فروش آبمیوههای قاچاق در سوپرمارکتها/ برندهایی که زیرسبیلی رد میشوند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در سالهای گذشته بارها اعلام شده که هیچ یک از شرکتهای عرب مجوز صادرات کالا به ایران را ندارند براین اساس واردات هیچگونه آبمیوه عربی قانونی نیست. اما با این وجود در اغلب سوپرمارکتهای سطح شهر تهران انواع و اقسام نوشیدنیهای عربی وجود دارد. البته گاه شرکتهای ایرانی با توجه به شرایط، دست به اقدامی معنادار زده و نوشیدنیهایی را با ظاهر مشابه انواع عربی وارد بازار کردهاند، اما همچنان نوشیدنیهای عربی در بازار به وفور یافت میشود.
گفتوگوی میدانی با برخی از فروشندگان این آبمیوهها گویای آن است که تعزیرات نسبت به برخی برندهای آبمیوههای قاچاق حساسیت خاص نشان میدهد و جریمههایی نسبتا بالا را اعمال میکند، اما همچنان برخی نوشیدنیهای عربی هستند که نسبت به آنها حساسیت خاصی لحاظ نمیشود. براین اساس در موارد متعدد فروشندگان و توزیع کنندگان این نوشیدنیها تلاش میکنند انواع نوشیدنیهای عرب را در ویترین یا یخچالهای خود به گونهای جاسازی کنند که به راحتی مشخص نباشد تا بدین شیوه هم امکان دور زدن نظارتها وجود داشته باشد و هم برای عرضه این کالاها در بازار راه باز باشد. اما نکته جالب اینکه در اکثر مواقع فروشندگان بر نظارت سلیقهای تاکید کرده و اینگونه اعلام میکنند که "بررسیها و نظارتها تنها به چند برند خاص محدود میشود".
از سوی دیگر اینگونه اعلام میشود که برخی محصولات با بستهبندی و کاملا مشابه انواع محصولات عرب تولید شده یا گفته میشود واردات آنها قانونی است، چراکه دارای نشان سیب سلامت هستند و بر این اساس ناظران تعزیرات برای ارائه این محصولات در سوپرمارکتها مشکل خاصی نمیبینند.
به هر صورت جای سئوال است در شرایطی که حتی نسبت به گلهای تزئینی از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرحهای ضربتی برگزار میشود، چطور سلامت مردم مورد بی توجهی قرار گرفته و اقدام جدی در این زمینه صورت نمیگیرد؟ از سوی دیگر جای سئوال است که اگر قرار بر برخورد با ارائه این کالاهاست، چرا ناظران تفاوت قائل شده و برخی برندها را به اصطلاح زیر سبیلی رد میکنند؟
این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که پیش از این بارها حتی مطالبی درباره سرطانزا بودن برخی از این آبمیوهها اعلام شده است.
در گذشته برخی مسئولان منطقه آزاد قشم اینگونه اعلام کردهاند که این جزیره با توجه به نزدیک بودن به مرز آبی با کشورهای حاشیه خلیجفارس، آماج قاچاق کالاها و آبمیوههای غیراستاندارد قرار گرفته و از آنجاکه ادارهکل غذا، دارو و استاندارد سازمان منطقه آزاد قشم مجوز ورود کالاهای غیراستاندارد به جزیره را ممنوع کرده اند متأسفانه این کالاها از طریق مبانی غیرقانونی و بصورت انبوه وارد قشم میشوند.
معاون وقت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز تاکید کرده بود این وزارتخانه به هیچ عنوان مجوز واردات نوشیدنیهای مختلف را صادر نمیکند، چراکه با توجه به تولیدات کشور در این عرصه نیازی به واردات کالای خارجی وجود ندارد. همچنین پیش از این به کرات اعلام شده که هیچ آبمیوه عربی مجوز واردات به کشور را ندارد، اما با تمام این تفاسیر بخش قابل توجهی از بازار آبمیوه و نوشیدنی کشور در اختیار برندهای عرب و واردکنندگانی که به قاچاق آنها پرداختهاند اختصاص دارد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/