کشف قدیمیترین فسیل انسان در اسپانیا
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، این استخوان فک قدیمیترین فسیل کشفشده از گونه انسانی است که در اروپای غربی پیدا شده است. این اسکلت نمونهای از اجداد انسان امروزی است. دانشمندان بر این باورند که این گونه از انسان امروزی آخرین جد مشترک نئاندرتالها و انسان امروزی (قبل از جدا شدن این دو گونه) است.
با وجود این که بقایایی از گونههای انسانی باستانیتر در اروپا کشف شده است اما هیچ کدام از آنها را نمیتوان به گونه خاصی نسبت داد. به همین دلیل کشف جدید بسیار ارزشمند است.
این اولین باری است که به طور مستقیم مدرکی از اجداد پیشروی انسان امروزی کشف میشود. تخمین زده میشود که قدمت این اسکلت بین 772 هزار تا 949 هزار سال باشد. این امر نشان میدهد که جداسازی دو گونه انسان خردمند و نئاندرتالها زودتر از زمان پیشبینیهای قبلی رخ داده است.
به همین دلیل تکامل گونههای انسان امروزی طولانیتر از زمان تخمینزده شده در مطالعات ژنتیکی است.
این فسیل در غاری در اسپانیا به همراه 160 نمونه دیگر از بقایای انسان کشف شده است. باستانشناسان از دهه 1990 در حال بررسی این سایت تاریخی بودهاند. به دلیل سن بالای این اسکلت دانشمندان قادر به انجام آزمایشهای کربنی برای تاریخ دقیق قدمت آن، نبودند.
پروفسور رینز گرون و دکتر متیو دوال، از مرکز تحقیقاتی تکامل انسان، برای مشخص کردن سن دقیق این اسکلت از بقایای دندان آن استفاده کردند.
محققان برای تعیین قدمت از روش «تشدید پارامغناطیسی الکترون» استفاده کردند. این روش تا پیش از این تنها روی پستانداران بزرگ استفاده میشد اما اخیرا از طریق یک عملیات غیرتهاجمی جدید روی دندانهای انسان نیز جواب میدهد.
تشدید پارامغناطیسی الکترون میزان تابش طبیعی دریافتشده توسط مینای دندان را اندازه میگیرد. انسان پیشروی مدرن یکی از انواع ابتدایی انسان کشف شده در اروپاست که قدمت آن به یک میلیون سال قبل بازمیگردد.
این فرد حدود 88 کیلوگرم وزن و بین 1/67 تا 1/82 سانتیمتر قد داشته است. سایز مغز این گونه بین هزار تا 1150 سانتیمتر مکعب میرسد که کوچکتر از مغز 1350 سانتیمتر مکعبی انسان امروزی است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/