خورشید هر 11 سال یک بار 2 کیلومتر بزرگ و کوچک میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از NewScientists، دانشمندان دریافتهاند که هر 11 سال یک بار قطر خورشید دو کیلومتر اضافه میشود و زمانی که فعالیتهای مغناطیسیاش به شدت زیاد میشود، قطرش کاهش مییابد.
دانشمندان قبلا هم میدانستند که خورشید یک جرم استاتیک نیست. سطح آن به طور منظم با مناطق تاریکی که لکههای خورشیدی نامیده میشوند و همچنین با مناطق روشنی که شراره نام دارند، پوشیده میشود. نخستین بار در قرن هجدهم و نوزدهم، اندازه خورشید تخمین زده شد و دانشمندان متوجه شدند که در این بازه زمانی خورشید تغییر اندازه داده است.
آنها با بررسیهای بیشتر دریافتهاند که ستاره کهکشان ما به تدریج کوچک میشود و در یک سیکل خورشیدی شروع به بزرگ شدن میکند. دانشمندان متوجه شدند که این فاصله زمانی 11 سال است.
این 11 سال در واقع بازه زمانی میان بالاترین و پائینترین فعالیتهای مغناطیسی است که بیشترین تغییرات در تعداد لکههای خورشیدی به چشم میخورد. دانشمندان حتی کشف کردهاند زمانی که خورشید در اوج فعالیتهای خود است، قطر آن یک تا دو کیلومتر کاهش مییابد. البته این میزان در مقابل شعاع 700 هزار کیلومتری خورشید، بسیار کم است.
خورشید برخلاف سیارات دیگر سطح جامد ندارد و همین موجب شده است که محاسبه ابعاد آن همیشه با چالش مواجه شود. در مطالعه جدید، شعاع لرزهای خورشید اندازهگیری شد. امواج لرزهای از داخل خورشید عبور میکنند و هر تغییر در سایز خورشید، در واقع تغییر در اندازه فرکانسهای این امواج است.
انتهای پیام/4506
انتهای پیام/