دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1397 - 11:04
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:

اتحاد امریکا در یمن شکست خواهد خورد/ لزوم فعالیت استادان در عرصه‌های جهادی خارج از دانشگاه

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: استاد تراز انقلاب باید غیر از عرصه جهاد علمی در یک عرصه جهادی خارج از دانشگاه فعالیت کند.
کد خبر : 287810

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سردار محمد علی جعفری در همایش بزرگداشت مقام شهید دکتر مصطفی چمران با بیان این سوال که استاد تراز انقلاب اسلامی در کجا ساخته می‌شود، اظهار کرد: آیا استاد تراز انقلاب صرفا در محیط علمی رشد می‌کند یا در عرصه مبارزه و جهاد؟ قطعا پاسخ عرصه جهادی است باید استاد تراز انقلاب بداند که در یکی از عرصه‌های جهادی نیز وظیفه دارد فعالیت کند.


وی افزود: به فرموده مقام معظم رهبری عرصه جهاد برای اساتید انقلابی در داخل کشور و برای ساختن کشور است.


به گفته فرمانده سپاه پاسداران مهم‌ترین مسائل امروز کشور عبور از چالش‌های مرحله سوم و چهارم انقلاب اسلامی است که این امر به شدت نیاز به استادان انقلابی و جهادی دارد.


جعفری تصریح کرد: ‌مقام معظم رهبری نیز در آخرین توصیه خود به دانشگاهیان ورود به حل مسائل اجتماعی از طریق تلاش علمی توسط اساتید را مطرح کرد.


وی درباره مسائل علمی که ذات کار استادان دانشگاهی است، عنوان کرد: یکی دیگر از عرصه‌های جهادی که باید با کار و تلاش جدی مورد توجه قرار گیرد تطبیق علوم انسانی با علوم اسلامی ناب و مورد نیاز کشور است که در این زمینه با فقر شدیدی مواجه هستیم.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه باید برای تثبیت نظام و انقلاب اسلامی نقش موثر ایفا کنیم، گفت: انقلاب اسلامی در چهلمین سال خود قرار دارد و این 4 دهه مقاومت دستاورد کمی نیست و می‌توان گفت با این همه دشمنی ابر قدرت‌های جهان در زمینه‌های مادی، نظامی، سیاسی و ... این مقاومت بیشتر شبیه به معجزه است.


وی ادامه داد:‌ مقام معظم رهبری انقلاب را به 5 مرحله تقسیم نموده و فرمودند در حال حاضر در مرحله سوم انقلاب قرار داریم مرحله اول از 15 خرداد سال 1342 آغاز شد و سال 57 با پیروزی انقلاب به پایان رسید، مرحله دوم که همان حفظ و تثبیت انقلاب اسلامی از سال 57 تا کنون به مدت 40 سال به طول انجامیده است.


جعفری با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی را نمی‌توان از جمهوری اسلامی جدا کرد، افزود: در این 40 سال بعد از پیروزی انقلاب تا کنون مشغول تثبیت و حفظ انقلاب هستیم.


به گفته فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید بدانیم در این 40 سال چه اتفاقات عظیمی رخ داده و همچنین در آینده چراغ طولانی برای تکمیل کردن اهداف انقلاب در پیش داریم.


وی با بیان اینکه در راه حفظ و تثبیت انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی داشته‌ایم، اظهار کرد: اثراتی که انقلاب در منطقه داشته، دستاوردهای بزرگی است که در مرحله حفظ انقلاب به دست آمده است.


وی با اشاره به پیروزی‌های جبهه مقاومت در منطقه گفت: در طی این سال‌ها پیروزی‌های پی در پی نصیب جبهه انقلاب شده پیروزی ملت سوریه، ‌عراق، لبنان پیروزی‌های بزرگی است که در جبهه مقاومت و به تبعیت از انقلاب اسلامی به دست آمده است. یمن نیز آخرین دستاورد جبهه مقاومت است که به زودی پیروزی نصیب آن خواهد شد. پیروزی‌های مقاومت و شکست‌های استکبار بزرگترین دستاورد مرحله حفظ و تثبیت انقلاب و مبارزه‌ای است که در طول 40 سال با استکبار داشته‌ایم.


جعفری با تاکید بر اینکه درصد کمی از اهداف انقلاب اسلامی تحقق پیدا کرده است، گفت: برای دستیابی به اهداف مهم انقلاب نیاز به جهاد است.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره پیشبرد اهداف انقلاب مانند عدالت اجتماعی، رشد مادی و معنوی جامعه به عنوان جامعه نمونه با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، رشد اخلاق، پاک شدن رذایل اخلاقی، حل مشکلات معیشتی مردم که به مساله مهم کشور تبدیل شده است، گفت: برای رسیدن به این اهداف مهم نیاز به تلاش و مجاهدت از طرف تمامی گروه‌ها و اقشار است.


وی با بیان اینکه ارزیابی از تحقق اهداف انقلاب اسلامی مثبت نیست، گفت: با وجود پیشرفت‌هایی که حتی رهبر انقلاب هم به آنها اشاره کرده‌اند اما حرکت در مرحله سوم انقلاب کند است و چرایی کندی این حرکت باید بررسی شود.


وی تصریح کرد: یکی از اشتباهات این است که همه سپاه را نظامی می‌دانند، در حالی که سپاه از ابتدا هم نظامی نبود و بعد از نقشی که در جنگ ایفا کرد بیشتر به سمت نظامی شدن در دیدگاه عموم پیش رفت اما سپاه می‌تواند در مسائل علمی و حل چالش‌های کشور در زمینه‌های مختلف نقش‌آفرین باشد.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره عدم پیشرفت در مرحله سوم و چهارم انقلاب اسلامی گفت: باید چالش‌ها و مشکلات اصلی جامعه را بشناسیم. مشکل اصلی امروز کشور در سبک مدیریت اجرایی و مبانی تفکری یا دیدگاه‌های فکری در عرصه‌های مختلف است، اشکال از اینجا آغاز می‌شود. تفاوت دیدگاه‌ها در جنگ ایران و عراق نیز مشکل‌ساز بود همان زمان هم دو دیدگاه وجود داشت، یک دیدگاه مادی و دیگری دیدگاه عقیدتی، اعتقادی و اسلامی.


وی اضافه کرد: دفاع ما عقیدتی و اعتقادی بود برای همین نیروهای داوطلب شهادت جان خود را فدا می‌کردند و همه چیز خود را برای وطن و کشور می‌گذاشتند.


جعفری گفت: تفکر مادی که بنی‌صدر نماد آن بود در 17دی ماه 59 پس از سه ماه از گذشت جنگ تسلیم شد و پیشنهاد مذاکره و سازش را مطرح نمود که امام خمینی (ره) فرمودند باید به نیروهای مردمی میدان داد و البته بنی‌صدر این کار را نکرد و در پشت صحنه سنگ‌اندازی‌هایی ایجاد نمود اما بعد از فرار بنی‌صدر تفکر دیگری در جنگ حاکم شد شهید صیاد شیرازی مخالف بنی‌صدر بود به طوری که وی شهید صیاد را کنار گذاشت.


جعفری افزود: بعد از فرار بنی‌صدر امام شهید صیاد شیرازی را به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب کرد و اعتقاد اصلی صیاد شیرازی به جنگ داوطلبی و نیروهای بسیجی در جبهه بود. این دو تفکر در کنار یکدیگر منجر به این شد که بعد از 7 ماه تمام شهرها و مناطقی که در اختیار عراقی‌ها قرار گرفته بود آزاد شد و این بار صدام بود که برای مذاکره التماس می‌کرد و مجبور به عقب‌نشینی شد.


به گفته فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این اتفاق صرفا با حاکمیت مدیریت جهادی و انقلاب به اقتضای شرایط جبهه و ایران پس از انقلاب رخ داد.


جعفری با تاکید بر اینکه مدیریت در صحنه‌های مختلف کشور باید بر شرایط امروز منطبق شود، گفت:‌ امام خمینی (ره) حاضر نشدند کلمه اسلام را از جمهوری جدا کنند جمهوری اسلامی باید همه چیزش اسلامی باشد.


وی ادامه داد: امروز مشکل فکری و علمی در حل مشکلات و مسائل کشور وجود دارد باید توجه داشت که مبانی علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی غربی متفاوت است. دیدگاه کلاسیک نظامی، علمی است اما به درد کشور ما که مردمی و اعتقادی است نمی‌خورد.


وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی جنگ‌های منطقه جنگ بین ارتش‌ها نبود، گفت: جبهه‌های مردمی و مقاومت نقش اصلی را در جنگ‌های بعد از انقلاب در منطقه ایفا نموده‌اند اخیرا نیز جنگ‌های نیابتی توسط برخی کشورها آغاز شده و می‌بینیم که فرقه داعش را در برابر انقلاب و تشیع به راه انداخته‌اند.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد:‌ ارتش آمریکا با تمام توانش در برابر مقاومت ملت عراق شکست خورد، ارتش اسرائیل در برابر نیروهای مردمی لبنان تنها ظرف 33 روز شکست خورد و همه اینها تجربه و دانش‌های انباشته است.


وی با تاکید بر تبدیل تجربه‌ها و دانش‌های ضمنی انقلاب به دانش صریح در دانشگاه‌ها گفت: فرآیند تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح و قرار گرفتن در آموزش‌های درسی مشکل اصلی کشور است. باید در عرصه‌های موفق انقلاب مانند امنیت و دفاع این کار صورت بگیرد.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: دوست و دشمن ایران بعد از انقلاب را در امنیت و دفاع موفق می‌دانند آن هم به خاطر حاکمیت جهادی و ناب محمدی متکی به مردم است.


وی افزود: در اداره کشور غیر از عرصه دفاع و امنیت در هیچ عرصه‌ای این نوع تفکر ناب انقلابی و اسلامی مختص ایران حاکم نشده است.


جعفری با طرح این پرسش که چگونه باید این تفکر را به مردم معرفی کرد، گفت: این کار تنها با روش‌های علمی میسر خواهد بود مسائل کشور باید توسط اساتید به ویژه اساتید انقلابی و بسیجی به صورت علمی حل شود.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه تفکر لیبرال دموکراسی و غیر اسلامی در عرصه دفاع و امنیت و دیگر عرصه‌ها در برابر تفکر اسلامی قرار گرفته است، گفت: در کشور موانعی برای رسیدن به اهداف انقلاب وجود دارد که بزرگترین مانع جریان فکری مقابل جریان ناب انقلاب است. مقام معظم رهبری بزرگترین مدافع جریان و گفتمان انقلاب است.


وی با اشاره به نامه 100 نفر از اصلاح‌طلبان و پیشنهاد مذاکره با آمریکا اظهار کرد: آخرین نمونه دیدگاه لیبرالی و غیر اسلامی نامه 100 نفری است که پیشنهاد مذاکره با ترامپ را داده‌اند. اینها با این کار خود با دشمنان ایران و انقلاب همراهی کرده و دقیقا همان حرفی که ترامپ خواسته است را زده‌اند و در کشور زمینه‌سازی برای پذیرش سازش و مذاکره با آمریکا را ایجاد نموده‌اند.


جعفری گفت: به زعم بنده تعداد قابل توجهی از این افراد مامور بودند که این فضاسازی را در کشور ایجاد کنند تا ایران را پای میز مذاکره بنشانند.


وی افزود: ‌اگر خوش‌بینانه بگوییم این افراد ضد انقلاب نیستند، مشکلی در مبانی فکری و دیدگاهی خود دارند. دیدگاه غیر اسلامی و لیبرالی که می‌گوید آمریکا مانند دیگر کشورهای غربی است و با آنها باید سازش کرد. هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد، برجام هم استثنایی بود که به اذن ولی فقیه انجام شد و مصلحت‌هایی بر آن حاکم بود.


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: برخی مذاکره کره شمالی با آمریکا را مثال می‌زنند و آن را الگویی برای ایران می‌دانند. رهبر کره شمالی انقلابی بود اما انقلابی کمونیسم نه اسلامی.


جعفری تصریح کرد: ‌البته در کشور آزادی اندیشه و نظر وجود دارد و این افراد هم می‌توانند نظر خود را آزادانه اعلام کنند اما بدانند که دیدگاه آنها چه تاثیری بر کشور خواهد گذاشت و چگونه با نظرات خود با آمریکا همراهی می‌کنند.


وی افزود: دکتر روحانی رئیس جمهور کشور، چندی پیش گفت مگر ملت‌ها دیوانه‌اند با آمریکا مذاکره کنند، وقتی آمریکا این گونه بدعهدی می‌کند پس ما هم باید به نگارندگان این نامه بگوییم دیوانه.


وی در پایان با اشاره به هدف آمریکا از فشار آوردن در ایران گفت: آمریکا قصد دارد توان دفاعی ایران را با فشارهای خود تضعیف نماید اما ایران با همت جوانان خود توانسته موشک‌هایی با برد 2000 کیلومتر تولید کند و بیش از آن را هم در توان خود دارد که در حال حاضر جزو سیاست‌ها نیست.


گفتنی است در این مراسم از اساتید بسیجی که توسط آمریکا تحریم شده‌اند و خانواده شهدای هسته‌ای نیز تجلیل به عمل آمد. خانواده شهید علی محمدی٬ دکتر عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی٬ دکتر مهدی نژاد معاون سابق پژوهشی وزارت علوم٬ دکتر کامران دانشجو وزیر علوم سابق و دکتر ابوذر گوهری مقدم از جمله نفراتی بودند که مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب