خواستههای نمایندگان فراکسیون مستقلین مجلس از وزیر علوم چه بود؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست فراکسیون مستقلین صبح امروز( یکشنبه 16 اردیبهشت) باحضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نمایندگان و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
ماموریت گرایی در دانشگاه؛ تربیت دانشجو متناسب با نیاز بازار
در این جلسه قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس و وزارت علوم و تحقیقات باید با یکدیگر همراه و همگام شوند، اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم آموزش عالی اجرای آمایش و ماموریت گرایی در دانشگاه است؛ تخصصی بودن دانشگاه ها باعث تولید علم می شود و دانشجویان را می توان متناسب با نیاز بازار کار تربیت کرد.
وی با بیان اینکه تمرکز در کشور ما نتیجه نمی دهد، بیان کرد: نرخ 25 درصدی بیکاری فارغ التحصیلان نشان دهنده عدم موفقیت در تخصصی شدن دانشگاه هاست؛ دانشگاه ها در هر منطقه باید با توجه به نیاز خود دانشجو تربیت کنند.
منطقه ای شدن دانشگاه پیام نور دغدغه ای تازه برای مردم
شریف پور نماینده نماینده مردم ماکو، چالدران، پلدشت و شوت در مجلس در ادامه بیان کرد: اخیرا در اقصی نقاط کشور بحث منطقه ای شدن دانشگاه پیام نور مطرح شده است از آنجا که دولت برای این دانشگاهها هزینهای پرداخت نمیکند چه نیازی است برای مردم مشغله ذهنی و ناامیدی ایجاد کنیم؛ این اقدام متناسب با نیاز کشور نیست.
حجم عظیمی از فارغ التحصیلان کشور تخصص ندارند
کوسه غراوی نماینده شهرستانهای مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حجم عظیمی از فارغ التحصیلان کشور تخصص ندارند، خاطرنشان کرد: این افراد کارایی مناسبی در بازار کار ندارند، دانشجویان در 4 سال دوره تحصیلی فقط آموزش تئوری میبینند.
وی تاکید کرد: از آنجا که اکثر فارغ التحصیلان توانایی و سواد کافی ندارند نمیتوانند در بخش خصوصی به فعالیت بپردازند؛ اگر می خواهیم بخش خصوصی تقویت شود باید دانشگاه ها را قوی شوند.
عدم تناسب رشتههای فارغ التحصیلان با نیاز جامعه
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشته های فارغ التحصیلان متناسب با نیاز جامعه نیست، بیان کرد: امروزه پزشکان ما به دلیل بیکاری در حال ساخت و ساز در شهرها هستند.
وی با اشاره به کیفیت پایین تحصیل در دانشگاه ها یادآور شد: از آنجا که دانشگاه ها مشکل مالی دارند نمی توانند آموزش مناسبی به دانشجویان ارائه دهند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با انتقاد از منطقه ای شدن دانشگاه پیام نور گفت: این اقدام اختلاف استانی به وجود آورده و بار مالی ایجاد می کند، سریعا از منطقه ای شدن دانشگاه پیام نور جلوگیری شود.
ارز دانشجویی مورد نیاز دانشجویان خارج از کشور تأمین شود
صفاری نطنزی نماینده مردم نطنز و قمصر در مجلس با بیان اینکه هماهنگی بین نیاز بازار و فارغ التحصیلان کم است، ادامه داد: وزارت علوم باید برای این مشکل فکری کند، رقابت های ناسالم موجود بین دانشگاه های آزاد و پیام نور به علت کمبود دانشجو باعث کاهش سطح کیفیت در آموزش شده است، وزارت علوم چگونه نظارت می کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ارز دانشجویی مورد نیاز دانشجویان خارج از کشور تأمین شود، بیان کرد: شرایط فعلی باعث شده این دانشجویان برای تأمین نیازهای خود با مشکل مواجه باشند.
اصلاح ساختاری به صورت مستمر ثمرهای ندارد
کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به منطقهای شدن پیام نور، بیان کرد: اصلاح ساختاری به صورت مستمر ثمرهای ندارد، دانشگاه پیام نور در تمام نقاط کشور گسترده است، در حال حاضر تجربه جدید کار منطقی نیست. منطقهای شدن این دانشگاه مجددا مورد بررسی قرار گیرد چرا که افزایش هزینهها را به دنبال دارد.
بی ارزش شدن مدرک فارغ التحصیلان
ملکی نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کیفیت آموزشی در دانشگاهها کاهش یافته، گفت: تقلبهای بسیاری در دانشگاههای پیام نور و آزاد اتفاق میافتد و این موضوع باعث افت سطح تحصیلی دانشجویان میشود. اگرچه تعداد فارغالتحصیلان افزایش یافته اما مدارک این افراد ارزشی ندارد.
وی ادامه داد: اساتید در دانشگاههای پیام نور و آزاد به راحتی نمره میدهند به همین دلیل افراد فارغالتحصیل سواد لازم برای حضور در بازار کار را ندارند.
با منطقه ای شدن دانشگاه ها با احتیاط برخورد شود
کاظم جلالی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با اشاره به منطقهگرایی دانشگاه ها گفت: در این زمینه باید با احتیاط برخورد شود، در کشور رقابتهای منطقهای داریم، در حال حاضر دانشگاه هایی که مرکز استان نیستند دچار مشکل هستند در صورتی که زیر نظر دانشگاههای مرکز استان قرار گیرند وضعیت بدتر میشود.
انتهای پیام/