دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1397 - 12:45

ساخت دست مصنوعی که درد را احساس می‌کند

دانشمندان موفق به ساخت دست مصنوعی شدند که قادر به احساس درد است. این دستگاه شگفت‌انگیز در لایه‌ای از پوست الکترونیک پیچیده شده است.
کد خبر : 288749

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، این دست مصنوعی می‌تواند به افراد قطع عضو احساس لامسه ببخشد و از مانع از جراحت و آسیب آنها شود. این پوست که «ای درم» نام دارد، لایه‌ای از جنس لاستیک و بافت است که روی سرانگشتان یک دست مصنوعی قرار می‌گیرد و قادر به تولید پالس‌های الکتریکی است.


این شوک‌های الکتریکی به اعصاب دست فرستاده می‌شوند تا در هنگام برخورد پوست الکترونیک با اشیا حس لامسه به شخص القا شود.


تیم تحقیقاتی ای درم را روی فردی ناشناس آزمایش کرده‌اند؛ وی این تجربه را این گونه توصیف کرده است: «گویی که زندگی دوباره به یک پوسته خالی برگشته است».


احساس درد در اندامی کارآمد بسیار حیاتی است چراکه این احساس به ما کمک تا از بدن‌مان محافظت کنیم و از عامل خطر دور شویم.


لوک آزبورن، محقق و دانشجوی دانشگاه جان هاپکینز، در این باره می‌گوید: «درد حس ناخوشایندی است اما حسی ضروری است که از ما محافظت می‌کند. متاسفانه اندام‌های مصنوعی فعلی قادر به انتقال درد به فرد نیستند. پیشرفت‌های اخیر‌ در طراحی اندام‌های مصنوعی و مکانیسم‌های کنترلی به فرد قطع عضو کمک می‎کند تا توانایی حرکتی از دست رفته خود را بازیابد اما اغلب قادر به ارائه بازخورد لمسی یا ادراکی نیستند».


تیم تحقیقاتی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور از شبکه‌ پیچیده‌ای از گیرنده‌های لمسی موجود در پوست انسان استفاده کردند تا این دستگاه را بسازند.


سنسورهای موجود در ای درم از طریق الکترودهای قرار گرفته روی پوست به اعصاب کاربر متصل می‌شود و با استفاده از همین مسیر سیگنال‌های الکتریکی را به اعصاب فرد می‌فرستد.


بسته به الگو پالس‌های فرستاده شده توسط دستگاه، می‌تواند طیف وسیعی از احساسات لمسی، از لمس سبک گرفته تا درد، را به فرد منتقل می‌کند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب