دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۱
برای نخستین بار صورت گرفت؛

چاپ قرنیه انسان با پرینتر سه بعدی

محققان برای نخستین بار با استفاده از پرینتر سه بعدی و سلول های بنیادین، قرنیه چشم انسان را چاپ کردند.
کد خبر : ۲۸۴۱۴۴

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محققان برای نخستین بار قرنیه های چشم انسان را طراحی و با پرینتر ۳ بعدی چاپ کردند.


به گزارش پی ای ساینس، در این تحقیق که هنوز در مرحله طراحی اولیه است، سلول های بنیادین قرنیه و ترکیبات طبیعی ترکیب شد تا یک جوهر زیستی برای چاپ ساخته شود.


به گفته محققان دانشگاه نیوکاسل، این روش را می توان در آینده برای تضمین وجود ذخایر نامحدود از قرنیه های انسانی به کار برد.


قرنیه خارجی ترین لایه ای است که چشم انسان را تشکیل می دهد و با کنترل و تمرکز نور ورودی به چشم نقشی کلیدی در قدرت بینایی فرد دارد.


به هرحال محققان در این پژوهش از سلول های بنیادینی استفاده کردند که از قرنیه یک اهدا کننده سالم استخراج شده بود. در مرحله بعد آن را با آلژینات (ماده ای که از آن دندان مصنوعی ساخته می شود) و کلاژن(اصلی ترین پروتئین ساختاری موجود در پوست) ترکیب می کنند تا ماده ژل مانند تولید شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

در مرحله بعد محققان شکل قرنیه انسان را با یک پرینتر زیستی سه بعدی ارزان قیمت، چاپ کردند. این فرایند کمتر از ۱۰ دقیقه طول کشید و طی آن سلول های بنیادین رشد کردند.


چی کانون استاد دانشگاه نیوکاسل و رهبر این تحقیق می گوید: ژلی که ما ساختیم ترکیبی از آلژینات و کلاژن است و هنگام تولید ماده سلول های بنیادین را زنده نگه داشت. این ماده به اندازه ای سخت است که شکل خود را حفظ کند و از سوی دیگر به اندازه ای نرم است که درون دماغه پرینتر سه بعدی جا بگیرد.


به گفته محققان با کمک این فناوری می توان قرنیه هایی با اشکال و سایزهای مختلف براساس نیاز بیمار چاپ کرد.


البته به آزمایشات بیشتری نیاز است و چند سال طول می کشد تا این فناوری به جای پیوند استفاده شود.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر