چرا ناسزا میگویم؟
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ThisIsInsider، نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که دشنام گفتن باعث کاهش درد افراد در هنگام انجام کارهایی مانند بلند کردن وزنه میشود. همچنین نحوه ناسزا گفتن افراد در سراسر جهان متفاوت است.
خیلی از ما به صورت روزانه دشنام میدهیم. در واقع نتایج بررسیها نشان میدهد که هر فرد به طور متوسط در روز از 10 کلمه ناسزا استفاده میکند. همچنین ناسزا گفتن از سن شش سالگی یا در برخی مواقع کمتر شروع میشود.
براساس تحقیقات ریچارد استفن، روانشناس، ناسزا گفتن نشانهای از ضریب هوشی بالاست و میتواند به انسانها کمک کند که راحتتر با درد دست و پنجه نرم کنند.
استفن و همکارانش در دانشگاه کلی در مطالعهای از داوطلبان خواستند که دست خود را تا زمانی که میتوانند در ظرف آب یخ نگه دارند.
وی میگوید: «وقتی که داوطلبان یک کلمه ناسزا را تکرار میکردند، میتوانستند دستشان را بیشتر در آب یخ نگه دارند. به صورت میانگین افرادی که ناسزا میگفتند 40 ثانیه بیشتر از افرادی که فحش نمیدادند دست خود را در آب یخ نگه میداشتند».
براساس گفتههای نیلز اک، روانشناس، ناسزاها با قسمتهای قدیمیتر مغز مرتبط هستند. به گفته وی، بیشتر زبانها در قشر مغز و مناطق خاصی در نیمکره چپ قرار دارند.
افرادی که سکته مغزی کردهاند یا به بخشهای کنترل زبان در مغزشان آسیب وارد شده است، بعضی اوقات میتوانند به صورت روان آهنگ بخوانند یا دشنام بگویند چراکه ارتباط میان زبان و دشنام گفتن قطع شده است.
اک میگوید: «افراد مبتلا به "نشانگان توره" گاهی اوقات دچار تیکهای عصبی میشوند که شامل دشنام دادن میشود که این امر نشان میدهد که به یک ساختار اساسی مغز به نام عقدههای قاعدهای مرتبط است».
نشانگان توره یک عارضه عصبی است که به وسیله ترکیبی از حرکات و صداهایِ ناخواسته که به آنها تیک میگویند، توصیف میشود. حرکات کلیشهای پریدن یا رقصیدن، بیشفعالی و اختلالات یادگیری علایم شاخص این نشانگان محسوب میشوند.
عقدههای قاعدهای که هستههای قاعدهای نیز خوانده میشوند از پنج هسته زیرقشری مغز تشکیل شدهاند. عقدههای قاعدهای از این نظر دارای اهمیت هستند که نقش مهمی در عمل کنترل حرکتی ایفا میکنند.
به گفته اک، دشنام دادن گاهی اوقات میتواند نشانه علاقه و روشی برای نشان دادن احساس و اشتیاق فرد باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/