عقلگرایی و مبارزه با التقاط و تحجر ویژگی بارز تفکر شهید مطهری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا نصیری در نشست با اساتید گروه معارف با تاکید بر نگاه استاد مطهری که احیای دین از ایجاد دین در جوامع لائیک و غیر دینی ضروریتر است، اظهار کرد: آنجا که احتیاج به فکر دینی هست، کشورهای اسلامی هستند که فکر دینی در آنجا به صورت نیمه زنده و نیمه مرده در آمده است. استاد مطهری به عنوان یک اسلام شناس، با تجزیه، تحلیل و درک جامع از مقتضیات زمان و شرایط فکری و اجتماعی جامعه، به احیاگری دینی پرداخت.
عضو هیات علمی واحد بهشهر تصریح کرد: عقل گرایی و مبارزه با التقاط و تحجر ویژگی بارز تفکر شهید مطهری است. وی با تکیه بر عقلانیت و خردورزی در دین به تبیین دین و پیرایش تفکر دینی میپردازد؛ عقلانیتی که بر پایه قرآن، احادیث و سنت متواتر استوار است و از آن جهت میگیرد.
مدیر گروه معارف اسلامی واحد بهشهر یکی مهمترین مبانی تفکر استاد مطهری را باور به اجتهاد دانسته و خاطرنشان کرد: شهید بر این باور است که اجتهاد یکی از معجزات دین اسلام بوده و مهمترین کارکرد آن تواناساختن دین در پاسخگویی به مسائل و مشکلات و پدیدههای نوظهور است. مطهری قائل به اجتهاد پویا در مقابل اجتهاد آزاد است و اجتهاد را نوعی بصیرت و تفقه در دین میداند.
نصیری توجه جدی به تفکر روحانیت را خواستار شد و گفت: بر اساس تفکر استاد مطهری درباره سرنوشت بزرگترین جنبش احیاگرانه قرن حاضر، یعنی حرکت حضرت امام خمینی (ره) معتقد است که انقلاب اسلامی ایران اگر در آینده بخواهد به نتیجه برسد و همچنان پیروزمندانه به پیش برود، باید باز هم روی دوش روحانیت قرار بگیرد، بنابراین اگر این پرچم داری از از دست روحانیت گرفته شود و به دست روشنفکران بیفتد، در زمانی نه چندان دور اسلام به کلی مسخ میشود؛ چرا که روحانیت باید حامل فرهنگ اصیل اسلامی باشد.
انتهای پیام/