدشده) و میزان استفاده هر کدام از واحدهای پولی خود نیازمند هستند، که این فرآیند انرژی عظیمی را مصرف میکند.
گلنبه با اشاره به معضلات مصرف انرژی مثل بیتکوین در شبکههای پول مجازی، عنوان کرد: «بر اساس گزارشها، انجام تراکنشها با استفاده از بیتکوینها اندازه مصرف برق کشور کوچکی مثل دانمارک، انرژی مصرف میکند. اگر استفاده از این پولها رایج شود، میزان مصرف انرژی این فناوریهای فعلی فوقالعاده زیاد خواهد شد. لذا یکی از مهمترین معضلات فنی بازارهای پول ارزی، به توانایی آنها در اداره تراکنشهای خود به شیوهای قابل ارتقا و مقرونبهصرفه در مصرف انرژی بستگی دارد. این مسئله یکی از چالشهای جدیدی است که محققان علوم کامپیوتری و ارزیابی عملکرد سیستم در حال کار کردن روی آن هستند».
وی با اشاره به جدیدترین تحقیقات خود یادآور شد: «روی شبکههای عصبی تصادفی(RNN) با هدف شبیهسازی بهتر رفتارهای تصادفی و جهشی سیستمهای عصبی طبیعی و همچنین به دست آوردن شناخت صحیحتری از مراحل محاسبه و کاهش زمان لازم برای یادگیری عمقی سیستم، تحقیقات خود را انجام میدهم. از این تکنیکها در جستجوگرها نیز استفاده میشود و به کاربران کمک میکند تا به جای دیدن تبلیغات و اطلاعات مورد علاقه موتورهای جستجو، دقیقا به اطلاعاتی که جستجو کردهاند دسترسی پیدا کنند».
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/