دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1397 - 13:45

آسمان‌خراش‌های هوشمند به کمک جهان می‌آیند/بخش دوم

گسترش شهرنشینی و افزایش جعمیت انسانی باعث تخریب محیط زیست می‌شود و این امر عواقب وحشتناکی را برای نسل بشر در پی خواهد داشت؛ شاید باور کردن این موضوع سخت باشد اما به نظر می‌رسد در نهایت آسمان‌خراش‌ها به داد ما خواهند رسید.
کد خبر : 281208

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- هانا حیدری؛ باوجود این که استاندارد رسمی از آسمان‌خراش تعریف نشده است اما یک آسمان‌خراش باید بیش از 150 متر ارتفاع داشته باشد. آسمان‌خراش‌ها با اهداف مختلفی مانند جذب گردشگر، نشانه شهری، ظهور مدرنیسم و محلی برای زندگی یا اقامت ساخته می‌شود.


جهان ما همواره در حال پیشرفت اس اما اکثر اوقات این پیشرفت‌ها به قیمت تخریب یا آسیب رساندن به جهان اطرافمان تمام می‌شود. گسترش شهرنشینی و بلایای طبیعی مانند آتش‌سوزی منجر به از بین رفتن جنگل‌ها می‌شود؛ از بین رفتن جنگل‌ها و محیط زیست می‌تواند وسعت بیابان‌ها را افزایش دهد. اما نگران نباشید که معمارها با سازه‌های شگفت‌انگیزشان به کمک انسان می‌آیند.


طی یک مسابقه از مهندسان معماری کشورهای سراسر جهان خواسته شد تا طرح‌ها و ایده‌های خود را برای مقابله با بلایا و حوادث دنیای امروزی ارائه دهند. معمارهای از سراسر جهان به بررسی مشکلات فعلی و آتی جهان ما پرداختند تا راه‌حلی برای آنها ایجاد کنند.


در ادامه با آسمان‌خراش‌های منحصر‌به‌فردی آشنا می‌شویم که هدف از ساخت آنها تنها جذب گردشگر نیست.


آسمان خراش تصفیه آب در هند



کشور ارائه‌دهنده طرح: کره جنوبی


تا به حال به زندگی بدون آب فکر کرده‌اید؟ اگر آب در دسترس نباشد، اتفاقات ناخوشایندی مانند نقض حقوق بشر، فقر و تهدیدات امنیتی پیش خواهد آمد. آب در هندوستان تنها یک نوشیدنی نیست. همه هندی‌ها رودخانه‌شان را دوست دارند؛ رودخانه‌ای که ادیان و زبان‌های گذشته عبور کرده است. هندوها قبل از شروع روز در نزدیک‌ترین رودخانه محل زندگی‌شان حمام می‌کنند و دعا می‌خوانند؛ طی یک مراسم مذهبی بدن خود را با بطری‌های آب برنزی شست‌وشو می‌کند.


باوجود تلاش‌های بسیار برای حل سیستم آب، که براساس قوانین بین‌المللی و قوانین محلی هند اجرا می‌شود، تقاضای آب هند همچنان زیاد است. از طرف دیگر، آلودگی آب در هند مسئله جدی است؛ تاسیسات فاضلاب این کشور تمها می‌تواند 30 درصد پساب‌ها را تصفیه کند بنابراین قسمت اعظمی از فاضلاب به رودخانه‌ها ریخته می‌شود.


«رودخانه چهارگوش» توسط کانگ تای هوان، کیم کین جونگ، یون سئو جون و لی سه وون طراحی شده است. این آسمان‌خراش می‌تواند به عنوان یک سیستم تصفیه عمل کند. رودخانه چهارگوش علاوه بر تصفیه آب رودخانه‌، می‌تواند آب آشامیدنی برای روستاییان در سراسر کشور هند فراهم کند.


آسمان خراشی برای استخراج آب دریا



کشور ارائه‌دهنده طرح: کره جنوبی


سیونوان جونگ و ریوجین جوآن این آسمان خراش طوری طراحی کرده‌اند که با استفاده از اصول طبیعت، آب تازه را از آب به دست می‌آورد. فرم این ساختمان بهترین شکل برای جمع‌آوری بخار متراکم آب دریا است. آب متراکم از طریق ساختارهای شیپوری شکلی جمع می‌شود و در لوله‌ مرکزی جریان می‌یابد. در نهایت این آب برای آبیاری یک مزرعه عمودی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


برای کاهش میزان پساب، آب پس از تصفیه دوباره برای آبیاری لایه زیرین نیز استفاده می‌شود. پس از اتمام آبیاری همه طبقات مزرعه عمودی، آب باقی‌مانده تصفیه می‌شود در قسمت پایینی ساختمان ذخیره می‌شود. آب انبار شده و محصولات این مزارع به خشکی منتقل می‌شود.


آسمان خراشی برای تصفیه هوای تهران



کشور ارائه‌دهنده طرح: ایران


گلناز مایل افشار و فرانک مومنی آذن‌دریانی با هدف ارائه راه‌حلی برای آلودگی بی‌سابقه در تهران این طرح را ارائه داده‌اند. این آسمان خراش ترکیبی از چند تکنولوژی نوآورانه است که در قالب یک طرح درآمده است. آلودگی هوای تهران یک مشکل ده ساله‌ است و در سال‌های اخیر افزایش هم داشته است. به طور متوسط هر دو ساعت یک نفر به دلیل آلودگی هوا می‌میرد.


مهم‌ترین علت آلودگی هوا در تهران، تعداد بالای وسایل نقلیه، قوانین نظارتی ضعیف، مهاجرت بالای روستاییان به پایتخت، گازوئیل غیراستاندارد و توپوگرافی (مکان‌نگاری) تهران است. توپوگرافی عمیق شهر تهران به دلیل کوه‌های اطراف آن است که باعث به دام افتادن هوا می‌شود. آلودگی هوا در مرکز تهران بیشتر و توپوگرافی عمیق‌تر است.


به همین دلیل این آسمان خراش سیستم زنجیره‌ای جدیدی بین گوشی‌های هوشمند، آلودگی و معماری ایجاد می‌کند. این آسمان خراش میزان داده‌های دریافت شده از مردم را نشان می‌دهد. درواقع مردم می‌توانند با استفاده از یک اپلیکیشن به این آسمان متصل شوند و با آلودگی هوا مبارزه کنند.


فرودگاه عمودی



کشور ارائه‌دهنده طرح: آمریکا


سفرهای هوایی دنیا را تبدیل به مکان کوچک‌تری کرده است با این حال زیرساخت‌ سفرهای فضایی به صورت نمادین گسترش یافته است. فرودگاه‌های امروزی از فضای بسیار بزرگی برای ترمینال‌ها، محل‌ اجتماع و راهروهای خود استفاده می‌کنند. جاده‌ها و بزرگ‌راه‌های اطراف آنها نیز باعث گسترش مجتمع‌های فرودگاهی شده است.


باوجود این که استفاده از ساختارهای عمودی پدیده جدیدی نیست اما فرصت‌های جدیدی را برای توسعه و گسترش فرودگاه‌ها ایجاد می‌کند؛ بدین ترتیب زمین‌های بیشتری برای ایجاد فضای سبز و تاسیسات دیگر باقی می‌ماند. با استفاده از ساختارهای عمودی، میزان استفاده از زمین فرودگاه‌های آینده کاهش می‌یابد. این طرح توسط جاناتان اورتگا ارائه شده است.


شهر عمودی پایدار



کشور ارائه‌دهنده طرح: روسیه


طبق هشدارهای سازمان ملل متحد، آب شدن یخ‌های قطبی به دلیل گرمایش زمین طی قرن آینده می‌تواند تمام خشکی‌های زمین را به زیر آب فروببرد. یکی از تهدیدهای اصلی بالا آمدن سطح آب دریاها و اقیانوس‌ها در شهرهای ساحلی است.


به نظر می‌رسد ساخت شهرهای عمودی نه تنها راه‌حلی برای نجات شهرهای ساحلی است بلکه می‌تواند راه نجاتی برای تمدن بشر باشد. شهرهای عمودی تنها راه جلوگیری از گسترش شهرنشینی افقی، روی زمین، است.


مسکنی مقرون‌به‌صرفه برای مسافران



کشور ارائه‌دهنده طرح: آمریکا


این صفحه تکتونیکی (زمین ساخت) واگرا یا صفحه مرزی ساختمانی در امتداد کف اقیانوس اطلس قرار می‌گیرد. این صفحه شامل یک دره عمیق است که در امتداد محور خط الراس صفحه و تقریبا تمام طول آن ادامه می‌یابد. این صفحه مرز دقیق بین صفحه‌های تکنونیکی مجاور را مشخص می‌کند؛ جایی که ماگما از گوشته زمین به سطح دریا می‌رسد، به عنوان گدازه فوران می‌کند، مواد پوسته‌ای جدید برای صفحات تولید می‌کند و تنها ارتباط میان صفحه‌های جداشونده را نگه می‌دارد.


در نیویورک، به عنوان یک کلان‌شهر، وعده‌های زیادی برای کار یا زندگی روزمره وجود دارد. این شهر مرکزی برای میلیون‌ها کارگر مسافر، ساکنان محلی و بازدیدکنندگانی است که طی شبانه روز با یکدیگر تعامل دارند. با این حال میزان بالای جمعیت این شهر باعث کمبود محل اقامت شده است. به همین دلیل کارگران محلی مجبور به رفت‌وآمد هستند.


رفت‌وآمد بین خانه و محل کار باید راحت و کارآمد باشد و به شخص اجازه دهد که روی شغلش تمرکز کند با این حال کارگران تمام وقت در نیویورک بیش از دو ساعت در هفته زمان صرف رفت‌وآمد بین خانه و محل کار می‌کنند. این صفحات تکتونیکی می‌تواند محل مناسبی برای ایجاد مسکنی مقرون‌به‌صرفه برای این افراد باشد تا در زمان‌ رفت‌وآمدشان صرفه‌جویی کنند.


قبرستان عمودی



کشور ارائه‌دهنده طرح: چین


با افزایش جمعیت جهان، شهرهای پرجمعیت با مشکل کمبود فضا برای ایاد قبرستان روبه‌رو می‌شوند. ژاپن بالاترین سطح جمعیت پیر را در جهان دارد. در توکیو، پایتخت ژاپن، این مشکل حادتر است. نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تقریبا 25 درصد از جمعیت توکیو بالای 65 سال سن دارند.


همچنین قیمت آرامگاه در توکیو بیش از چهار هزار دلار آمریکا به ازای هر متر است که برای شهروندان ژاپنی گران قیمت محسوب می‌شود. در نتیجه، بسیاری از افراد فقیر توانایی خرید آرامگاه برای عزیزان از دست رفته‌ خود را ندارند.


بنابراین ساخت قبرستانی عمودی برای به آرامش رسیدن ارواح از دست رفتگان اهمیت ویژه‌ای در این کشور دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب